Janasem Janasem komentáře u knih

Láska v bačkorách Láska v bačkorách Naďa Dubcová

Dobré počtení pro zimní večery - ale dá se číst i v ostatních obdobích.

01.11.2021 5 z 5

Kosátko a strašpytlové Kosátko a strašpytlové Monika Valentová

Skvělá knížka o strašpytlech malých i velkých. Kdo se totiž strachu nepostaví, bojí se i mnohdy i zbytečně. Ale pokora a rozumné obavy by tu měly zůstat. Monika mne potěšila a jako dospělák jí dávám velkou jedničku. A děti se nenudí, jak zjištěno průzkumem. ¨

01.11.2021 5 z 5

Malý podvodní průvodce Malý podvodní průvodce Magdalena Wagnerová

Knížka plná vodní havěti i pohádkových postaviček - inu pohádkářka Wagnerová zabrousila tentokrát pod hladinu. Skvělé!

24.11.2017 4 z 5

Kolik váží Matylda Kolik váží Matylda Jiří Holub

Skvělá dětština Jirky Holuba mi zase rozesmála duši. Dobré nápady, skvělý náboj - adoptovaný Karel, co je taky náš mne stoprocentně pobavil. S ilustracemi Jury Martišky jde o velmi povedenou knížku - ti dva se hledali, až se našli!

10.02.2017

Jidiš pro radost Jidiš pro radost Leo Rosten

Udělala jsem si radostný víkend a zpestřila ho touhle krásnou knížkou - skvělý obsah, skvělý překlad a člověku je hned hej!

10.02.2017

V pasti V pasti Lilja Sigurðardóttir

Islandská současnost, mafie a jedna nešťastná ženská, ze které bývalý manžel se snaží stvořit klubíčko nervů a posléze ji odkopnout. Vydírá ji skrze syna. Jenže matky jsou nelítostné, když se jedná o dítě. Velmi dobře se čte, mnohé o životě na ostrově napoví. Napsané přesně podle atributů správného trháku.

06.01.2017

Domov Domov Marilynne Robinson

Vskutku nádherný příběh smíření nezdárného syna se starým otcem, nalezení významu pojmu domov. Něžné, hluboké a filozofující. Tento román, jenž je součástí volné trilogie, považuju za velmi příjemné čtení, které se zaháčkuje člověku až v samé duši.

06.01.2017 4 z 5

V mlze V mlze Caroline Eriksson

Občas se mi zdálo, že se autorka zapletla do vlastních tenat, jinak zdařilý napínák. V podstatě tady nemá čtenář šanci pochopit, jak to přesně skončí, protože se mu vše odhaluje postupně. Díky profesi jsem sice od půlky tušila výsledek, nicméně ne natolik, že bych knihu vrátila do knihovny. Suma sumárum - dobré čtení pro chvíle odpočinku.

06.01.2017

Kouzelný náramek Kouzelný náramek Viola Shipman

Co napsat k této skvostné knize - jedinečná. Prokreslené postavy, nádherné vzpomínky. Zapomínáme si povídat, zapomínáme na kořeny - tohle všechno nám román o babičce, dceři a vnučce říká. Dlouho jsem si tak pohodově nepočetla

18.11.2016 5 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Úžasná knížka. Překvapilo mě, že tak mladý autor dokázal skvěle vykreslit šedesátiletého bručouna. Za poslední rok pro mě jednička - a taky se krásně poslouchá jako audiokniha

23.12.2015 5 z 5

Prostě na mě zapomněli Prostě na mě zapomněli Jiří Holub

Konečně! Jiří Holub po čtyřech letech dopsal knížku - jsem pyšná, že opět v JaSu - díky, Jiří. Knížka plná emocí, vtipu a přitom tolik vážná.

23.12.2015 5 z 5

Černý démant Černý démant Martin Walker

Hlavní hrdina je sympaťák :-)

19.11.2014 3 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Dobrý, ale Stařík lepší

19.11.2014 5 z 5

Černobílé idoly 3 - Rodinná alba a korespondence Černobílé idoly 3 - Rodinná alba a korespondence Aleš Cibulka

Soubor složený z Cibulkových kalendářů opět potěšil - a tři rozhovory s potomky slavných jako bonus - co víc si přát :-)

07.10.2014 5 z 5

Tři vteřiny Tři vteřiny Anders Roslund

Hitovka na víkend - téma víceméně obyčejné, zneužití moci, v slušném a neomšelém zpracování. I když se mi "nelíbí", že vlastně celou dobu držím palce drogovému dealerovi a někdejšímu feťákovi. Ale on je to takový sympaťák. Navíc ti, co ho zneužívají, jsou ještě větší skety.

25.08.2014

Paměti imaginárního kamaráda Paměti imaginárního kamaráda Matthew Dicks

Nemám slov, mohu jen napsat: BOŽÍ! Asi si dám ještě jednou!

11.08.2014 5 z 5

Café Museum Café Museum Robert Makłowicz

Výborná kniha, kulinářský cestopis se špetkou nostalgie po starých časech. Starými časy je míněno staré dobré mocnářství

11.08.2014

Jede jede klokan Jede jede klokan Jiří Dědeček

Když je člověku smutno, "Klokan" ho dokáže rozveselit - až prý pro neukázněné, není čeho se bát, ukázněné ty básničky nezkazí, myslím si

11.08.2014

Žena v černém - Anděl smrti Žena v černém - Anděl smrti Martyn Waites

Je to tak děsivé, že jsem byla ráda, když jsem dospěla na konec - od téhle knihy se odtrhnout opravdu nedá!

29.07.2014 5 z 5

Rendez-vous v Paříži Rendez-vous v Paříži Deborah McKinley

Další nebezpečná kniha na trhu - pokud držíte dietu, vyhněte se jí zdaleka - budete mít hlad a hlavně strašlivé chutě. Výborně napsaný román o přátelství, byť dopisovém a přes jídlo. Jenže jak jinak se otevřít druhému, když to neumím? Nějak se prostě začít musí!

22.07.2014 3 z 5