iveta3689 komentáře u knih
Námět dobrý, ale zpracování nenadchlo. Přežila bych těžký jazyk, který odpovídá době, ve které se kniha odehrává. Ale popisy sexuálních scén na mě byly příliš a podle mě nebyly v ději tak nutné. Celkově mě kniha nebavila, dočetla jsem ji, ale bez zájmu.
Parádní knížka. Každý jednotlivý příběh byl neskutečně výborně napsaný a klidně by vystačil na samostatnou knihu. Ale takhle dohromady to byla geniální směsice, od které se nedalo odtrhnout.
Neberu knize historickou hodnotu. Byť je to subjektivní výpověď, jde o obraz doby. Ale literární hodnota je podle mě nulová, je to prostě děník puberťačky. Atmosféru kolem knihy dost nechápu. Téma je silné, doba a prostředí, ve kterém se odehrává jsou příšerné, ale to nijak neovlivňuje hodnotu knihy. Četla jsem lépe zpracované příběhy. Jsem ráda, že jsem knihu četla, ale nebude to taková, ke které bych se vracela.
Je trošku jiná než předchozí, ale není špatná. Zase chytlavá a napínavá, autor prostě umí.
Zajímavý námět, velice napínavý děj. Ke konci knihy napětí gradovalo tak, že jsem se nemohla dočkat další kapitoly. Bohužel konec byl jakoby přilepený odjinud, mám z něj dojem, že ho psal jiný autor. Proto 4* z 5.
Jedna z těch, co neurazí a nenadchnou. Předvídatelný konec se potvrdil, takže hurá na další knížku.
Skvělá knížka. Napínavá až do konce. Děsivá, mrazivá, bohužel až příliš uvěřitelná (a proto i tak skličující).
Jsem z knihy zklamaná. Čekala jsem podle názvu něco jiného. Záhady ani mystérie se v knize neřeší, je to hlavně o historických souvislostech kolem Marie Terezie. Což by nebylo špatné, ale autor jen povrchně popíše základ a situaci nerozvede.
Příliš krátké na to, vymyslet hodnocení. Krátký text s nijak zvláštní pointou. Za jedinou výhodu považuji rychlost čtení.
Výborné. Napínavý děj, zvrat a zvrat na konci, super nápad. Prolínají se dvě časové roviny a ještě vyprávění z pohledů více osob, což je vždycky zajímavé.
Něžný, milý a dojemný příběh. A taky možná uvěřitelný a záviděníhodný.
Ostrovní tématika mi je bližší a taky jsem se trochu ztrácela v čínských jménech, takže za mě je tato kniha slabší. Rozhodně ale nemůžu říct, že by byla špatná a docela se těším na další ze série.
Tohle mě vážně nebavilo. Deavera mám ráda, takže jsem se donutila k dočtení, ale myslím si, že forma převládla nad obsahem. Konec mi trochu vylepšil celkový dojem, ale ráda si spravím chuť jinou autorovou knížkou.
Nejsem na milostné příběhy, rodinné ságy a ani moc nemusím historické romány. Takže by mě tato kniha vlastně měla minout. Ale naopak mě vážně dostala. Překvapivě byl příběh napínavý, tak akorát romantický a jsem jím příjemně překvapená.
Agent Pendergast je prostě nesmrtelný, což opět dokázal. Příběhy jsou sice předvídatelné a na jedno brdo, ale mapínavé a pořád mě baví.
Dobrá knížka, dlouhá, ale ne rozvleklá. Super příběh, napínavý až do konce. Trochu předvídatelný, ale nevadilo mi to. Určitě si přečtu další od autorů, velmi mě to bavilo.
Dobrý příběh, napínavý od začátku do konce. Autorka nepíše zbytečnou omáčku, ale přesto umí perfektně vykreslit postavy i prostření. Do poslední chvíle nebylo jasné, kdo že je vlastně vrah.
Po delší době jsem četla knihu, kdy je detektiv normální (žádný alkoholik, na drogách nebo s bludy v hlavě), což je docela příjemná změna :) Neubíralo to na zážitku. Kniha je napínavá od začátku do konce a už mám od autora přichystané další.
Námět super, uvěřitelný příběh. Autor držel agenty při zemi, takže nemuseli předvádět žádné nadpozemské výkony (což je pro příběh vždycky dobře :)). Hodně čtivý román.