JancaMia komentáře u knih
Krásná kniha o duševních pochodech a zvycích našich seniorů ... byť je kniha zasažena do konce 80. let je stále poplatná a má toho mnoho co říct a hlavně si osobně myslím že po přečtení této knihy si každý z nás hrábne do svého svědomí a vědomí ... a snad si umete před vlastním prahem ... neb čeho mi lidé jsme všeho schopni a jak to škodí druhým ..
Prima letní čtení :) Lanczovou tu můžu i po letech .. i když jsem začínala okolo roku 1997 ..
další z knih které jsem měla ráda jako malá
Vtipné, svižné, romantické .. :) o zápletku není nouze :)
Prima odechová knížka která se čte jedním dechem a zároveň inspirace co vařit , každopádně neotřelé téma redaktorky a sportovce a o tom jak to taky může dobře/špatně (jak v čem) dopadnout ...
Kniha se četla sama a vtáhne vás tak do děje , že místy máte chuť aktérům jednu vlepit anebo jim něco říct ...
Nostalgická knížka na život v devadesátkách a miléniu , všichni jsme tím co autorka popisuje žily (jen rodinné osudy byly asi trochu jiné ).Osudy tří dětí , dvou holek a jednoho kluka. Pro člověka boomera ( "husákovo dítě" z pozdější éry 79-89 , sama jsem ročník 85) s prominutím nostalgie jako prase.
Půjčeno z knihovny.
První velká láska , střední zemědělská která Pavlu baví a křižovatky života.
Další setkání se samotáři, tentokrát bylo méně vyprávění a více fotografií které řeknou mnohé pokud umíte číst mezi řádky , texty jsou vyloženě filosofické o žití jednotlivých samotářů o jejich smyslu bytí. Milé příjemné , nicméně wau efekt jako u "raději zešílet" a jeho druhého dílu se bohužel nekonal . Půjčeno z knihovny.
Lidi na okraji kteří už nemají kam uhnout a jejich krajní řešení situace. Půjčeno z knihovny.
Kniha vydaná těsně po válce, v novém překladu. Psaná formou reportáží z pohledu trestankyně, zoufalství během prožitých tří let. Setkáváme se s bojem o misky na polévku, nedostatkem vody a všudypřítomným vším a díky němu nikdy pořádně nevyléčenému skvrnitému tyfu. Jak se s vězni zacházelo když přijela zdravotní komise od červeného kříže. Zhýralostí dozorců a dozorkyň, povýšené sprosté chování kápů .
Mám doma dva kousky, co strana to skvost ze života, krásně výživný upřímný komiks. Už se těším na druhý díl.Půjčeno z knihovny.
pobavilo, humorný příběh ze života k zamyšlení .. protože občas je to asi potřeba ...
Zajímavě uchopené téma, čte se jedním dechem, nicméně by příběh zasloužil větší psychologické prokleslení postav, situací . Příjde mi že kniha je napsána horkou jehlou.
Sonda do rodin v EU. Kniha je bohužel staršího data, nicméně to jí neubírá na aktuálnosti jak jsou na tom které státy v EU a jejich průměrní občané.
Hodně citlivá kniha o citech, pocitech, vztazích. Bilancování nad vlastním životem s tím nošené co se ode mě očekává versus co skutečně chci. Zamyšlení pro všechny ženy. Nejsem ezo a asi nikdy nebudu, nicméně tady bylo velice citlivě vysvětleno.
Do budoucna nám má paní Bernášková určitě ještě co nabídnout, tak jako se mi coura nelíbila , byl koloušek maximální odpich .
Uff, tohle bylo hodně silný , zase další částeček puzzle pekla jménem "holocaust" a zase z jiné roviny. Neuvěřitelně surrealisticky propracované, nejenom graficky ale i historicky, citově a vůbec do hloubky.
Opět kouzelné čtení o rodině Melzerových. Kniha je psaná tak bravurně že máte dojem že jste společně s hrdiny na místě a přihlížíte. Zároveň se dozvíte i dějepisné linky a vlákna aktuálního dění začátku 30. let.