iveta3689 komentáře u knih
Deníkové záznamy, nic víc, bohužel. Vtipné to nebylo ani místy.
Dobrý detektivka. Příběh utíká dobrým tempem. Nejlepší je ale to, že detektivní vyšetřování postupuje uvěřitelně, nejsou tu žádné superhrdinské výkony ani nesmyslné poskoky v ději nebo bezdůvodné zvraty.
Ke knize jsem přistupovala s obavami. Téma holokaustu a podobně mi nedělá dobře, normálně to nečtu a vybrala jsem si knihu jen kvůli čtenářské výzvě. Tato je ale tak krásně napsaná. Čte se lehce, i když jde o vážné téma. Dětsky naivní pohled je plný naděje, že všechno dobře dopadne a zároveň hodně smutný, když víme to, co víme.
Hlavní hrdina neustále vzpomínala na zemřelého manžela a mísila to s myšlenkami na minulé a současné případy. Celkové to bylo takové neuspořádané a nepřehledné. Pro děj neměly vzpomínky žádný význam. Hlavní námět je dost fádní a zpracování nijak originální. Celkově kniha snadno zapadne.
Výborné, čtivé, napínavé a strhující. Kniha nemá přímočarý děj. Autor se stále vrací k událostem v minulosti, odbočuje a vysvětluje detaily, ale vůbec to nenaruší samotný příběh. Naopak, je to jako doplňování mozaiky. Každá událost vysvětluje jinou a další na sebe nabalí. Děj ohromně utíká a i když je to pěkná bichlička, čte se jedním dechem.
Povídky nemám ráda. Než se příběh rozběhne, je konec. Autor ho obvykle musí uspěchat. Tady jsou navíc na malém prostoru dva autoři. Po knize jsem sáhla kvůli Jacku Reacherovi. Jak se někde objeví, musím to mít. Willa Trenta jsem zatím neměla možnost poznat, ale po této knize to rozhodně napravím. Povídka se hodně povedla. Je svižná, čtivá.
Příběh je sám o sobě strašně jednoduchý a vystačil by na jednu stránku. Autorka ale z každého slova odbočuje a popisuje další zbytečné detaily a rozvíjí epizody, které s dějem nemají nic společného. Je to jen řada odboček z hlavního děje. Nic jiného jsem od ní nečetla, takže nevím, zda je to její styl. Mě to ale rušilo. Hlavní hrdinky byly dost nesnesitelné, což na atraktivitě knize rozhodně nepřidá. Clementine byla ufňukaná a lítostivá, Erika zas jako osina. Děj se táhl asi do dvou třetin knihy, pak se stala událost, na kterou se celou dobu čeká a příběh se srovná a trochu rozběhne. To vylepšilo dojem, dala bych knize 3 a kousek *.
Zajímavý námět, autor inspiraci nezakrývá, ale naopak z ní vytěží maximum. Kniha je velmi čtivá. Některé popisy jsou hodně drsné a nechutné, ale netrvají dlouho, takže i slabší povahy by s tím neměly mít problém. Není těžké uhodnout, kdo za celým případem stojí, ale to neubírá knize na čtivosti.
Výborné, jako to King umí v tlustých románech a ve starších dílech. Určité scény jsou dost naturalisticky popsané, z první části knihy mi bylo až fyzicky špatně. Pak se začnou objevovat mystické prvky, jak to autor umí. Takže se fanoušek cítí jako doma :) Konec je na můj vkus trochu utnutý, proto dám "jen" 4*.
Minimalistický příběh, několik postav a žádná zbytečná omáčka, ale je to velmi čtivé, napínavé a emotivní.
Zápletka je trochu překombinovaná a Servaz je opět neprůstřelný. To by mohly být výtky, kdybych chtěla opravdu rýpat. Ale děj je napínavý, čtivý, nedá se od něj odtrhnout.
Musím opakovat předchozí komentáře. Šílený příběh, silný, dojemný, některé pasáže se nedaly přečíst v kuse. Neuvěřitelné, že se něco takového mohlo stát. A ze spisovatelského pohledu velmi dobře zpracované.
Začátek knihy se odvíjí v duchu rekapitulace. Kdo nečetl předchozí romány se snadno dostane do děje, protože jsou zde hlavní událost ve zkratce převyprávěny. Autoři také přitvrdili a zrychlili děj. Jako vždy je kniha velmi čtivá, krátké kapitoly nutí číst a nepřestávat. Zápletka je předvídatelná, ale myslím, že to celkovému dojmu neublížilo.
Už druhá knížka autorky, ze které jsem zklamaná. Čekala jsem knihu o ekologických problémech, napínavý, ale jde o "prostý" společenský román. Tři příběhy třech postav z různých období mají někde v dáli ekologickou kulisu, ale to je tak všechno.
Tao - psychologické drama o nemocném dítěti a zoufalých rodičích.
William - unylý bolestínek, který má sice velké plány, ale spíš jen tak tlachá.
George - panovačný, protivný, nechápavý; je to příběh o rodinné krizi a jejím řešení
Celkově je kniha nudná, určitě se do jiné od autorky už pouštět nechci.
V knize vystupují vikingové, arabové, italští šlechtici, tedy osoby, o kterých často nečtu. Jejich jména tak pro mě byla exotická a trochu obtížně se mi četla. Námět byl perfektní, Benátky a příběh dóžete, vikingové mají přivézt ostatky sv. Marka. Je to neotřelé, hodně jsem se těšila. Zpracování už bylo horší, děj nebyl příliš napínavý, knížka mě úplně nevtáhla. Nebyla špatná, ale těšila jsem se na víc.
Příběh kolem Matyldy byl jako z červené knihovny, to si mohl autor zcela odpustit a knize by to jen prospělo.
Syrové, napsané popisně, bez emocí. O to víc toho kniha vyvolá ve čtenáři. Nehledá viníka, předkládá jednotlivé kousky mozaiky, aby si každý udělal představu sám.
Moje první setkání a autorem a přiznám se, že to bylo kvůli Brightonu. Samotná detektivka je průměrná, nenadchne a neurazí. Jako oddechovka, od které nic nečekám byla dobrá. Bylo popsáno několik paralelních příběhů, které spolu (ne)souvisí. To bych omezila, zbytečně to tříští pozornost a děj se tak trochu rozplizne. Podle anotace mělo jít o příběh ohrožené herečky. Vyšetřování tohoto zločinu ale vůbec neprobíhalo, řešila se jen omáčka ostatních příběhů.
Napínavé to možná bylo ze začátku, než se hrdinka dostala na loď. Bylo to takové příjemné očekávání, co že se vlastně stane. Pak už byl příběh dost plytký, nebavilo mě to.
Námět je zajímavý, ale zpracování je takové neslané nemastné. Kdyby z románu byla kratší povídka, vůbec by to neublížilo. Navíc závěr byl dost uspěchaný a velmi přitažený za vlasy.
Nechápu, že jsem to dokázala dotáhnout až do konce. Strašná blbost. Autor se snaží být vtipný, ale přecpává historky, takže je to z toho jedna velká bramboračka. Velké zklamání, vypadalo to původně tak dobře.