Jara.v komentáře u knih
Ža mě veliše miloušká knížeška Milášku, jistě.
Až mě mrzelo, že to tak rychle uteklo. Klidně bych četla Tolkienovy příběhy celý život. Opravdu uměl psát a díky filmům jsem dokázala přiřadit postavám i konkrétní tváře. Snesla bych knihu i víc rozepsanou do detailů. Hned se pouštím do třetí knihy.
Tahle kniha je prostě klasika, kterou si můžu přečíst kdykoli znovu a nepřestane mě bavit. Kdyby to šlo, dám 10 hvězdiček. Jane Austenová je prostě úžasná.
Kdybych to měla číst, tak bych to nedala, ale jako audiokniha to bylo mnohem lepší. Vilma Cibulková je opravdu dobrá. Příběh vypráví o tvrdé době na Ostravsku a Karvinsku. Horníci měli těžkou robotu a celkově si doba žádala své oběti. Krajina, postavy a jejich pocity byly popsány velmi věrohodně a do děje se dalo bez problémů vcítit. Je to napsané opravdu čtivě, ale to masové nadšení bohužel až tak nesdílím.
Nečtu knihy dvakrát, ale Pýchu a předsudek jsem si nedokázala odpustit, a když je ta možnost ve čtenářské výzvě...
Tentokrát krásný překlad od Hilské a stále tam nacházím nové věci. Některé postavy mi lezou na nervy, ale prostě k tomu příběhu patří a vše je odpuštěno. Jane Austenová měla úžasný talent.
Další skvělý příběh. Shari opět nezklamala a přečetla jsem to opět jednim dechem. Velice čtivé. Jak dokáže fungovat nebo nefungovat rodina? Co všechno jsou lidé schopni jeden pro druhého udělat a co tolerovat?
Nádherný příběh. Trochu jsem se bála do knihy pustit, ale hned od začátku jsem se začetla a celý příběh mě nepřestal bavit. Tahle klasika teď bude ozdobou mé knihovny a budu ji doporučovat. Krásným způsobem napsané ale děj se pořád odvíjí. Sice některé části trochu zdlouhavé, ale nijak na překážku. Konec knihy je nádhernou ukázkou toho, že opravdová láska dělá člověka pro toho druhého tím nejkrásnějším na světě.
Pan Eben je za mě Mistr slova s úžasnými názory, které jsou mi v drtivé většině vlastní. I přes jeho profesi se snaží udržovat si odstup od sociálních sítí a technologických novinek. Lidový člověk, který se nebojí svůj názor napsat veřejně. Pane Ebene, tohle není zajímavé, tohle je úžasná kniha.
Nádherně zpracovaná kniha se základním popisem tras Stezky Českem. Určitě namlsá každého, kdo by chtěl něco takového podniknout. Krásné fotky a hlavně vtipné komentáře k trasám rozhodně dávají knize hodně navíc. Také jsou krásné a mnohdy i dojemné příběhy aktérů, kteří stezku šli. Kniha se nedá brát jako průvodce, ale spíš jako lákadlo na hezké dobrodružství s poznáním rodné zemičky.
Večer jsem dočetla a zase jsem se párkrát odbourala smíchy až mi tekly slzy. Srovnatelné s prvním a pátým dílem. Ty ostatní byly slabší. Bylo super psycho, že v tomhle díle byl na hlavním místě zase někdo jiný a to byl antimuflon Josef. No a zásah speciální jednotky za dovršení psycho Denisky, byla třešnička na dortu. To prostě nevymyslíte. Celkově se mi líbila absurdita a ironie celého dílu. Někde uprostřed děj trochu polevil, ale pak už to zase bylo ono a myslím, že je to důstojné zakončení série - škoda.
Tenhle příběh mě opravdu velice zaujal i jako filmové zpracování se skvělým obsazením. Na první pohled jasné, ale přesto... Poirot sice jako vždy případ vyřeší, ale tentokrát už nelze zbavit nevinného obvinění. Agatha Christie byla a pro mě pořád je nejúžasnější detektivní spisovatelka, protože není potřeba spousta krve a popisování brutality, ale naopak je potřeba nechat trochu fantazie čtenáři.
Úchvatné, dechberouci, napínavé. Nedokázala jsem to odložit. Velmi čtivé. Víc k tomu snad nelze dodat.
Z tohohle budu mít ještě dlouho noční můry. Skvělý příběh a fantasticky napsané. Zaujalo mě to tak, že jsem se nemohla odtrhnout. Ale ten příběh sám o sobě je děsivý a depresivní.
Kdyby byla možnost dát víc hvězdiček, tak neváhám. Fantastické, strhující, dech beroucí čtení. Skvěle napsaný příběh o silné vůli a odhodlání, sebezapření, komunikaci mezi lidmi a nehynoucí lásce. Fantasticky popsaný děj bez zdlouhavých pasáží. Na konci jsem i brečela u posledních asi pěti kapitol – dojemné a smutné zároveň. Nechtěla bych to prožít na vlastní kůži, ale pravděpodobně si knihu přečtu za nějaký čas znovu. Zanechala opravdu neuvěřitelný dojem.
Začíná přituhovat jak Harry stárne a Rowlingová stále drží laťku vysoko. Český překlad tomu také přikládá tu správnou atmosféru.
Opět poutavé čtení a k tomu není snad ani co dodat. Druhý díl neztratil nic na kvalitě toho prvního.
Kniha je čtivá, celkově spokojenost a určitě dám celou sérii. Erika je sympatická postava a stejně tak i její kolegové. V první půlce knihy mi trochu vadilo neustálé opakování faktů. Ubíralo to na tempu děje. Druhá půlka knihy už nabrala na obrátkách. Líbilo se mi, že jsem hned neuhodla vraha a nezaregistrovala jsem ani během čtení žádný náznak.
Kniha mě pobavila, ale i rozbrečela. Dojemné čtení se zábavnými momenty. Ove je úžasný a zároveň velice zatvrzelý člověk, ale myslím, že ze správného důvodu. Kniha se četla velice dobře a mohu ji doporučit.
Druhá kniha od autorky, poslechnuto jako čtení na pokračování. Trochu depka zvláště s tím zvukovým doprovodem (jako hudba se to označit nedá), ale nedokázala jsem přestat poslouchat. Není to téma, které vyhledávám, ale je to napsané tak, že jsem prostě nemohla jinak, než doposlouchat. Děj se prolíná desetiletími a generacemi od první světové války až po roky po převratu v roce 89. Možná proto se mi to líbilo o to víc, díky té rozmanitosti. Skvelá kniha.
Opět mě Shari dostala. Další příběh, který se četl jedním dechem. Ten konec byl na její předchozí knihy nezvyklý, ale o to větší zanechala celá kniha neuvěřitelný dojem. Už se těším na další knihu.
Poslední dobou mám docela šťastnou ruku na kvalitní příběhy s podtextem k zamyšlení. I tato kniha mě pohltila. Nemohla jsem ji odložit. Byť smyšlený příběh, ale ukazuje lesk i bídu Hollywoodu v jeho největší slávě. Boj o místo ve společnosti ale i v životě. Co vše je člověk ochoten udělat, aby ochránil své blízké. Co je ještě morálně správné. Dá se to takto globálně posoudit? Nebyl to příběh plný akce, ale přesto to bylo čtivé a na konci ukápla i nějaká ta slza.