ivzu77 ivzu77 komentáře u knih

Misery Misery Stephen King

Kvůli ČV 2023 jsem si nechala doporučit nějakou knihu od SK a los padl na Misery, jelikož jsem hned naplánovala, že si po přečtení pustím rovnou film, abych si vše ucelila. ALE nyní se bojím, zda na mne nebude film moc hororový :-) četlo se to skvěle, napětí bylo strhující a Anna psychopatka. Říkala jsem si, jestli mi nedávno někdo povídal, že Kepler, Nesbo a nebo Carter ve svých kriminálkách přitvrdili, tak asi nečetl Kinga....

19.07.2023 4 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

Sedmý díl série, sedmé setkání s Joona Linnou .... tento příběh se týká jeho rodiny, jeho blízkých kolegů a známých .... mělo to spád, nedá vám to knihu odložit. Někdy nečekané, někdy nadsazené, ale vždy napínavé...

12.08.2022 4 z 5

Smrt na Nilu Smrt na Nilu Agatha Christie

Impulsem pro přečtení této světoznámé detektivní klasiky pro mne byla touha znát děj podle knihy dříve než shlédnu nový film. A vždy, když říkám, že jsem při čtení viděla ve své hlavě běhat filmové zpracování, tak vím, že kniha byla super. No KLASIKA královny detektivek.

13.03.2022 5 z 5

Polednice Polednice Jiří Březina

Dle mého kvalitní česká detektivka s jednoduchým dějem, nepřekombinovaná. Proplétání dějových linií Marty a detektivů dodávalo napětí. Úplně jsme si představovala sídliště Máj u nás v ČB. A o to více, že vím, odkud autor pochází.

12.06.2021 4 z 5

Nůž Nůž Jo Nesbø

No a mám to zase za sebou. Takovou dobu se těším vždy na další osud HH a na konci příběhu jsme zase v očekávání, co bude dál.... V tomto díle jsme ztratili své blízké, bylo to smutné, ale zase tak propracované, napínavé a uchvacující... Děkuji za zážitek ze čtení a HH i dále fandím.

31.03.2020 5 z 5

Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Díky ČV 2023 - Kniha s dějem odehrávajícím se v 16. st. a díky jménu autorky, kterou jsem už znala z knihy Heřmánkové údolí , jsem měla jednoznačnou volbou. Četlo se to skvěle, výborný styl psaní, splnilo všechny má očekávání o historickém románu. A určitě doporučuji a děkuji.

11.08.2023 4 z 5

Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Svižné, čtivé, napínavé... Autorka je paní spisovatelka. Bergmann je sympatický a zvýdavý vyšetřovatel.....děkuji za další bezva českou knihu.

03.08.2023 5 z 5

Tatérka Tatérka Alison Belsham

Po knize jsem sáhla v knihovně, upoutala mne obálka - jsem Ryba. Ale nejsem nadšenec do tetování. Obdivuji ty krásné ilustrace, popisy v knize jsem si užila, i rozbor myšlenek vraha. Téma neotřelé, zajímavé, po detektivní stránce dobře napsané. Inspektor a Marni M. mi byli sympatičtí. Pustím se i do dalšího dílu.

09.12.2021 4 z 5

Promlčení Promlčení Jiří Březina

Za mne první setkání a poznání toho našeho českobudějovického autora českých detektivek. Nečekala jsme nic, ale četla jsem s nadšením, proplétání dějových linií mne bavilo, oddělení typem písma mi vyhovovalo, téma pro mne ne moc známé, ale nebráním se jeho poznání více .... a i vím, že to tak asi i ve skutečnosti bylo.
Jdu na Polednici.

08.06.2021 4 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Takové rychlé oddechovky jsou pro mne fajn mezi detektivkami a psycho trillery, které jinak ráda čtu. Jak už jsme psala u předchozích dílů, stále v postavě Marie z Kostky vidím Annu Polívkovou z divadelního ztvárnění Divadla Na Jezerce.

04.05.2021 4 z 5

Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

R.H. je pro mne aktuálně detektiv s velkým D. Další jeho případ, další skvělá jízda. Napětí a akce opět nechyběly. Těším se na další díl.
Pozn. Vraždy byly v tomto díle skutečně popisovány detailně a brutalita není pro slabé povahy.

09.05.2020 4 z 5

Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Je potřeba něco k hodnocení klasiky od královny detektivek?
Děkuji za krásné čtení.
A kouknu se ještě na film z roku 2017-8.

23.04.2020 5 z 5

Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Kniha pro mne měla osobní význam ..... Předloni jsme navštívili Hoslovický mlýn u Strakonic .... a to jsem nevěděla, že skutečný příběh o jeho majitelích si za pár měsíců přečtu. Neskutečně silné lidské osudy, o kterých by se měl každý dozvědět. Děkuji

19.08.2019 5 z 5

Oko Oko Bernard Minier

A mám za sebou další čtenářskou jízdu ... zalekla jsem se nyní prostředí filmu a horrorů, v první polovině knihy jsem postradala více M.S., ale od poloviny se osobní život i vyšetřování rozjelo.... a opět máme otevřený konec....těším se na další.

01.01.2024 4 z 5

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Devátý případ, devátá jízda ..... prostě jsou nějaké knihy, které nedokážu odložit a nebo odložím a nedokáži bez nich přečkat hodiny, kdy nemohu číst... a série Joona Linny je pro mne přesně taková ... baví mne, že si po měsících vezmete další a další díl a ihned jste v obraze a navazujete na děj tam, kde kniha předtím skončila ... zde se zase vrátil příběh trochu zpět, ale zase se plno věcí vyjasnilo .... a já věřím, že tyto knihy budou pokračovat ... i když dávám za pravdu, že autoři v detailním popisu vražd, sexu a brutality přitvrdili :-)

27.06.2023 5 z 5

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Děkuji autorovi za tuto sérii - úžasně jsem se při tom bavila, při čtení mi pomohla i vizualizace konkrétních osob, kdy jsem si Marii představovala jako herečku Annu Polívkovou, která ji stvárnila v divadelním představení divadla na Jezerce, paní Tichou jako Elišku Balzerovou z filmového zpracování a Josefa a pana Stocka jsme také viděla jako v tom filmu.
Pokud se tímto série uzavřela, děkuji za zážitky.

23.01.2023 4 z 5

Polámané panenky Polámané panenky James Carol

Pořídila jsem si najednou celou sérii ( 3 knihy ) a nyní koukám, že letos vyšel už 4. díl .... no shoduji se se čtenáři níže, že Jeff. Winter je pro mne velkou konkurencí s Robertem Hunterem ( autor : Chris Carter ) a našel si také místo jednak v mé knihovně a jednak ve čtenářském srdíčku ....

10.11.2022 4 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

No když mám na konci knihy 3x slzy na krajíčků dojetím, tak si řeknu, NO, BYLO TO DOBRÝ... a dobrý to bylo. Těším se i na filmové zpracování.

22.07.2022 4 z 5

Vzplanutí Vzplanutí Jiří Březina

Tak tato se mi asi líbila ze všech tří padů Tomáše Volfa nejvíce. Těším se, jestli bude autor takto dál pokračovata a dočkáme se dalšího přírůstku do série.
Tomáš je mi svou odhodlaností a dravostí sympatický. ZAkousne se do případu a chce ho vyřešit, i když už to dávno někdo jiný nechal být.

22.06.2021 4 z 5

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Další příběh Marie Kostkové.... I když tentokrát je to více o jiných.... Knihu přečtete za jeden den a zjistíte, že vám celá vypráví příběh jednoho dne.... No to je hodno pochvaly...

25.05.2021 4 z 5