Jaehyun Jaehyun komentáře u knih

Hurvínkovy večerníčky pro kluky i pro holčičky Hurvínkovy večerníčky pro kluky i pro holčičky Vladimír Straka

Za mě je tohle nejlepší knížka s Hurvínkem.

07.09.2023 5 z 5

Cress Cress Marissa Meyer

V tomto díle se toho moc nedělo a první půlka se trochu táhla. Hlavní hrdinové se poměrně rychle rozdělí a nějakou dobu musí přežít na vlastní pěst. Velké wow pak přijde v poslední části. Dost to ale táhnul Thorne, který je za mě skvělou postavou už od druhého dílu a Cinder. Cress mi na druhou stranu moc nesedla, ale co chtít od někoho, kdo byl 7 let zavřený ve vesmírné družici a povídal si sám se sebou. Četla jsem to docela dlouho ale i tak mě to bavilo. Líbí se mi na tom ten 2012 - 2015 vibe.

11.08.2023 4 z 5

To jediné, co na světě zbývá To jediné, co na světě zbývá Erik J. Brown

Tohle mě třeba oproti Šťastně až navěky? bavilo mnohem víc. Střídají se tu pohledy Jamieho a Andrewa, takže víme, co si oba kluci myslí. Romantika je tu nenásilná a děj rychle ubíhá. Kluci svým cestováním potkávají spoustu lidí. Někteří jim pomohou, jiní je budou chtít zabít.

Klidně by to mohlo být trošku delší ale na standalone to bylo fajn. Jediné, co jsem tam nechápala byly narážky na filmy, protože jsem je neviděla.

16.05.2023 4 z 5

Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

Druhý díl mě bavil pouze ze začátku, tak těch prvních cca 150 stran, ale pak se děj začal dost táhnout a velké wow přišlo až úplně na konci. Doufala jsem, že v druhém díle dostane Temnyj více prostoru, ale bohužel, opět se tam objevil pouze na chvíli a druhá půlka knihy se točila hlavně kolem hádek a plánování což mě nebavilo.

Alina je tu mnohem víc paranoidní a zajímá se jen o Mala a nikomu jinému nevěří. Docela mě zaujal Nikolaj, ale co se ostatních postav týče je to stejné jako u předchozího dílu.

Bylo těžké se tím prokousat a těšila jsem se až budu mít knížku dočtenou. Asi teď sáhnu po něčem jiném, než se pustím do třetího dílu, abych si spravila chuť. Není to úplně zlé, ale něco tomu prostě chybí.

2,5 *

06.05.2023 2 z 5

Limea Limea Lin Rina

Mrzí mě, že má Limea tak malé hodnocení, protože je to skvělá knížka! To byl vlastně i důvod, proč jsem se ji od prosince 2021 ani nedotkla, právě kvůli těm špatným recenzím.
Ten děj je sice pomalejší a předvídatelný, ale já si užila každou stránku. Tohle bylo přesně to, co jsem potřebovala, život na ostrově, moře, příroda, odlehčený příběh zalitý sluncem, který se skvěle četl..
Určitě si od autorky někdy přečtu i Kroniky prachu.

06.04.2023 5 z 5

Šťastně až navěky? Šťastně až navěky? F. T. Lukens

Na tuhle knížku jsem se dost těšila, ale přišlo docela velké zklamání.
Ten děj byl vesměs o ničem, skoro bych řekla, že to byla lépe napsaná wattpad fanfikce... Partička kamarádů se náhodou dostane k vládě a Arek, který se omylem stane králem si musí do 18 narozenin najít spřízněnou duši jinak zemře.
No a co udělá král Arek? I přesto, že je zamilovaný do svého nejlepšího přítele Matta (který mě svým chováním teda nijak neučaroval) se začne dvořit všem okolo jen ne jemu! Doufala jsem v nějakou větší zamilovanost, víc momentů spolu nebo trošku akce, ale bohužel. Těch romantických a vlastně i společných chvíli tam bylo strašně málo!!

Nicméně námět je to dobrý, jen by to chtělo víc propracovat a klidně to udělat delší i s nějakým backgroundem postav. Feel good atmosféra tam asi je (questionably), ale tu akci by to přeci jen chtělo a pokud jdete do knihy na blind tak asi budete dost zklamaní. Nemůžu ani říct, že jsem nikdy předtím nic podobného nečetla.

13.03.2023 3 z 5

Vítězství větší než smrt Vítězství větší než smrt Charlie Jane Anders

Nebudu hodnotit, protože jsem knihu nedočetla. 70 stran mi stačilo k tomu abych ji odložila a už se k ní nevrátila.

01.03.2023

Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Líbilo se mi, že je knížka proložena textovými zprávami a obrázky, jenom mi to občas připomínalo povídky z wattpadu. Když budu mít možnost, přečtu si i další díly.

23.01.2023 3 z 5

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Začátek mě bavil ale pak to šlo kvalitou dolů a ke konci už mě ty příběhy ani nezajímaly a bylo mi jedno jak skončí :(

08.01.2023 2 z 5

Co žije v lesích Co žije v lesích Lindsay Currie

Fajn knížka, kterou můžete číst třeba na Halloween. Jsou tam pěkně popsané strašidelné části. Možná bych jen zmínila, že název a obálka jsou dost zavádějící, protože žádná část knihy se neodehrává v lese, nýbrž v zámečku, ze kterého hlavní hrdinka skoro nevystrčí nos.

30.10.2022 4 z 5

Trnitá řeč Trnitá řeč Leigh Bardugo

Líbily se mi bohužel jen asi 3 povídky. Nejlepší byla Ayama a trnitý les pak Čarodějnice z Duvy a Malá Kudlička. Zbytek se nedal číst :(

30.10.2022 3 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Tak mám za sebou konečně druhý díl, který se nyní odehrává na Nočním dvoře. Objeví se tu nové postavy, které mi jsou sympatické a i Feyre jsem si jako hlavní hrdinku oblíbila trochu víc i když pořád tu jsou některé věci, které mě na ní štvou. Za mě je to ale asi nejlepší díl z celé série.

Nejvíc mě bavila část se řezbářem kostí, s Tkadlenou a návštěva Jarního dvora. Myslím, že ty jsem přečetla během chvilky, zatímco u všeho ostatního mě trochu brzdily zbytečně zdlouhavé popisy. Za normálních okolností mi takové popisy nevadí, ale tady bylo detailně popsané úplně všechno. Také bych klidně vynechala ty intimní scény, které tam podle mě nemuseli být ale tak... Ok proč ne.

Asi by neuškodilo, kdyby byla kniha kratší, protože jsem se občas trochu nudila a nešlo mi se začíst. Jsem ale zvědavá na třetí díl a na to, jak plánují porazit krále Hybernu, když s ním nic nedokázal Rhysand, podle Feyre nejmocnější vladař, a ani ona s mocí všech vladařů.

15.10.2022 4 z 5

Witch - Světlo Meridianu Witch - Světlo Meridianu Elizabeth Lenhard

Jeden z mých oblíbených dílů, kdy se Cornelia na vlastní pěst vydá za Elyon do Meridianu.

11.06.2022 5 z 5

Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Na Krutého prince jsem se dlouho těšila a zároveň se bála. Je to jedna z těch knih, které se lidem buď líbí nebo ne.

Osobně mě nejvíce bavil první díl, kde je hodně popsané prostředí a to, jak to chodí v Zemi víl. Líbí se mi kontrast takového toho typického kouzelného prostředí a víl, které jsou sice krásné ale i kruté a lstivé.
Druhý díl byl našupaný akcí a sotva se člověk vzpamatoval z jedné kapitoly, v další se hned stalo něco nového. Konec byl pro mě docela šok ale taky jsem si říkala, že konečně taky někdo podvedl Jude a ta její manipulace se jí trochu vymstila.
Třetí díl mi přišel už hodně pozvolný a rychle se četl. Víceméně půl knihy stráví Jude v Madocově táboře a předstírá že je své dvojče. Zakončení bylo docela zajímavé ale rozhodně jsem nebyla zklamaná.

Celkově bych téhle sérii jako takové dala 4,5/5. Líbila se mi, bavila mě a zařadila se mezi mé oblíbené. Jediná výtka je ta, že bych brala kdyby bylo v knihách více části s Cardanem, protože mě části s ním bavili nejvíc. Doufám že se dostanu i k doplňkové knize Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy

17.02.2022 5 z 5

Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Jsem ráda že jsem si to přečetla, protože to bylo na mém TBR listu ale nevím, jestli se pustím do dalších dílů. Možná někdy v budoucnu.

14.01.2022 3 z 5

Celou tu dobu Celou tu dobu Rachael Lippincott

Normálně nemám v lásce romantické knihy ale říkala jsem si, že bych to mohla zkusit na nějaké to odreagování. Bohužel mě ale tahle kniha nijak nezaujala. Byla v pořádku tak do té chvíle, než se tam stala další 'nehoda' od které to šlo z kopce a bylo to docela zklamání. Přežila bych to klišé, kdyby měla kniha jiný konec, který se mi vůbec nelíbil.

02.12.2021 2 z 5

Víš, že jsem hrozná Víš, že jsem hrozná Jessie Ann Foley

Pěkně napsané. Je to takový případ toho, když kolem sebe člověk nemá nikoho, komu by se mohl svěřit a kdo by ho poslouchal. Líbilo se mi, že to bylo psané z pohledu hlavní hrdinky a mohli jsme tak vidět co se jí děje v hlavě. Také se mi líbilo jak bylo popsané prostředí 'školy'.
Určitě to bylo drsnější než jsem čekala ale jsem ráda že jsem si to přečetla.

16.10.2021 5 z 5

Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera Jaroslav Foglar

Knihu jsem koupila mamce k Vánocům, tak doufám že z ní bude mít radost. Byla jsem překvapená jaká je to bichle a jak je těžká :D

21.09.2021

Neskutečně trapný život Lottie Brooksové Neskutečně trapný život Lottie Brooksové Katie Kirby

Po téhle knize jsem sáhla doslova bezmyšlenkovitě, ale byla super. Je psaná formou deníku což se mi líbí, rychle se četla a byla vtipná. Kdyby mi bylo míň určitě by se mi líbila ještě víc.

21.09.2021 4 z 5

Ve vzduchu se vznáší tajemství Ve vzduchu se vznáší tajemství Anna Ruhe

Super kniha, moc se mi líbila.

07.09.2021 5 z 5