ivzu77 komentáře u knih
Kvůli ČV 2023 jsem si nechala doporučit nějakou knihu od SK a los padl na Misery, jelikož jsem hned naplánovala, že si po přečtení pustím rovnou film, abych si vše ucelila. ALE nyní se bojím, zda na mne nebude film moc hororový :-) četlo se to skvěle, napětí bylo strhující a Anna psychopatka. Říkala jsem si, jestli mi nedávno někdo povídal, že Kepler, Nesbo a nebo Carter ve svých kriminálkách přitvrdili, tak asi nečetl Kinga....
Sedmý díl série, sedmé setkání s Joona Linnou .... tento příběh se týká jeho rodiny, jeho blízkých kolegů a známých .... mělo to spád, nedá vám to knihu odložit. Někdy nečekané, někdy nadsazené, ale vždy napínavé...
Impulsem pro přečtení této světoznámé detektivní klasiky pro mne byla touha znát děj podle knihy dříve než shlédnu nový film. A vždy, když říkám, že jsem při čtení viděla ve své hlavě běhat filmové zpracování, tak vím, že kniha byla super. No KLASIKA královny detektivek.
Dle mého kvalitní česká detektivka s jednoduchým dějem, nepřekombinovaná. Proplétání dějových linií Marty a detektivů dodávalo napětí. Úplně jsme si představovala sídliště Máj u nás v ČB. A o to více, že vím, odkud autor pochází.
No a mám to zase za sebou. Takovou dobu se těším vždy na další osud HH a na konci příběhu jsme zase v očekávání, co bude dál.... V tomto díle jsme ztratili své blízké, bylo to smutné, ale zase tak propracované, napínavé a uchvacující... Děkuji za zážitek ze čtení a HH i dále fandím.
Díky ČV 2023 - Kniha s dějem odehrávajícím se v 16. st. a díky jménu autorky, kterou jsem už znala z knihy Heřmánkové údolí , jsem měla jednoznačnou volbou. Četlo se to skvěle, výborný styl psaní, splnilo všechny má očekávání o historickém románu. A určitě doporučuji a děkuji.
Svižné, čtivé, napínavé... Autorka je paní spisovatelka. Bergmann je sympatický a zvýdavý vyšetřovatel.....děkuji za další bezva českou knihu.
Po knize jsem sáhla v knihovně, upoutala mne obálka - jsem Ryba. Ale nejsem nadšenec do tetování. Obdivuji ty krásné ilustrace, popisy v knize jsem si užila, i rozbor myšlenek vraha. Téma neotřelé, zajímavé, po detektivní stránce dobře napsané. Inspektor a Marni M. mi byli sympatičtí. Pustím se i do dalšího dílu.
Za mne první setkání a poznání toho našeho českobudějovického autora českých detektivek. Nečekala jsme nic, ale četla jsem s nadšením, proplétání dějových linií mne bavilo, oddělení typem písma mi vyhovovalo, téma pro mne ne moc známé, ale nebráním se jeho poznání více .... a i vím, že to tak asi i ve skutečnosti bylo.
Jdu na Polednici.
Takové rychlé oddechovky jsou pro mne fajn mezi detektivkami a psycho trillery, které jinak ráda čtu. Jak už jsme psala u předchozích dílů, stále v postavě Marie z Kostky vidím Annu Polívkovou z divadelního ztvárnění Divadla Na Jezerce.
R.H. je pro mne aktuálně detektiv s velkým D. Další jeho případ, další skvělá jízda. Napětí a akce opět nechyběly. Těším se na další díl.
Pozn. Vraždy byly v tomto díle skutečně popisovány detailně a brutalita není pro slabé povahy.
Je potřeba něco k hodnocení klasiky od královny detektivek?
Děkuji za krásné čtení.
A kouknu se ještě na film z roku 2017-8.
Kniha pro mne měla osobní význam ..... Předloni jsme navštívili Hoslovický mlýn u Strakonic .... a to jsem nevěděla, že skutečný příběh o jeho majitelích si za pár měsíců přečtu. Neskutečně silné lidské osudy, o kterých by se měl každý dozvědět. Děkuji
A mám za sebou další čtenářskou jízdu ... zalekla jsem se nyní prostředí filmu a horrorů, v první polovině knihy jsem postradala více M.S., ale od poloviny se osobní život i vyšetřování rozjelo.... a opět máme otevřený konec....těším se na další.
Devátý případ, devátá jízda ..... prostě jsou nějaké knihy, které nedokážu odložit a nebo odložím a nedokáži bez nich přečkat hodiny, kdy nemohu číst... a série Joona Linny je pro mne přesně taková ... baví mne, že si po měsících vezmete další a další díl a ihned jste v obraze a navazujete na děj tam, kde kniha předtím skončila ... zde se zase vrátil příběh trochu zpět, ale zase se plno věcí vyjasnilo .... a já věřím, že tyto knihy budou pokračovat ... i když dávám za pravdu, že autoři v detailním popisu vražd, sexu a brutality přitvrdili :-)
Děkuji autorovi za tuto sérii - úžasně jsem se při tom bavila, při čtení mi pomohla i vizualizace konkrétních osob, kdy jsem si Marii představovala jako herečku Annu Polívkovou, která ji stvárnila v divadelním představení divadla na Jezerce, paní Tichou jako Elišku Balzerovou z filmového zpracování a Josefa a pana Stocka jsme také viděla jako v tom filmu.
Pokud se tímto série uzavřela, děkuji za zážitky.
Pořídila jsem si najednou celou sérii ( 3 knihy ) a nyní koukám, že letos vyšel už 4. díl .... no shoduji se se čtenáři níže, že Jeff. Winter je pro mne velkou konkurencí s Robertem Hunterem ( autor : Chris Carter ) a našel si také místo jednak v mé knihovně a jednak ve čtenářském srdíčku ....
No když mám na konci knihy 3x slzy na krajíčků dojetím, tak si řeknu, NO, BYLO TO DOBRÝ... a dobrý to bylo. Těším se i na filmové zpracování.
Tak tato se mi asi líbila ze všech tří padů Tomáše Volfa nejvíce. Těším se, jestli bude autor takto dál pokračovata a dočkáme se dalšího přírůstku do série.
Tomáš je mi svou odhodlaností a dravostí sympatický. ZAkousne se do případu a chce ho vyřešit, i když už to dávno někdo jiný nechal být.
Další příběh Marie Kostkové.... I když tentokrát je to více o jiných.... Knihu přečtete za jeden den a zjistíte, že vám celá vypráví příběh jednoho dne.... No to je hodno pochvaly...