JerryDexter JerryDexter komentáře u knih

Pán hor Pán hor Kristýna Sněgoňová

(SPOILER) Musím přiznat, že začátkem jsem se prokousával dost těžce. Od naprosto fantastického cirkusu to už ale byla parádní jízda. Teď k tomu, co mě zklamalo. Že někdo z posádky musí z kola ven a že ta volba padla právě na Vodičku, to chápu a vlastně je to v pořádku. Přišlo mi ale hrozně líto toho, že ho autorka prostě nechala jen zemřít a to bylo všechno. Podle mě se nejednalo o důstojné rozloučení s jednou z hlavních postav. A co se týče Brunkára, tak jeho smrt jsem absolutně nepochopil. Je nám představen naprosto zábavný tvor, který se klidně mohl stát členem posádky, a autorka ho zabije. Pardon, ale tohle mi tedy nepřišlo jako dobrý tah. Pořád tajně doufám, že ,,Rocket,, přežil a odletěl s jednovarlákem. Tohle! Ksakru! Není! Hra! O! Trůny! Kristýno, vrať mi Rakka! Prosím.

11.04.2023 4 z 5

V Krvavém pásu V Krvavém pásu Jakub Mařík

Česká military sci-fi světového formátu. Třetí díl mi nicméně přišel malinko pomalejší, než dva předchozí. A musím přiznat, že mi malinko začíná vadit, že už za sebou máme třetí knihu, ale o Korzárech nevíme zhola nic.

19.12.2022 4 z 5

Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Znovu se budu opakovat s tím, že autorka píše velice čtivě a její romány tak čtenář proletí jedna radost. Otázkou ale zůstává, co si z toho odnese. Tohle je moje třetí zkušenost a přiznávám, že byť mě tenhle díl z celé série o strašidelných domech zatím bavil nejvíc, nemůžu se zbavit myšlenky, že jiný autor by z toho dokázal jistě vytřískat víc. Možná ohraný, ale pořád zajímavý námět, perfektní atmosféra, pokulhávající druhá polovina knihy a rozpačitý konec. U tohoto dílu navíc tak přeslazený, až mi málem nešly otáčet stránky, jak byly slepené cukrkandlem. Je to jako přes kopírák. A další věc, která mi na téhle sérii začíná vadit je, že to pokaždé dojde ke stejnému závěru. Opravdu to aspoň jednou nemůže být všechno jinak? Musí za vším vždycky být nadpřirozeno? Ale jak říkám, dobře se to čte. Jdu na další díl.

04.10.2022 4 z 5

Aga Aga František Kotleta (p)

Posádka Kraksny je rozdělena, ale děj nabírá na obrátkách. Kapitán Bouchač je na to tentokrát sám. Nicméně vrací se Prsatá Naty... Zatím asi nejlepší díl.

26.08.2022 4 z 5

Pohřbení Pohřbení Ellison Cooper

Druhý příběh agentky Sayer Altairové mi přišel malinko slabší, než ten první. Prostředí národního parku se určitě dalo využít víc. Nicméně zajímavá, takřka mysteriózní zápletka mě donutila přečíst knihu na jeden zátah. Navíc události druhého dílu jasné naznačují, že v tom třetím nás ještě čeká pěkná jízda.

31.07.2022 4 z 5

David Hecl: Mluví k vám kapitán David Hecl: Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Četl jsem hned několik knih od českých pilotů. Doporučuji Paměti starého práškaře, nebo o něco dobrodružnější Moje dlouhá cesta v oblacích. S Davidem Heclem jsem viděl snad všechny rozhovory, jeho knihu jsem tedy nemohl vynechat. Tuhle krásnou autentickou autobiografii doporučuji všem milovníkům letectví, a nejen jim. Dozvíte se v ní totiž, že nic není nemožné.

20.01.2022 5 z 5

Rudý vrabčák Rudý vrabčák František Kotleta (p)

Po předchozích dílech jsem byl přesvědčený, že Kristýna Řezníka z Bruntálu převyšuje o několik tříd. Rudý Vrabčák to ale rozsekal na všech frontách. Tento díl mě bavil nejvíc ze všech dosud vydaných. Teď už jenom zbývá odpočítávat čas do vydání Agy.

27.12.2021 4 z 5

Ready Player Two: Nová hra začíná Ready Player Two: Nová hra začíná Ernest Cline

Jestli mám použít slovo, které naprosto vystihuje druhý díl, je to ZBYTEČNÝ. Jednička byla jako zjevení, povinnost pro všechny geeky. U dvojky jsem přeskakoval celé pasáže, jak moc jsem se nudil. Na knihu jsem se těšil, ignoroval jsem zahraničí recenze a doufal, že dostanu další pecku. Nestalo se. Dějová linka je dost chabá a kniha vás vlastně nemá čím překvapit. Obávám se, že Ernest Cline vyčerpal svůj potenciál už v prvním dílu. Co fungovalo tehdy, tady dost skřípe. Třetí hvězdičku dávám za popkulturu, kterou má autor v malíku. Ale tím to bohužel nezachrání.

15.01.2023 3 z 5

Inferium Inferium Roman Bureš

Po tom, co jsem od Romana Bureše četl Vítejte v pekle, jsem věděl, že tohle bude pecka. A taky že jo! Příběh je až extrémně drsný, ale jak by taky ne, odehrává se v Pekle. V tom pod zemí, i v tom v lidském světě. To bylo zdaleka nejhorší. Lidský dobytek v Pekle a chování démonů k němu, tak trochu vybízí k zamyšlení nad tím, jak se chováme my sami. Jsem zvědavý na druhý díl.

19.06.2022 5 z 5

Bitva o české země Bitva o české země Jan Kotouč

I'm trying, doprdele!
Závěrečný díl je za námi. Tentokrát se bojuje úplně všude, a přiznám se, že mi odklon od čistě námořních bitev vůbec nevadil. Tenhle svět naprosto zbožňuju a doufám, že se do něho ještě podíváme. A pokud ne, konec to byl vskutku důstojný. A závěrečná třetina knihy jako příměr k současnému Rusku... Vůbec bych se nebránil podobnému vývoji.

11.06.2022 5 z 5

Útočiště Útočiště Jérôme Loubry

Pěkně zamotaný psycho thriller. Při jeho čtení je potřeba opravdu dávat pozor, protože je strašlivě překombinovaný. Až do posledních stránek vlastně nevíte, kde je pravda a co je realita, nicméně vše do sebe zapadá. Konec dává smysl, i když mě malinko zklamal, čekal jsem něco jiného. Pokud ale máte rádi tenhle žánr, rozhodně doporučuju.

20.02.2022 4 z 5

Jurský park Jurský park Michael Crichton

Knihy Michaela Crichtota naprosto zbožňuju. Kombinace fascinujících příběhů a vědy je skvělá. Jurský park netřeba víc představovat, legendární filmové zpracování snad všichni známe. Škoda, že knižní pokračování neudrželo vysoko nastavenou laťku.

21.11.2021 5 z 5

Palác zrady Palác zrady Jason Matthews

Bezpochyby jedna z nejlepších špionážních sérií. Aby taky ne, když Jason Matthews čerpá z vlastní zkušenosti agenta CIA. Sám sloužil v Rusku a ,,Najt,, a ,,Domi,, jsou vlastně on a jeho žena a většina akcí popisovaných v knize je autentická. A že je kniha černobílá? A jaká by měla být, když ji napsal někdo, kdo tyhle věci zažil? Kdyby příběh vyprávěl Ruský špion, neočekával bych jiný přístup. Jason Matthews nás už bohužel opustil, ale věřím, že teď sedí někde v baru na lepším místě a s přáteli, kteří se tehdy konce svojí služby nedožili, popíjí vodku a smějí se na celé kolo. Vzhůru na třetí, závěrečný díl.

15.11.2021 5 z 5

Nikdy se nepřestala usmívat Nikdy se nepřestala usmívat Martin Štefko

Svůj komentář jsem musel o pár dní odložit. Po tom, co jsem knihu dočetl jsem byl plný emocí a můj názor by nebyl objektivní. To vlastně asi nebude ani teď, protože to ze mě stále ještě úplně nevyprchalo. Dostal jsem to, co jsem podle anotace očekával, a ještě něco navíc. Inspirace mistrem Kingem je v příběhu přímo hmatatelná, kdyby Frank Darabont dostal tuhle knihu do ruky, vytřískal by z toho další kultovní biják. Alexandra je asi nejlépe napsaná postava, co jsem za posledních pár let v knižním světě potkal. Tenhle příběh je doslova kulervoucí! Díky za něj, Martine. A mír v duši, Alexandro...

07.11.2021 5 z 5

V ledovém sevření V ledovém sevření Jakub Mařík

Ještě o kousek lepší než první díl. Přečetl jsem většinu military sci-fi románů vydaných v Česku a tahle série jim směle může konkurovat. Doufám, že se dalších dílů dočkáme co nejdřív.

13.05.2021 5 z 5

Lars pod palbou Lars pod palbou Daniel Gris

Po luxusní jedničce přišly dva díly, které mi připadaly trochu slabší. Dějově. Lars je frajer, to dá rozum. Čtyřka je skvělá, náramně jsem se bavil. Doufám, že tahle série bude pokračovat dál a dál. A Dane... Dopřej už tomu Larsovi trochu té lásky krucinál.

20.03.2021 4 z 5

Otčina Otčina Robert Harris

Wau. Takhle silnou knihu jsem už dlouho nečetl.

15.02.2021 5 z 5

Lars útočí Lars útočí Daniel Gris

Když čtu Larsovy příběhy, přijde mi to, jako kdybych je prožíval já sám. Snad se brzy dočkáme pokračování.

10.10.2020 5 z 5

HEX: Bažina HEX: Bažina Zuzana Strachotová

Po tom, co jsem se nechal strhnout reklamou na jiné české lit-rpg a ve finále byl zklamán jako už dlouho ne, jsem se do této knihy pouštěl s obavami. Ty se však ukázaly jako naprosto liché. Dostal jsem zážitek na úrovni mé milované Cesty Šamana. Pevně věřím, že se kniha bude prodávat a dočkáme se pokračování.

29.11.2024 5 z 5

Uzel Uzel Dominik Dán

Nikdy mě nepřestane fascinovat, jak na tuhle zvrácenou dobu statisíce lidí dokážou vzpomínat s nostalgií. Úvod do série jak se patří. Nemůžu se dočkat, až se pustím do dalšího dílu.

07.09.2023 5 z 5