jahlina komentáře u knih
Je to nekomplikované, předvídatelné, ale moc příjemné čtení. Pozor ale, při čtení roste chuť na sladké:-)
Po delší době jsem sáhla po knížce tohoto autora ze série s Alexem Crossem, která dospěla už do 24. pokračování (já četla naposledy asi tak páté). Bylo znát, že jsem ztratila kontakt s postavou a jeho rodinou. Na kriminální zápletku to samozřejmě vliv nemělo. Otevřely se celkem 3 vyšetřovací linie. Četlo se celkem dobře, nechybělo napětí, akční scény...
Knížku jsem předčítala synovi, kterému je devět. Byla jsem zvědavá na knížku od autorky, kterou znám přes knížky pro dospělé. Zvlášť návaznost této knížky na knížku Nejlepší pro všechny mě zajímala. Knížka se mi četla dobře a i syn napjatě poslouchal.
Pro mě náročnější čtení. Četlo se mi to pomalu, ale ve výsledku se mi to docela líbilo. Zajímavé bylo střídání forem vyprávění, celé to tvořilo takovou koláž...
Do knížky jsem se začínala pozvolna. Ani později děj nedostal rychlejší spád. Přesto jsem se nakonec dokázala začíst. Hrdinka mi byla celkem sympatická, přestože nebyla ničím zvlášť zajímavá. Přišlo mi, že přestože si nese životem břímě, působí klidně a vyrovnaně. Postupovala systematicky a cílevědomě při svém pátrání. Byla jsem zvědavá k jakému zjištění nakonec dojde. Byl její otec skutečně vrah, kam zmizel a jaký byl motiv zločinu. Náhled do života vyšší vrstvy byl zajímavý. Trocha akce mi však chyběla.
Znovu jsem si ověřila, že k vytvoření napětí není potřeba vymýšlet složité zápletky a šokující vraždy s nechutnými detaily. Dobře se mi to četlo.
Nebylo to vůbec špatné, ale pět hvězdiček dát nemohu. Zápletka je celkem originální, vraždy dost nechutné...Ale je tam i dalších pár věcí, které mi vadily.
Knížka o Albrechtu z Valdštejna je napsána čtivě a dává nám možnost nahlédnout do jeho životního příběhu a pohnutek, které formovaly jeho snahu o budování kariéry úspěšného a mocného válečníka. Je to další zajímavé čtení z pera této autorky, ke které se ráda vracím.
Love story, která mě dokázala rozbrečet. Čtení jsem si užila.
Byl to silný příběh ženy, která až v dospělosti zjistila, že není dcerou svých rodičů. Ale ještě ji čekala dlouhá cesta, než se dopátrala odkud vlastně pochází...Knížka osvětluje všechny možné aspekty nacistického programu Lebensborn. Něco málo jsem o něm už věděla, ale určitě ne v takové šíři..
Více než thriller mi to přišlo jako rodinné drama o vztahu dvou sester, ale i dalších rodiných vztazích. Kriminální zápletka je zde spíše okrajová. Ale čtení to bylo parádní, nechyběly zvraty a napětí. Moc dobře se mi knížka četla.
Po knížce jsem sáhla ze zvědavosti jako matka dvou malých fotbalistů. Knížka je napsaná v lehké nadsázce, ale přitom se zde píše i o vážnějších věcech kolem mládežnického fotbalu.
Ač nejsem skalní fanda fotbalu, tak mě knížka chytla a já se přistihla, že fakt držím palce týmu Spartaku pod vedením Prokopa.
Líbila se mi zápletka, přišla mi originální. Nějak mě to ale nedokázalo vtáhnout, k hrdinům jsem si nedokázala vybudovat žádný vztah, jako by to celé klouzalo po povrchu.
Obvykle se nerýpu v případných chybách v textu, ale tady mi to přišlo až zarážející.
Odpočinkové čtení plné zvratů, náhod, lásky a odkrytých rodinných tajemství. Četlo se skoro samo.
Knížka mě moc nebavila, asi jsem čekala trochu něco jiného. Děj byl takový střípkovitý, občas mi unikaly návaznosti. Na druhou stranu zde byly vykresleny zajímavé aspekty té doby.
Moc se mi líbila tato detektivka s forenzní psycholožkou Zoe Bentleyovou v hlavní roli. Bylo to napínavé, originální, mělo to i vtipnou notu. Zoe si mě získala téměř okamžitě a i její kolega Tatum Gray byl se mi líbil. Dohromady tvořili dobrý tým.
Knížka se mi líbila. Zpočátku mi připomínala Dívku ve vlaku. Postav, které zde vystupují není mnoho. Děj se odehrává z pohledu každé z nich. Není nouze o nečekané zvraty a zápletka je také nakonec docela zajímavá a řekla bych neotřelá.
Napínavé od začátku do konce. Frost je zajímavý typ vyšetřovatele, který neporušuje pravidla. Příjemná změna.
Začíst se do této knížky jsem měla problém. Je vyprávěná v ich formě. Prolíná se vyprávění Nory s jejími úvahami a vzpomínkami na sestru. Postupně jsem si zvykla na způsob, jakým je to napsané. Druhá polovina knížky mi již odsýpala rychleji. Vyvrcholení zápletky jsem už doslova hltala. Nakonec tedy dávám hvězdy 3.
Skvělá knížka pro malé průzkumníky, kteří mají zájem o přírodu a v tomto případě konkrétně o masožravé rostlinky. Knížka je moc hezky napsaná i ilustrovaná. Poskytne základní informace o tom, proč takové rostlinky existují, proč se živí hmyzem a mnohdy i jinými drobnými živočichy a jak svou kořist lákají a lapají... Jsou zde i tipy na jejich pěstování. I pro dospělého je to pěkné počtení, které samozřejmě nejde moc do hloubky. Vhodná je především pro mladší školáky.