Janet11 komentáře u knih
Na můj vkus trošku delší "rozjezd" knihy, nicméně nečekaný závěr a rozuzlení příběhu postavilo celou knihu o úroveň výš. K Deaverovi se určitě vrátím, ale Sběratele kostí už asi žádný další román nepředčí.
Opět musím uznat, že s ukvapeným závěrem nečíst severské autory jsem udělala chybu. Brilantní detektivní thriller, skvěle vypracovaný děj, postavy, prostředí - prostě vše. Trochu mě mrzí, že je to moje první setkání s Jo Nesboem, takže upomínky na předešlé případy mi nic neříkaly, ale po této knize svou neznalost díla tohoto autora určitě doplním.
Jako oddechovka dobré, děj pěkně ubíhá, kniha je velmi čtivě napsaná, ale jako kvalitní detektivku bych to určitě neoznačila vzhledem k tomu, že konec je jasný už od první třetiny. Zlatý průměr...
Zklamal mě jak tento díl, tak celá trilogie. Na tuto sérii jsem se hodně těšila. Líbí se mi nápad, prostředí i zapracování skutečných fotografií do knih, nicméně mi nesedlo zbytečné protahování spousty dějů, závěrečná překombinovanost příběhu - podle mého se do toho autor sám tak trochu zamotal. Ke knize už se asi vracet nebudu...
Na knihu jsem se velmi těšila, jelikož ač dospělá, mám ráda pohádkové příběhy. Tohle pojetí mě osobně bohužel vůbec nenadchlo, jediný klad shledávám v nádherných ilustracích. Příběhy jako takové se mi bohužel nelíbily, takže se raději vrátím ke klasickým zpracováním pohádek.
Nádherný příběh o lidské odhodlanosti, síle i marnivosti. Thomas Hardy zde prokázal úžasnou schopnost vykreslit jádro jednotlivých postav s jejich klady i zápory. Krásné literární dílo, které by si měl každý čtenář přečíst.
Jedna hvězda za obálku, kterou jsem se bohužel nechala zlákat, druhá za oddechovou fantasy tématiku, kterou mám normálně ráda, ale v tomhle podání jsem to bohužel nezvládla. Kniha je hrozně rozvleklá, přičemž v polovině se nic neděje, dozvíme se, co má Diana v šatníku a Matthew ve vinném sklepě. Od poloviny jsem přeskakovala a někdy okolo strany 400 vzdala úplně...
Stejně jako kniha "Bábovky" mi i tento příběh přišel čtivý, stylově dobře napsaný a závěr mě vyloženě dostal. Určitě zkusím i prvotinu autorky "Dobře mi tak".
Pěkná sbírka pohádek s krásnými ilustracemi, která mi připomněla dětství.
Třetí kniha od této autorky a ani tentokrát jsem se nezklamala. Děj byl plynulý, nebylo zde žádné hluché, zbytečně rozvleklé místo a já se bavila celou dobu. Už by mohla vydat nový román :)
Většinou známé pohádky, nicméně jedná se o soubor těch poněkud morbidnějších příběhů. Vhodné spíše pro malé děti, které tomu úplně nerozumí nebo ty větší, které jsou obeznámeny se smrtí a podobnými výjevy z této knihy. Každopádně jedna hvězdička je za krásné ilustrace.
Tenhle díl mě jaksi nepohltil stejnou měrou jako první. Nevím, jestli to bylo způsobeno tím, že jsem jej četla s takovým odstupem nebo jsem prostě byla v jiném rozpoložení, nicméně celkově mi to přišlo vhodné spíš pro mladší. I přesto se však pustím i do závěrečného dílu.
Temné, napínavé, čtivé. Poznámka na přebalu knihy, že člověk neví, kdo je pachatel a kdo oběť, je trefná. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout.
Mně kniha vyloženě sedla, je napsána velmi čtivě a ač se nejedná o žádné veselé historky, ale smutné životní příběhy, které se běžně stávají, s chutí jsem se musela zasmát některým myšlenkovým pochodům a komentářům hlavních aktérek. Těším se na další knihu od této autorky.
Podobnou knihu jsem asi ještě nečetla a doslova jsem ji zhltla, kdybych nemusela, nepustím ji z ruky. Bavil mě styl psaní, citace a úvahy hlavních hrdinů, které nutí k zamyšlení. Po dlouhé době dávám plný počet hvězd.
Závěrečný díl mi vynahradil ten první, který mě nijak nenadchnul. Vyprávění bylo napínavé, psychologie všech hlavních postav propracovaná opravdu do detailů. U některých popisů mi přebíhal mráz po zádech, a tak by to mělo myslím u thrilleru být. Myslím, že si počkám i na další sérii těchto autorů.
Napínavější, akčnější, ale ani tenhle díl mě nenadchnul. Děj je trochu předvídatelný (na můj vkus trochu moc) a poslední díl přečtu čistě jen ze zvědavosti, jak příběh dopadne. Ale jako oddechové čtení, u kterého nemusíte přemýšlet prosím.
Ani druhý díl nezklamal, Adélie se s případem opět poprala bravurně :) Některé pasáže bych možná trošku zkrátila, ale i tak dobré čtivo. Těším se na pokračování.
Kniha mě bohužel moc nenadchla, příběh jako takový je pěkný a zajímavý, nicméně autorčin styl psaní mi přišel hrozně rozvleklý a některé dialogy bych z knihy úplně vypustila...Ale nenechám se odradit a vrhnu se na další díl, třeba mi sedne líp.
Čtivé, napínavé od začátku až do konce. Příběh je krásnou ukázkou stockholmského syndromu. Jsem zvědavá na pokračování, takže kniha splnila svůj účel...