Ivy komentáře u knih
Silně mi to připomínalo knihu Oheň a déšť, kde až na okolnosti, proč se dostala na ranč a těhotenství všechno bylo dost stejné. I tak by se dalo říct, že je to hezký příběh, takový průměr :).
Jednou za čas knihy od S. Brownové neuškodí. Když jich ale přečtete víc za kratší dobu (jako já) tak je o všechno jedno a to samé. Skladká romantika že z toho ukapává med, heppy end a láska jako trám až do smrti.
Byl to hezký příběh. Vždycky jsem si při čtení říkala... jó proč to nekomplikovat. Na knize je poznat, že originál byl napsaný před čtrnácti lety, takže kdoby čekal román podobný těm, co vycházejí teď, bude zklamán, což jsem z části byla taky. Ale pořád to je hezký příběh, prostředí i postavy. Na odreagování vynikající. :)
Jistěže na tohle téma se už těžko vymýšlí něco nového a originálního. Tady se o to spisovatelka pokusila tím, že dala Nikki vlastnost, která z ní dělá normální člověka a ne vybájenou hrdinku, která navzdory všemu je všudypřítomně vystrojená, milá, přívětivá. Aspoň tímhle spisovatelce podařilo do příběhu vnést trochu reálnějších a jedinečných rysů. Samozřejmě všechny plusy trochu vyblednou s porovnáním s 50 odstíny, Crosfire a dalšími knihami na podobné téma přesto se mi kniha moc líbila. Nikki jsem si jako hlavní hrdinku zamilovala a určitě se těším až si přečtu další díly.
Příjemná oddychovka u které od začátku víte jak to dopadne. Trochu mě zarazilo to všechno se Zachem, ale jo dejme tomu, že v Americe to není nic neobvyklého. Knížky o kamarádech z dětství se mi líbí. Přijdou mi roztomilý donutila-jsi-mě-sníst-bábovičku vzpomínky :)
První, co jsem si pomyslela po dočtení bylo... aspoň to skončilo překvapivě. Na knize se mi líbilo, jak do sebe zaplétají svůj osud zdánlivě nesouvisející postavy, i když způsobem hodného telenovely. Četlo se to snadno, příjemně :).
Pánové se jaksi minuli povoláním a místo psaní knih měli režírovat porno. Romantiky je tam ani ne po okraj - čímž se mě osobně nezavděčili. Kdyby se tam aspoň něco dělo... Trochu mi vadí, že jsem se neprokousala až ke konci, ale to se fakt nedalo.
První díl se mi nezavděčil asi nejspíš kvůli tomu málu romantiky a děje... protože to spíš bylo všechno o zvrhlém sexu. V druhém díle se toho aspoň víc děje, děj se odehrává na více místech. Vystupuje tam více lidí, kteří mají běžnější choutky než hlavní hrdinové nebo spíš nemají potřebu o nich troubit světu. Druhý díl oproti prvnímu byl ale dost převídatelný, větší část knihy jsem čekala, kdy na scénu přijde znovu Victor a všechno pokazí (aby bylo o čem dál psát). Dominik mi nijak nevadí, ale rozhodně jsem si víc po boku Summer oblíbila Simóna (z toho mála, kdy tam vystupoval). Hezké bylo věnování v knize, kterou Dominik napsal, což mě jen utvrzuje v tom, že i přes nečekaný, místy pobuřující první díl před střídmější druhý to stejně dopadne jako vždy - žili šťastně až dosmrti.
Moje úplně první kniha od Lanczové. Příběh je hezký, chtělo by to pokračování.
Po delší době si pamatuju hlavní postavy a to jak to všechno bylo hezky promyšlené a do sebe to zapadalo. Pár, který se zamilovává a odvrací od sebe spousty let - je to originální. Prvních pár kapitol se nic moc nedělo a vrcholí to až koncem knihy, kdy všechno to podstatnější je až v další knize.
Nejdřívě jsem četla Hranu touhy a tak mi tenhle příběh v hlavních rysech téměř stejný moc neučaroval. Do třetí knihy se zřejmě pustím jen až bude opravdu velká nouze, protože sice jsme knihu ještě neotevřela ale vím, co čekat což je prostě nudné.
Knihu jsem četla v angličtině a je to prostý deník z cest doprovázený spoustou fotek, které jsou asi nejzajímavější. Po Heroinových denících jsem čekala víc.
Ač tohle je sice román určený pro ženy, kterým holduju tak to ze začátku nebyl příběh od kterého bych čekala, že ho přečtu jedním dechem. V žádné části knihy jsme se nenudila. Cannie je výborná hlavní hrdinka. Nad jejími vtipy jsem se někdy smála nahlas až jsme pro okolí vypadala jako blbec. Spisovatelka si hezky pohrála s jejím osudem a že všechno dopadlo hezky? Nezbytná třešinka na dortu (od toho je to román určený jisté cílové skupině :)).
Co se týče knihy o ppp je tohle kniha opravdu jednoduchá, a kdejaký jiný spisovatelský počin zabývající se anorexií by tuhle knihu předčil. Ale na tomhle příběhu se mi líbí, že Miriam potom, co zhubne nepadne ani na minutku svět k nohám, jak to většinou v knihách s touhle tématikou bývá.
Když jsem byla mladší hodnotila jsem knihu jinak naž dnes. Tehdy jsem z ní byla unešená. Nyní, když jsem se k ní pokoušela vrátit nevím, co mě na ní tak bralo, ale tak to je asi u všech knih typu dívčího románu :).
Jedinečný styl psaní mě u knihu udržel, příběh ani v jedné části nenudil, snad jen konec byl jiný než jsem čekala... aspoň překvapil :).
Kniha mě upoutala svým grafickým spracováním. Příběh byl taky hezký. Jen tomu, cosi chybělo. Řekla bych, že spisovatelka by vytvořila velkolepějšího díla, pustila by se tohohle tématu. Styl jakým knihu napsala byl lepší než to samotné, co napsala.
Pro mě to byl příběh v podstatě o ničem. Působilo to na mě tak, že spisovatelka nevěděla kam zakomponovat tu spoustu sexu a do tohohle příběhu se mi to v takové míře moc nehodilo.
Moje první kniha od této autorky (do téhle doby i poslední). Na zahnání nudy je tato kniha dobrá, ale víc bych od ní nechtěla.
No, ne že by si oproti prvnímu dílu kniha nějak polepšila, ale drobe lepší to bylo. Událostí se tam seběhlo víc, některé bych úplně vypustila, ale co... jsem zvědavá o čem bude třetí díl, protože si myslím, že už v prvních dvou bylo řečeno maximum a i tak to byla nuda, třeba třetí díl předčí má očekávání, ale pochybuji o tom.