iveta3689 komentáře u knih
Hezky napsané, s úctou ke královně. Hodně podrobné. Je to hutný text, ale není nezajímavý, čte se dobře.
Šílená beznaděj, to je asi hlavní, co z knihy čiší. Ke konci se děj dost opakoval, takový je ale asi život alkoholiků. 3,5/5*
V příběhu je asi milion postav, ale je to napsané tak, že pořád víme kdo je kdo. Děj je zamotaný, ale není nepřehledný. Perfektně se skládají věci dohromady, pak se zase zamotají a přitom to není nastavovaná kaše. Obdivuji autora, jak dokáže celý spletenec udržet čtivý a smysluplný. Výborná kniha.
Divná, to je asi správné hodnocení této knihy. Nápad je to zajímavý, zpracování hodně pokulhává. Autor je zbytečně vulgární, nebylo to potřeba. Postavy jsou na pěst, což by mi nevadilo, kdyby byla kniha zajímavá. Ještě že je tak krátká, dá se přečíst snadno a rychle, dobrý dojem ale nezanechá.
Noc zvláštního. Děj nejde do hloubky, dialogy neslané nemastné. Výhodou je, že je knížka krátká a čte se celkem dobře. Záležitost na odpoledne, snadno zapomenutelná.
Hlavní příběh je dobrý, ale nepotřebovala bych tam ty mysteriózní prvky.
Trochu zklámání pro mě bylo to, že o životě autorky jsou zde jen minimální útržky. Kniha je napsaná pěkně, ale je to přehled československých dějin, o kterých jsem číst nechtěla. Přitom z osobních střípků je vidět, že autorčino dětství bylo fascinující a kniha o něm by byla přečtená jedním dechem.
Čte se dobře, je to napínavé. Záporák je jasný hned z první vteřiny, ale to neubírá na čtivosti. Rozhodně lepší průměr, 3,5/5*.
Kniha není tak o Catherine jako o Christianovi, společnosti a atmosféře doby. To pro mě bylo trochu zklámání. Jinak je ale napsaná hezky, čtenář se pár věcí doví, jen to neodpovídá názvu.
Četla se mi hůř, než ostatní. Pomaleji plynula, nenašla jsem si vztah k postavám. Ale není špatná, jen ve srovnání s ostatní bude na žebříčku níž.
Tohle bylo neskutečně milé čtení. Vtipné, na rozdíl od některých prvoplánově rádoby humorných románů. I těžké věci byly napsané s citem. Příjemné překvapení.
Zvláštně napsané. Trochu jsem se ztrácela v těch neustálých skocích - mezi lidmi, v čase. A že by bylo téma knihy nějak extra uchvacující, nemůžu říct. Po nadšených recenzích jsem se na knihu těšila, mohla jsem si s klidem vynechat.
Většina příběhu byla fajn, konec byl trochu utahaný, což trochu kazí celkový dojem. Hodně mě bavily popisy Benátek. Je to lepší průměr 3,5/5*.
Trochu mě rušilo přeskakování v čase, nemohla jsem se pořádně začíst. Samotný příběh je fajn, autorův styl je trochu neslaný nemastný. Knihu jsem přečetla ráda, vracet se k ní ale nebudu.
Poetické vyprávění, vzpomínky na mládí a pár okamžiků, které zapůsobily na celý život. Na mě to bylo asi až moc poetické, hodnotím jako lepší průměr 3,5*.
Text pro mě nebyl žádným překvapením, podobných reportáží jsem přečetla řadu. Kniha se četla dobře, ale díky autorově stylu, ne kvůli námětu. Autor vše zpracoval objektivně, nenavrhuje žádné černobílé řešení.
Autorův styl mě baví, určitě si přečtu další knihu. Obsah povídek byl průněrný, jako ve spoustě sbírek. Něco mě bavilo víc, něco míň.
Velmi dobře se čte. Děj je zajímavý, historické reálie pěkně zpracované. Ale obávám se, že za pár dní nebudu vědět, o čem jednotluvé příběhy byly. Pokud by kniha měla pokračování, s chutí se do něj pustím. 3,5*