jajcak jajcak komentáře u knih

Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

Jsou knižní série, kde hltáte jednu knihu za druhou, ale toto bohužel není ten případ. Kniha není špatná, ale tímto dílem jsem se opravdu doslova prokousávala a tak od půlky mi přišlo, že se děj hrozně táhne a nic moc se neděje. Sice jsem se dozvěděla spoustu informací z 1. světové války, mnohé dokonce z pohledu Němců, ale s dalším dílem zase nějakou dobu vydržím...

26.12.2024 3.5 z 5

Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Čtivé, žádné potoky krve a drasťárny. Detailní popis charakterů a jejich problémů. Příběh z Beskyd.

26.10.2024 3 z 5

Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Tři velmi silné příběhy, z některých pasáží mi byli až úzko a ten první příběh - brečela jsem jako želva... Krásně popsané rodinné vztahy, obzvlášť ty mezi sourozenci. Knížka se moc hezky četla.

02.10.2024 3 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Standardně dobré. Příběh zasazen na ostrově v Holandsku. Zajímavý příběh, nečekané rozuzlení. Čtivě psáno.
Detektiv Bergman prokázal perfektní znalost němčiny (ze Zmizela v mlze už vím, že umí i skvěle anglicky) - i mně to připadá lehce nereálné.

06.09.2024 3 z 5

Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Fajn počtení. Líbí se mi, že vždy před vraždou je popsána spousta příběhů tak, že podezřelých s motivem je opravdu mnoho. A oceňuji Bergmanovu angličtinu :-)

12.08.2024 3 z 5

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Na můj vkus je v těchto knihách moc detailní popis života postav. Ale dobře se čtou.
Líbí se mi, že podezřelých je vždy spousta - moho lidí má motiv. A vše se postupně objasní a vysvětlí.

16.07.2024 3 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Dobré, čtivé.

19.06.2024 3 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Super! Krásně napsáno, čtivě. Příběh jedné rodiny a dramat, co její členové zažívali.

10.04.2024 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Velmi silný příběh, čtivě napsáno. Dokonce se člověk dozví i něco z historie.

24.03.2024 4 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Výborná kniha. Přečtená jedním dechem, čtivá, zajímavě psaná, člověk se dozví i spoustu věcí z historie.

21.01.2024 4 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Zajímavá kniha, místy dost smutná, dojemná. Velmi čtivě psaná. Moje první kniha od této spisovatelky a určitě ne poslední.

03.01.2024 4 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Příjemná oddychovka. Místy už tam bylo až moc záhad, ústřední dvojice byla jasná od začátku. Psáno čtivě. Hodnotím kladně.

03.01.2024 3 z 5

Poznáš to z polibků Poznáš to z polibků Julia Quinn

Zápletka děj knihy je celkově slabší, ale psáno čtivě, jako ostatní knihy z této série.

05.11.2023 2 z 5

Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Poměrně dlouho jsem se knihou prokousávala, jednou jsem od ní i odešla, po čase jsem ji dorazila. První část se pomalu odvíjí, místy je až rozvleklá, závěr už má rychlý spád. Je to smutný příběh o těžkostech v životě sirotka a lásce ke zvířatům.

05.11.2023 4 z 5

Buď v pogodě Buď v pogodě Sandra Pogodová

Oddychovka, úsměvné.

17.09.2023 3 z 5

Nečekaná láska Nečekaná láska Julia Quinn

Pohodové, odpočinkové čtení. Psáno čtivě. Příběh sice postrádal výrazné zvraty a tak nějak od půlky doplynul očekávatelně, ale i tak to bylo dobré.

29.08.2023 3 z 5

Hoď se do pogody Hoď se do pogody Sandra Pogodová

Úsměvné povídky. Ty od pana Richarda ocení spíš asi generace mých rodičů a starší, ale četly se všechny pěkně.

24.08.2023 3 z 5

S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Lehké letní čtení. Eloise překvapila, takovýto vývoj jejího charakteru jsem úplně nečekala. Hrdí bratři nezklamali, to mi přišlo až přehnané.

13.08.2023 3 z 5

Čekanka Čekanka Julia Quinn

Lehké letní čtení, už někde za půlkou bylo téměř vše vyřešeno, byla jsem zvědavá, o čem zbytek knihy bude, ale nakonec to bylo v pohodě. Postava Penelope je trochu známá už z předchozích dílů, je to sympaťanda. Od Colina jsem moc nevěděla, co čekat, ale i on se nakonec vyšvihl na úroveň bratrů. Už se těším na seriálovou verzi.

11.08.2023 3 z 5

Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Čtivé, příjemné. Oddechovka. Seriál o Bridgertonových posouvá tyto knihy do vyšší ligy.

24.07.2023 3 z 5