JHoralka JHoralka komentáře u knih

Zakletý v čase Zakletý v čase Audrey Niffenegger

Ach! Tohle byla tak krásná knížka!! S Henrym a Clare jsem strávila celý červenec a bylo to krásné! Všem doporučuji !

A seriál na HBO je taky krásný.

26.07.2024 5 z 5

Cizinec z papíru Cizinec z papíru Ivica Ďuricová

Krásný, milý příběh. Četlo se to úplně samo. Takovou romantiku jsem teď potřebovala!
Od půlky knihy jsem tušila, kdo je Lianin Cizinec, ale nevadilo mi to. Byl to krásný příběh. Určitě si od autorky přečtu i další knihy.

25.04.2024 4 z 5

Tváří v tvář Zemi Tváří v tvář Zemi Marek Vácha

Mám ráda knihy od Váchy. Donutí mě nad věcmi přemýšlet. Tahle byla ale pro mě moc odborná.

“Planeta Země je pouze přestupní stanicí, místem zkoušek, slzavým údolím, jsme zde jen na cestě, na přechodném pobytu. Naše pravá vlast, odkud přicházíme a kam se vracíme, je v nebi.

21.02.2024 2 z 5

Můj oxfordský rok Můj oxfordský rok Julia Whelan

“Znát a milovat jinou lidskou bytost je základem veškeré moudrosti.

Krásná, milá kniha. Líbila se mi.

21.12.2023 3 z 5

Poslední země: Antarktida Poslední země: Antarktida Marek Vácha

Krásná kniha. Krásné fotky. Jsem nadšená.

12.12.2023 3 z 5

Introvertka chodí na terapii Introvertka chodí na terapii Deborah Tung

Opět skvělý komiks!

19.09.2023 5 z 5

Naše paní z Kibeho: Panna Maria promlouvá ke světu ze srdce Afriky Naše paní z Kibeho: Panna Maria promlouvá ke světu ze srdce Afriky Immaculée Ilibagiza

(SPOILER) Naše Paní z Kibeho, je další inspirativní kniha od autorky Immaculée Ilibagiza, která přežila genocidu ve Rwandě v roce 1994. Během genocidy přišla o většinu své rodiny.

Tato kniha vypráví příběhy 7 dívek a 1 chlapce, kterým se ve vesnici Kibeho zjevovala Panna Maria.

Každá kniha od této autorky byla pro mne inspirací. Ještě na mě v knihovně čeká jedna kniha - Chlapec, který se setkal s Ježíšem.

Všem doporučuji.

27.07.2023 5 z 5

Opačno Opačno Hannah Mathewson

Mě se kniha velmi líbila. Kniha byla čtivá. Byla jsem zvědavá, jak to bude dál pokračovat.
Zajímavý svět. Postavy se mi líbily.

Těším se na druhý díl série, s velkou pravděpodobností si ho přečtu

08.04.2023 4 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Nicholas Sparks

(SPOILER) Další kniha od Nicholase Sparkse, kterou jsem četla. Moc se mi líbila. Mám autora moc ráda. Čekala jsem jiný konec, doufala jsem ve šťastný konec. Nevadí i tak se mi příběh líbil.

Doporučuji. Třeba se někdy podívám i na film.

29.12.2024 4.5 z 5

Christus vivit - Kristus žije Christus vivit - Kristus žije papež František (p)

Krásné na zamyšlení

13.12.2024 3 z 5

Sedm podob lásky Sedm podob lásky Gary Chapman

Od autora jsem četla lepší knihu. Nějak mě to také neoslovilo. Byly tam ale i zajímavé myšlenky.

01.12.2024 2 z 5

Budování citového pouta: : Jak probouzet lásku v hluboce traumatizovaných dětech Budování citového pouta: : Jak probouzet lásku v hluboce traumatizovaných dětech Daniel A. Hughes

Těžké téma, ale doporučuji !

10.11.2024 5 z 5

Zázraky z nebe Zázraky z nebe Christy Wilson Beam

(SPOILER) Je to úžasný, inspirativní a skutečný příběh.

Je to o nemoci, která nešla vyléčit. Je to o holčičce, která spadla z deseti metrů do starého dutého stromu a nezlomila si ani jednu kost. Je to o holčičce, která se setkala v nebi s Bohem a mluví o tom. Je to o holčičce, která se díky pádu do stromu úplně uzdravila z chronické choroby.

Je to prostě ZÁZRAK!

“Bůh je s námi stále a má vlastní způsoby jak věci řešit.

“Ti, kteří věří, vysvětlení nepotřebují. Těm, kdo nevěří, žádné vysvětlení nepomůže.

Doporučuji všem!

28.06.2024 5 z 5

9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

(SPOILER) Tohle byla super knížka. Zajímavý příběh, postavy … Líbilo se mi to. A konec TOP

11.06.2024 4 z 5

Deníky ze Severní Koreje Deníky ze Severní Koreje Nina Špitálníková

Zajímavá kniha. Nečekala jsem nic velkého. Jsem spokojená.

16.04.2024 3 z 5

Hunger Games 1–3 (box) Hunger Games 1–3 (box) Suzanne Collins

Jak mě tahle kniha mohla minout? Naprosto skvělá kniha! Četlo se to úplně samo. Krásně promyšlený příběh, postavy, … no prostě vše!

14.04.2024 5 z 5

Matčina panenka Matčina panenka Abby Davies

(SPOILER) Tomu říkám úžasný psychologicky thriller!! Jsem nadšená. Je to napsané z pohledu holčičky a to tomu dává ještě větší napětí.

Příběh o dívce, které je 13 let. Byla unesena ženou, která si z ní dělá panenku. Musí ji nazývat Matko. Děvče se jmenuje Polly a byla “Matkou unesena, když ji byly 3 roky. A dala ji jméno Mirabelle.
Nepřijde ji divné, že je jenom doma, protože ji “Matka nalhala, že má alergii na slunce a proto nesmí vyjít ven.
Vše se začne měnit, když ji “Matka dá k narozeninám 5letou holčičku, kterou pojmenuje Clarabelle (ale ve skutečnosti je to Emma).

Během příběhu se objeví Olivie, Patrik, Derek, Doty a Anabelle, kteří budou zapotřebí k pochopení téhle skládačky.

Ano "Matka" a Polly byly nepřemožitelné a zručné, ale třeba by to doopravdy tak bylo - adrenalin s lidmi udělá různé věci.

Bála jsem se ze to skončí hůř. Ale jsem ráda, že to skončilo tak, jak to skončilo. :)

Připomíná mi to trochu knihu Ani muk (David Jackson) kvůli únosu malých holčiček. A knihu Všechno, úplně všechno (Nicola Yoonová) kvůli alergii na život mimo domov.

DOPORUČUJI!

15.01.2024 5 z 5

Známé osobnosti tváří v tvář smrti Známé osobnosti tváří v tvář smrti Egon Kapellari

Zajímavá kniha. Mám ráda knihy z edice Osudy.

10.01.2024 3 z 5

V milosti Boží - rozhovor s trapistou V milosti Boží - rozhovor s trapistou André Louf

“Život je spíše cesta (než boj), posetá překážkami, léčkami, které se musí zdolávat. “

30.10.2023 2 z 5

Milý Edward Milý Edward Ann Napolitano

Milý Edwarde je milá, smutná, oddechová knížka, která se četla úplně sama.

Příběh o pádu letadla, kde přežije ze 192 lidí pouze Edward (12 let).

Dvě časové linky.

Dlouho byla v knihovně, koupila jsem si ji na doporučení a jsem ráda, že jsem ji konečně přečetla. Moc se mi líbila.

09.10.2023 4 z 5