Jaehyun komentáře u knih
No jo no, zase jsem se nechala nalákat nádhernou obálkou a to je pro mě vždycky kámen úrazu. Ušlo to, víc k tomu asi nemám co říct, ani jsem si nikoho neoblíbila a do dalších dílů se pouštět nebudu. Pro mě další zklamání s tématem LGBT.
Fajn zakončení celé série. Jsem ráda, že jsem si ji tentokrát mohla přečíst až do konce a líbilo se mi, že jsme v tomto díle dostali i kapitolu z pohledu Kakerua. Třetí díl se mi líbil ze všech nejvíc, jinak bych všechny díly hodnotila těmi čtyřmi hvězdičkami. Moc pěkná manga, která se na pohled tváří roztomile ale v jádru je celkem smutná.
Určitě se mi líbí kresba, to je jedna z nejdůležitějších věcí u každé mangy. Suwa je zlatíčko a jsem ráda, že aspoň v jedné z budoucností skončil s Naho. Dějově je to sice pomalejší, ale jsem zvědavá na pokračování, protože už si ho moc nepamatuju. Naho je pushover a měla by se naučit říkat ne.
Bonusový komiks nečtu, ten mě nijak nezaujal.
Nebudu hodnotit, knížku jsem nedočetla. Podivné počasí v Tokiu mi přišlo lepší a to jsem si paradoxně myslela, že se mi Manazuru bude líbit víc. Těžko jsem se prokousávala každou stránkou a hodně jsem se ztrácela v ději. To skákání v čase bylo strašně nepřehledné, takže za sebe bohužel nedoporučuji.
Tuhle mangu jsem četla poprvé někdy před čtyřmi lety, ale měla jsem šanci si přečíst jen tři díly. Teď se chci pustit do celé série znovu a konečně zjistit, jak celý příběh dopadl. Hodnocení prvních tří dílů tedy nechávám stejné a měnit ho nebudu i když už bych teď možná dala 4 hvězdičky místo pěti.
Tenhle díl se mi líbil z těch tří nejvíc, pak se mi líbilo Láska a gelato a nakonec Láska a štěstí, které bylo takové nic moc. Ale doporučuji všechny, autorka umí hezky psát. Jen mě mrzí, že jsme na konci nedostali rozhovor Olive a Daxe, docela mě jeho reakce zajímala i když měl k Olive celkově dost laxní přístup.
Příběh o učiteli a jeho bývalé studentce, kteří mají mezi sebou velký věkový rozdíl. Na mě byla knížka možná až moc pomalá a začala mě bavit až ke konci. Nicméně se mi líbilo jak byla napsaná. Chci si od autorky přečíst ještě Manazuru, třeba se mi bude líbit víc.
Pět lehce na sebe navazujících povídek o lidech, kteří jsou nespokojení se svým životem nebo neví co dál. Osobně mi tam něco chybělo, líbily se mi pouze dvě povídky, zbytek byl ok.
Závěrečný díl mě bavil a celou sérii jsem si dost užila a určitě se k ní ještě někdy vrátím. Thrillery moc nečtu, takže jsem ani nečekala, že by se mi knížka líbila a tím spíš mě překvapila. Sice se ani teď nevydám na dráhu thrillerů a detektivek, ale od této autorky si ráda přečtu i další knihy.
Holly Black je jedna z mých oblíbených autorek, ale tohle bylo opravdu o ničem... nedozvíte se tu nic nového, nic vám to nedá a podle mě bylo úplně zbytečné tuhle novelu tisknut. Sorry Holly but I hate the taste of nothing...
Asi jsem čekala něco jiného než detektivku, ale jinak byla knížka fajn. Ze začátku jsem měla problém se začíst, ale tak od poloviny už to bylo lepší. Jen mi vadila ta počeštěná jména, která se mi se všemi těmi š/č špatně četla. Tohle překládání asijských jmen nikdy nepochopím. Nemyslím si, že by měl někdo problém je přečíst, kdyby se nechala tak jak jsou v angličtině, však taky nikde nevidím napsáno Džon místo John. Navíc jsem si u některých jmen všimla, že jsou divně skloněná.
Ještě mi teda vadila jedna věc, ale ta nemá s knihou nic společného, a to že jsem ji četla jako e-knihu a z nějakého důvodu mi nešla zvětšit písmena. Možná to bylo kvůli tomu, že jsou v knížce i obrázky, ale na to si možná dejte pozor. Myslím, že bych kdybych měla tištěnou knihu, asi bych si ji užila víc, než když jsem musela mžourat na ta mravenčí písmenka.
Tak já asi opět půjdu proti většině, protože se mi tahle knížka prostě nelíbila. Nemá to nic společného s tím, že je to gay romance, kvůli tomu jsem si ji i vybrala, ale přišlo mi to jako stažené z wattpadu a i tam jsem četla lepší gay příběhy a hlavně lepší intimní scény!
Moc jsem se těšila, protože tu jsou samé dobré recenze i hodnocení a myslela jsem, že to bude 5 hvězdičková záležitost. Už v polovině mi však bylo jasné, že jsem se spletla a pak už šlo hodnocení jen dolů.
Nelíbí se mi v knihách sprosté výrazy a tady jich bylo víc, něž jsem byla ochotná skousnout. Jasně, jsou to hokejisti.... ale i tak by to šlo trochu omezit. Intimních scén mohlo být míň, už jsem je pak ke konci musela přeskakovat, protože mě to nebavilo. Hlavně vím, že by to šlo popsat mnohem líp a tak, aby čtenář cítil, že se ti kluci mají opravdu rádi. Dějově to bylo o ničem, prostě sex driven story, nic víc. Co se pozitiv týče, tak žádné nemám.
Celkově jsem z téhle knížky dost zklamaná a jsem ráda, že jsem si ji mohla půjčit v knihovně, místo abych si ji koupila, jak jsem původně plánovala. Po druhém díle určitě nesáhnu.
Tak tohle byla extrémní nuda! Knížku jsem sehnala v knihovně za 10 kč a myslela jsem, že to bude nějaké fantasy. No, tak nebylo. Asi by mi to ani tak nevadilo, kdyby se to dalo aspoň číst. V knížce bylo dost překlepů, děj byl utahaný a nezáživný. Kastrel měla být chytrá a strategická, což nebyla. Otrokářství fungovalo tak, že si otroci můžou dělat co chtějí a chodit kam chtějí, stačí aby ukázali prsten svého pána. Tady mě hned napadlo... co kdyby ho ukradli? Jak se to zjistí? Asi nijak, vzhledem k tomu, že to stejně nikdo nekontroluje. Všechny postavy jsou takové nečitelné a nijaké, bylo mi fuk, když se s nimi něco stalo. Nebavilo mě, když se tam probírali válečné a politické strategie a často se mi stávalo, že jsem jen klouzala očima po textu a pak zjistila, že stejně nevím, co čtu. Do dalších dílů se rozhodně pouštět nebudu a za sebe nedoporučuju.
Ona je japonská literatura a vlastně i celé Japonsko, jako úplně jiný svět než je ten náš. A já mám Japonsko fakt ráda, ale zjistila jsem, že třeba filmy úplně nedávám a s knihami je to tak 50/50. Někdy jsou fajn, jindy ne. Vesměs jsou ale všechny dost podobné. Filozofování o smyslu života, smrt, duchovno, vzpomínky, minulost.... Hlavní postava se vrací do minulosti a přemýšlí, jaký vedla život... a někdy je fajn si takovou knížku přečíst, pokud je dobře napsaná a tohle bohužel nebyl ten případ. Knížka mě nebavila, špatně se mi četla a nebyla moc dobře formulovaná. Navíc měla hodně otevřený konec.
Skvělá vánoční knížka i když první díl se mi líbil o kus víc, byl takový víc dojemnější. Až vyjde třetí kniha, taky si ji ráda přečtu.
Pořád super, ale vykřičená čtvrť mě bavila víc. Tyhle poslední dva díly mi přijdou takové chaotické.
Nakonec jsem se rozhodla dát 4 hvězdičky. Ze začátku mě bavilo těch prvních pár kapitol, ale jakmile se Will dostal ke správcům, tak to začala být nuda a na Jamese jsem si musela počkat až na 250 stranu, kde už mě to zase začalo bavit. Co se mi nelíbilo bylo to opakování různých informací, které se opakovali třeba 3x na jedné stránce. Naštěstí to tak bylo jen ze začátku (Ok, asi nějakých prvních 100 stran). Bavila mě ale interakce mezi Willem a Jamesem a přála bych si, aby těch společných chvil měli víc. Konec byl super a kvůli němu dávám vyšší hodnocení. Doufám, že vyjde i druhý díl a tahle série nepadne v zapomnění jako jiné.
Tohle byla strašná nuda a utrpení to dočíst. Čekala jsem detektivku a té se mi nedostalo. Prvních 100 stran se sáhodlouze popisuje první den Stevie, její příjezd, ubytování a prohlídka školy. Na 200 straně už se něco málo začne řešit, ale nikam se to neposouvá a na nic nedostanete odpověď. Přišlo mi to celé dost slabé a byla jsem zklamaná, protože ten nápad zněl super.
Taky jsem si myslela, že je postavám někde 13 let, vzhledem k jejich chování a pak jsem se dozvěděla, že jim je 16-17 což teda...ou, tak blbé konverzace a nesympatické postavy jsem dlouho nečetla.
Za další, chtělo by to aspoň mapku školy. Vím, že se mapy dělají převážně jen ve fantasy knihách, ale tady by to jednu fakt chtělo. Aspoň nějaký nákres budov, kolik jich je, jak jsou od sebe by očko daleko atd.
A ta romantická linka tam být fakt nemusela....
Tak já se podle všech těch špatných recenzí docela bála, že se mi nebude knížka líbit. Tím spíš mě překvapila a dost mě bavila. Celý děj se odehrává v takovém ponurém prostředí a je obehnaný tajemnem, mlhou a houbami... což z téhle knihy dělá skvělého adepta na halloween nebo čistě podzimní čtení. Takže za sebe můžu doporučit!