IvčaB2 IvčaB2 komentáře u knih

☰ menu

Velrybí zpěv Velrybí zpěv Tanya Stewner

(SPOILER) No, sérii jsme kupovali dětem, děti odrosly a já kupuji další díly, protože nemám ráda nedokončené série v knihovně. Téma mě baví, ale tento díl bych považovala za málo zajímavý, až opět druhá polovina byla čtivější . Ekologie jako vedoucí téma budiž, ale zmiňovaná linka o lásce (respektive pohlaví ) noo, nevím … asi nejsem cílová skupina .

02.09.2024 3 z 5


Divoké labutě Divoké labutě Jung Chang

Knihu doporučuji , souhlas s ostatními komentáři …. Hodnocení obsahu nechám na každém- mne opravdu ohromila ta zrůdnost …nechci zažít takový život v neustálém strachu.

19.08.2024 5 z 5


Uloupené dívky Uloupené dívky Angela Marsons

Tento díl se opět hezky četl , opět mi nevyšel tip na pachatele- to se musí uznat, že autorka umí. Hodně se zde hraje na rozbor výslechu , a Kim mi přišla trochu málo protivná. Celkově ale rozhodně doporučuji.

10.06.2024 4 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Přečetla jsem a z komentářů souhlasím s tím, že po dočtení mi není dobře. Napsané moc dobře, ale podruhé to číst nebudu nikdy.

14.02.2024 3 z 5


Řeka pod hladinou: Vědomím proti času Řeka pod hladinou: Vědomím proti času Pavel Kolář

Jako v ostatních komentářích mě napadají slova : zvláštní , fantaskní , obtížně uchopitelná. Ale když se k textu vrátím a počkám si na všechny dojmy , aby mě doběhly a docvaklo mi vše co chtěl autor sdělit , tak mi přijde hlubší , dovede mě k zamyšlení a to mě baví

17.01.2024 4 z 5


Geiger Geiger Gustaf Skördeman

Asi jako ostatní jsem čekala po prvních stránkách něco víc. Začátek mě navnadil, politika zpočátku vcelku zapadala do kontextu příběhu, ke konci to už ale za mne bylo moc psané politiky. Propletenec pěkný , zvraty nechyběly.

28.08.2023 2 z 5


Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

U minulého dílu jsem si spokojeně četla ,ale tento díl mě drsnými popisy vraždění poposrtkoval rychle vpřed. Bylo to zase dynamické, linka s Frostovou prima- včetně ukončení. Poslední kapitola naznačila asi co očekávat příště, tak si myslím, že nás autorka nenechá dlouho čekat. Kde ale bere tu inspiraci, náměty a ty zápletky ?

13.08.2023 4 z 5


Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Vždy mě udiví, že se autorka neopakuje, čtení mě baví a vraha neodhadnu. Některé díly jsou na mne dost kruté v popisech zla, tato ne a vůbec mi to nevadilo.

10.08.2023 5 z 5


Dvůr trnů a růží Box (1-4) Dvůr trnů a růží Box (1-4) Sarah J. Maas

Přečteno. Knihy jsou čtivé, děj ubíhá. Jednotlivé díly jsou popsány samostatně. Za mne jako celek fajn, milé...pohádkové, občas peprné milostné pasáže, takže pro prcky ne, ale dospívající mládež bude nadšená...proste YA

04.07.2023 4 z 5


Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích J. K. Rowling (p)

Už minimálně potřetí jsem si spokojeně přečetla celou sérii.... Každý večer před usnutím kousek a o víkendových siestách k dokonalému odpočinku. A vždy si uvědomím, jak jsou knihy lepší než filmová zpracování. Za čas se k HP zase vrátím....

23.04.2023 5 z 5


1984 / Náš soudruh Winston Smith 1984 / Náš soudruh Winston Smith George Orwell (p)

Kdysi už jsem četla, nyní prvně i s dovětkem Milana Šimečka. Až člověku zůstává rozum stát, že kniha byla sepsána v roce 1948...mrazivé, poučné...z hlavy to jen tak nedostanu. Šimečkův dovětek má též něco do sebe - jsou prostě knihy, které přečtete a doplní vás.

26.01.2023


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Nečetla jsem anotaci předem,takže z počátku jsem si říkala...no listopad..za chvilku se to přelomí a budu sledovat polistopadové osudy....ale... velké ALE....ono ne, a musím přiznat ,že ponurost a šeď ve vztazích křivených strachem a ostražitostí ve mně vzbuzovali opravdový smutek. Za mne na 100% splňuje bod ČV- místo kde bych se nechtěla ocitnout a žít ...

08.05.2021 4 z 5


Letopisy Narnie – komplet Letopisy Narnie – komplet C. S. Lewis (p)

Po letech jsem si celou sérii oživila..tentokrát jako audioknihu- pan Táborský to skvěle namluvil...příjemné, oddechové ....

16.01.2021 5 z 5


Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Poslechnuto jako audiokniha....z počátku jsem to skoro vzdala....ale když se v příběhu objevil detektiv Bergman,tak už to bylo lepší.

16.01.2021 3 z 5


Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Příběh poutavý, děj měl spád.. jedna z mála knih kterou přečetlo mé dítě rychleji než já a pak mne nutilo ,ať už si to přečtu...

07.12.2020 5 z 5


Smutek poručíka Borůvky Smutek poručíka Borůvky Josef Škvorecký

Velmi příjemné čtení,povídky jsou opravdu starosvětsky nasáklé melancholií poručíka,ale bez toho by kniha byla asi tuctovou . Ráda zalovím v knihovně po dalších příbězích s Borůvkou.

30.10.2020 4 z 5


Na konci října Na konci října Lawrence Wright

V dnešní době opravdu strašidelné čtení.. trochu moc politických intrik, ale jestli jen polovina zákulisních politických praktik vychází z reality.....tak ta naše civilizace má opravdu namále.... Za přečtení to stojí určitě

28.10.2020 4 z 5


Poselství deště Poselství deště Tanya Stewner

Další pokračování příběhu.... Ekologie, snaha o záchranu kouzelných bytostí ...konec je překvapivý ...opět rozehraný na možné pokračování?!? Vypadá to na konec, ale i možné (nemožné) pokračování ?!? Vracím dětem knihu,aby si ji také přečetly..

12.09.2020 4 z 5


Bůh maličkostí Bůh maličkostí Arundhati Roy

Pro mne působivá četba, způsob psaní a vyprávění je osobitý, podmanivé popisy jsou tak obrazné,že vyvolávají nejen pocity,ale rovnou i čichové a sluchové vjemy. Plně jsem vnímala nejen prostředí,náladu ve vzduchu ,ale i tíseň a bezmoc dospělých i dětí .

15.08.2020 5 z 5


Léto, jako když vyšije Léto, jako když vyšije Eliška Horelová

Četla jsem jako náctiletá a nyní se mi dostala náhodou do rukou znovu.... Možná mi i připomněla jak vnímají děti sami sebe a jak důležité je naučit se chovat v kolektivu a zejména v partě lidí se společným zájmem o koně.... vzpomínky na prázdniny, tábory...milé čtení..

25.07.2020 5 z 5