Jenny055 komentáře u knih
Napriek tomu, že som počúvala audioknihu, ktorá bola dobre načítaná, dej sa mi zdal zdĺhavý a skoro som sa unudila k smrti. Stále som čakala, že niečo zaujímavé príde, ale stále to isté. Asi nie som cieľovou skupinou tohto druhu kníh, je to moja chyba, že som po tejto knihe siahla.
Kniha sa mi páčila, hoci koniec sa mi zdal veľmi rýchly. Mám rada podrobné odhaľovanie vraha, vysvetlenie motívov činu, čo si vždy vychutnávam. To mi tu chýbalo.
Celkom zaujímavý námet, kniha ma bavila, hoci som sa musela niekedy vracať, aby som sa zorientovala kto, kde, kedy a čo. V polovici som už ale bola vtiahnutá do príbehu a želala som si, aby všetky tie odporné "zrúdy" boli potrestané.
Ku knihám A. Christie sa stále vraciam a baví ma to.
Opäť jedna dobre napísaná detektívka, opäť neskutočne veľa brutality a krutosti, čím sú severské detektívky povestné. Pristihla som sa, ako držím palce Kimmie, aby jej vyšla pomsta a všetkých svojich zabijáckych narušených priateľov pozabíjala. Bolo mi jej ľúto, napriek tomu, že nebola o nič lepšia ako oni.
Počúvala som audioknihu a pri audioknihách je pre mňa najdôležitejší interpret. Sériu "Enzo" mám rada a David Matásek číta skvelo.
Počúvala som audioknihu a hoci A. Christie je moja obľúbená autorka, Herkulove úlohy nie. Možno to bolo tým, že to boli len poviedky a nebolo to "to pravé orechové".
Po dlhšej prestávke som opäť siahla po knihe K. Ablowa a zdala sa mi najlepšia zo série Franka Clevengera. Vadilo mi ale, že okrem týraných detí v ústave, čo považujem za normálne, boli týraní aj všetci ostatní ( vrah, Frank, jeho adoptívny syn). Je obdivuhodné, ako sa také týrané dieťa dokáže vyhrabať z problémov a vyštudovať (štúdium medicíny niečo stojí a aj je dosť náročné) a stať sa vynikajúcim psychiatrom.
Napriek tomu, že vojnovej literatúre sa vyhýbam, siahla som po tejto knihe celkom náhodne. A bola som nadšená. Kniha je písaná formou listov, čo ma zaskočilo, ale netreba sa dať odradiť. Listy sú písané po skončení vojny a príbehy v listoch sú naozaj smutné, ale sú popretkávané veselými príhodami a podávané akýmsi úprimným, otvoreným a prirodzeným spôsobom, že som sa pri čítaní smiala nad vtipnými poznámkami Juliet a uškŕňala popod nos nad listami niektorých snaživých členov čitateľského spolku.
Keď som mala dvadsať, tak som knihy tohto druhu hltala, teraz to už nie je čítanie pre mňa. Knihu som zvolila kvôli čitateľskej výzve a som rada, že to mám za sebou.
Najlepšie dovolenkové čítanie pri mori pod slnečníkom. Aj keď už zvyčajne poznám vraha (čítala som od A. Christie skoro všetko), vždy sa mi vybavia nové detaily, na ktoré som zabudla. Popri thrilleroch a detektívkach súčasných a nielen severských autorov, ktoré "bohužiaľ " tiež čítam, je Agatha balzam na dušu.
Bryndza píše výborne. Čítala som už viac jeho detektívok a všetky ma bavili.
Moja prvá kniha z tejto série, ale asi to nie je čítanie pre mňa. Štýl písania ma neoslovil, popri celkom dobrom príbehu je tam veľa "táranín navyše".
Mám rada tento typ detektívok, kde vyšetrovanie prebieha pokojne a postupne sa objavujú životné príbehy postáv, ktoré môžu a nemusia byť motívom vraždy.
Počúvala som audioknihu, veľmi dobre načítal Pavel Soukup a vďaka nemu som ju dopočúvala do konca. Hlavný vyšetrovateľ by mi mal byť sympatický, ale robil jednu kravinu za druhou, čo ma stále rozčuľovalo. Dánska vyšetrovateľka, inak veľmi dobrá policajtka, je sexuálne napadnutá svojím nadriadeným, ale nič neurobí. Asi by som sa bila ako o život, keby som to nechcela. Fabian Risk má syna, ktorý má podobné psychické problémy ako vrah, a tiež sa mu pomoci nedostáva. Možno raz bude Risk naháňať jeho. A spolužiak, ktorého si nikto nepamätá? Nás bolo v triede 34. A pamätám si všetkých, aj keby som si nespomenula na meno. A ak by bol nejaký spolužiak "utiahnutý v kúte" , tak by sme si asi pamätali, že v kúte bol "taký utiahnutý spolužiak Fero". Nešlo o poslucháreň, v ktorej je 200 študentov, išlo o základnú školu.
Počúvala som audioknihu, ale mi dosť vadil plačlivý prednes Pavla Rímského a neskutočná naliehavosť v jeho hlase. Nevadilo by mi popri detektívnej zápletke aj riešenie vzťahov a trochu "lásky" ale toto bolo na mňa priveľa. Stále to isté dokola, ako keby to bola hlavná línia knihy alebo autorka bola platená za stranu. Niekedy som si pri počúvaní vykrikovala: No tak už od neho vypadni..!!! No a bolesti Strikovho pahýlu boli spomínané tak často, že som vždy trpela s ním, keď bol v teréne. Knihu by som nedoporučila, možno by to bol dobrý námet na film, ak polovicu dajú preč.
Musím dať 5 hviezdičiek. Počúvala som audioknihu, vynikajúca. Martin Stránský sa u mňa postupne prepracováva na 1. miesto ako interpret. Moja tretia kniha od Bryndzu a som spokojná. Aj keď ten útek z väzenia bol trochu pritiahnutý za vlasy.
Príjemná, pomalá detektívka, dobrá na čítanie pred spaním. Mám rada prípady 87. revíru, hoci sa mi zdajú po prečítaní množstva severských detektívok trochu nudné. Ale ako zmena a oddych pre nervy dobré.