JajaCZ komentáře u knih
Aj keď sa tento diel z veľkej časti venoval popisu rozvoja vzťahov medzi postavami, koniec to akčnosťou a krvavosťou vyvážil. Mňa to bavilo. Nebolo to presladené ako som očakávala a musím uznať, že autorka postupne buduje zaujímavý fantasy svet :) Teším sa na pokračovanie :)
Som naozaj prekvapená :) Čakala som slátaninu pre násťročné pubertiačky a dostala celkom sympaticky a vydarene spracované fantasy. Teším sa na ďalší diel, dúfam, že bude minimálne tak zábavný ako tento :)
Už dlho sa mi nestalo, aby som sa pri čítaní nudila a odbiehala mysľou od deja. Táto kniha to dokázala. Téma zaujímavá, ale spracovanie žalostné, miestami trápne a neuveriteľné. Zachránil to troška asi len koniec. Mrzí ma to, možno som len na knihu nebola správne naladená. Ale väčšine sa páči a to je hlavné :)
Čakala som oddychovku a dostala som oddychovku. Dej nebol ničím výnimočný, ale aj napriek tomu sa kniha čítala príjemne a ľahko. Myslím, že sa bude páčiť hlavne mladším čitateľkám :)
Milujem! Skvelá kniha. Presne to, na čo som v posednej dobe mala chuť. A nutne potrebujem pokračovanie :)
Príjemná oddychovka, skvelý nápad s cestovaním v čase. Som zvedavá na pokračovanie :)
"Čooo?" :-O Pri tejto knihe som mala pocit akoby to písal niekto iný ako Kerstin. Prvá kniha ma nadchla (ako skvelá oddychovka), v druhej časti to sršalo napínavými alebo životu ohrozujúcimi pasážami, ktoré hrdinovia zvládali s humorom a chladnou hlavou. Samozrejme začalo pribúdať Gwendolynínho vzdychania nad krásou a dokonalosťou Gideona a záverečným dielom, do ktorého čítania som sa už nútila, skvelý potencial myšlienky autorka úplne pochovala :( Bohužiaľ len 3 hviezdy
Pekný a silný príbeh, ale asi neviem úplne presne, čo tým autor chcel konieckoncov povedať...Pôsobilo to na mňa umelo.
Kniha, o ktorú som doslova zakopávala na každom kroku, ma nakoniec dostihla. A tak som ju otvorila a nechala sa príbehom pohltiť...
Keď nazerám na príbeh ako celok, musím uznať, že bol čtivý a určite nezanechal jedno oko suché, no vadili mi zdĺhavé popisy vzájomných pohľadov do očí, popisy dotykov a filozofických a vrelú lásku popisujúcich dialógov ťahajúcich sa cez x strán. Mám len ja pocit, že hlavní hrdinovia celých cez 300strán prežívali iba svoju lásku a nežili bežný život teenagera, ktorí majú domáce povinnosti, kamarátov, záľuby alebo učenie do školy? Keďže som čítala knihu v originále, mohla som si ju dávkovať v rozumných množstvách, bohužiaľ som mala nutkanie ju niekoľkokrát odložiť. Nakoniec som ale dospela k úspešnému koncu, ktorý prekvapil. Myslím, že by postačilo, keby autorka zakončila príbeh tak, ako sme všetci očakávali, no ona tam vtlačila happyend, ktorý sa mi zdal už prehnaný a mohla si ho odpustiť.
Každopádne tým, ktorí si chcú oddýchnuť pri niečom sladkom, knihu odporúčam. Verím, že si svojich nadšených čitateľov nájde
Ak to pojmem len ako knižný thriller, tak je dej neuveritelný a pritiahnutý za vlasy, ak ale pripustim, že by sa kniha dala spracovať do filmu, myslím že by mal dobrý ohlas. Miestami som bola unavená z Lousinho večného pochybovania a nepochopiteľneho udržiavania tajomstva. Čítala sa ale v celku fajn. Kniha neurazila ani neohúrila, preto ju radím medzi priemer :)
Po kladných ohlasoch som bola na knihu veľmi zvedavá a keď sa objavila v akcií od ereading.cz, bez váhania som si ju zakúpila. Táto útla kniha, popisuje dosť zložité a náročné téma domáceho psychického násilia. Ani neviete kedy a je koniec. Samozrejme ak by sme hľadali, tak nájdeme chybičky, čo sa týka premyslenosti a náročnosti deja, ale je to koniec koncov thriller pre ženy, ktorý zlupnete ako malinu :) Určite zaraďujem medzi fajn oddychovku.
Tak to bok nárez! Iba som nakukla, aby som zhodnotila kresbu a nakoniec komiks nepustila, kým som ho celý neprečítala :) Teším sa na pokračovanie. Kresba nádherná, príbeh pútavý, takže otáčate stránky a chcete vedieť ako to skončí....ale potom zistíte, že to ešte len začalo :)
Autorka sa vie krásne pohrať so slovami a jej kniha sa preto číta ľahko ako pierko, ale z príbehu, ktorý sa zo začiatku javí zaujimavo, vznikne klbko nepravdepodobných náhod, ktoré sa do konca viac a viac zamotáva. Bohužiaľ kniha nemá žiadný hlbší význam, nič k zamysleniu, čo si v sebe čitateľ nosí dlho po dočítaní. Ale ako oddychovka sa možno bude páčiť :)
Malá nenápadná kniha, skrývajúca medzi svojimi stránkami poklad, ktorý nosí vo svojom srdci každý z nás - LÁSKU. Krásne a roztomilé ilustrácie popisujú zrod lásky medzi partnermi, ako aj jej vývin od nesmelého randenia, po spoločné bývanie a každodenný život s krásnymi a veselými, ako aj smutnejšími chvíľkami. Celú dobu listovania knihou som sa usmievala a videla svoj vzťah.
Kniha ma naprosto uchvátila. Po Chlapcovi v pruhovanom pyžame som čakala knihu, ktorá bude jej slabším odvarom, ale nestalo sa tak. Autor splietol skutočný príbeh Hitlera ,s fikciou Pierrota, v jeden silný uveriteľný celok, ktorý vo mne zažal taký plameň zvedavosti, že som si počas čítania googlila fakty popisované v knihe a hľadala podrobnosti. Ak sa kniha dočká filmového spracovania, rozhodne si ho nenechám újsť!
Príbeh o Levane má veľmi bavil. Bol skvelým doplnkom k sérií a veľa otáznikov, ktoré vznikli, vysvetlil.
Jednoducho skvelý časový kokteil, ktorý potrebuje čerešničku v podobe tretieho dielu. Teším sa :)
Autorova prvotina ma veľmi bavila, čo sa o jeho druhom počine povedať nedalo. Čakala som kedy konečne skončí. Miine samovražedné myšlienky mi začali liezť na nervy. Čo sa týka samotného prípadu, mala som pocit, že autor varí z vody. Snáď Bjork nastúpi znova na ten vlak, ktorý rozbehol prvým dielom.
Náučná kniha, ktorá može vačšine pomocť v boji s kilami. Bohužiaľ nie som zastáncom tohoto "rychlého" chudnutia bez možnosti pohybu a budovania svalov, preto mne kniha len rozšírila obzory.
Knihy od Guy Delisleho milujem. Jeho humor, náučný a pútavý sposob podania príbehu. Jeho knihy budú rozhodne klenotom každej knižnice.