jajcak

Čtivé, žádné potoky krve a drasťárny. Detailní popis charakterů a jejich problémů. Příběh z Beskyd.

Standardně dobré. Příběh zasazen na ostrově v Holandsku. Zajímavý příběh, nečekané rozuzlení. Čtivě psáno.
Detektiv Bergman prokázal perfektní znalost němčiny (ze Zmizela v mlze už vím, že umí i skvěle anglicky) - i mně to připadá lehce nereálné.

Fajn počtení. Líbí se mi, že vždy před vraždou je popsána spousta příběhů tak, že podezřelých s motivem je opravdu mnoho. A oceňuji Bergmanovu angličtinu :-)

Zápletka je na úrovni autorů světových detektivek. Kniha se četla hezky, místy pasáže, které celkem nic neříkaly, ale knihu hodnotím velmi pozitivně.

Milé povídky, dobře se četly. Teď se pustím do detektivek. :-)

Úsměvné povídky. Ty od pana Richarda ocení spíš asi generace mých rodičů a starší, ale četly se všechny pěkně.

První polovina dobré, vypadalo to na zajímavý thriller na netypické téma. Četla jsem ji jedním dechem. Druhá polovina zklamání. Předvídatelné rozuzlení. A ten závěr, to už bylo opravdu moc. Ale četla se moc dobře.

Nenáročné, příjemné čtení, ale není to žádné dílo, ze kterého bych sedla na zadek a hltala je jedním dechem.

Kniha mě mile překvapila. Již dříve jsem četla jiné knihy od tohoto autora, tak jsem neměla velká očekávání. A bylo to dobré! Jako asi bych z toho nesedla na zadek, ale čtivé, zajímavé osudy.

Po slabších románech od této autorky (Jeden plus jedna, Stříbrná zátoka) je tato kniha milým překvapením! Příběh Sophie se mi líbil jen v té první části, příběh Liv byl fajn celý.

Čtivá, zajímavá kniha. Psaná zajímavou formou. Škoda této spisovatelky...

Čtivá jako vždy, ale podle mě už napsal lepší knihy. Trošku mi vadilo, jak se tam strašně snažil protlačit téma holocaustu. Moc mi to nezapadalo do děje.

Ze začátku dost zmatené, ale vše se postupně objasní. Vladěna je žena, která prostě měla problematické dětství, dospívání i manželský život. Celý život je tak trochu ve vleku matky, která měla rovněž dost problematický život. Škoda, že žádná z nich si svoje problémy nedokázala vyřešit, možná by se jim žilo o dost lépe. Hezky je vysvětleno bilancování a určitá zoufalost nad tím, co si vlastně počít s vlastním životem. Mně se kniha líbila, i když bych si teď měla vybrat spíš nějakou pozitivněji laděnou četbu.

Příjemná oddychovka. Místy už tam bylo až moc záhad, ústřední dvojice byla jasná od začátku. Psáno čtivě. Hodnotím kladně.

Dobré, ale místy trochu roztahané, čekala jsem na pořádné napětí, jak bývá v jiných knihách, ale moc jsem se nedočkala. V tomto žánru jsou určitě i lepší knihy, tuto jsem nečetla jedním dechem.

Tak nějak standardně dobré, akorát Erika už mi dost leze krkem, prakticky v každém dílu, se díky své tvrdohlavosti a nepoučitelnosti vrhne po hlavě do akce, přestože jí to její nadřízení zakážou, a vždy to stojí někoho život.