jahlina komentáře u knih
Knížka se četla dobře, je to takové odpočinkové čtení, i když ke konci jsem se už trochu nudila. Těch 400 stran na tento typ knížky bylo až dost. Hlavní hrdinka mi ne vždy byla sympatická. Komičnost situací je založena hlavně na používání moravského nářečí... Situace byly občas úsměvné, ale stále s takovou pachutí hořkosti. A někdy to bylo naopak i smutné.
Kniha obsahuje krátké příběhy, které se vztahují k památným stromům. Jsou napsané velmi čtivě a popisují různé historky z různých období. Beru i jako inspiraci pro výlety, protože je zde i seznam s GPS polohou jednotlivých stromů.
Četlo se dobře. Mám ráda takovou tu systematickou policejní práci. Nechyběly ani zvraty. Těším se na pokračování.
Odpočinkové čtení, bez složitého děje. Zajímavě jsou vykreslené postavy, které jsou hodně specifické. Čtení jsem si příjemně užila.
Občas jsem byla skutečně napjatá, byla jsem zvědavá, jak to dopadne. Celkově to ale hodnotím spíše jako průměr. Dovedu si představit hororový film, ta ponurá atmosféra z knížky úplně sálala.
Poutavé čtení o jednom létě odehrávající se v horské vesnici. Tři lidé, kteří si nesou svoje břímě.
Čtivě napsáno, rychle přečteno. Jako ostatní Murakamiho povídky zajímavé, trochu divné a nevím, jestli chápu nějaký hlubší smysl. Ilustrace Kat Menschik jsou působivé.
Odpočinkové čtení lehce k pousmání, ale také trochu nahořklé. Skvělá sonda do mezilidských vztahů a života na dědině.
Mě detektivka bavila. S hlavní postavou se už znám z Dobrých duší a prostě mi přijde zajímavá, nad jejími úlety se usmívám. Některé situace jsou vážně komické.
Případ celkově byl zajímavý, nechyběly zvraty, jak jsme ostatně u Deavera zvyklí. Konec nabízí zajímavé rozuzlení a je jasné, že pokračování musí být. Tentokrát chyběly souhrnné poznámky zjištěných stop zaznamenaných na tabuli, přiznám se, že jsem je stejně nikdy moc důkladně nečetla. Možná proto se mi zdálo, že mi těch 500 stran neosýpá jako obvykle? Protože nemůžu říct, že bych se u čtení nudila...Mám pocit, že takové to "vau" z prvních případů je pryč, ale přesto se cítím dobře ve společnosti starých známých a další díl si nenechám ujít.
Moje první knížka od této autorky. Čtivě napsáno. Dle názvu jsem ale čekala, že se budu bát. To se však nestalo. Jde tu pravděpodobně o strach, který ovlivňuje racionální uvažování všech tří hrdinek románu. Strach z pomsty, strach z toho být sám a neoblíben, strach z odhalení.... Docela dobrý ten závěr... Určitě bych si ráda přečetla od autorky něco dalšího, protože jsem na ni slyšela velkou chválu... Tahle knížka byla dobrá, ale určitě ne skvělá.
Další případ Eriky Fosterové, který se mi líbil asi o něco víc než ten předcházející.
Knížka se mi líbila moc. Další zajímavá ženská osobnost v naší historii.
Moc hezký vánoční příběh, spíš asi pro holčičky. Hodně obrázků, méně textu. Vhodné pro začínající čtenářky. Moc se mi líbily ilustrace.
Skvělý romantický příběh k navození vánoční atmosféry.
Četlo se mi dobře, ačkoliv jde o trochu depresivní čtení. Líbil se mi nápad, štafetového psaní, kdy každá ze tří autorek píše jednu etapu Johanina života.