Jiparis Jiparis komentáře u knih

Hořící pokoj Hořící pokoj Michael Connelly

Styl M.Connellyho se mi moc líbí. Krev neteče proudem, vyšetřovatelé nejsou bezchybní, za vším je cítit přemýšlení, empatie a netradičně i moc pěkný vztah mládí a zkušenosti.

27.08.2023 5 z 5

Temný proud Temný proud Deon Meyer

Děj se rozbíhá pomalu, druhá část je svižná a má spád. Rušilo mě používání výrazů, které nebyly vysvětlené a oslovování teta, sestra.

21.08.2023 4 z 5

Zmrazené zlato Zmrazené zlato Rolf Börjlind

Dobré čtení na dovolenou. Zajímavý námět, neuvěřitelné zápletky .

30.07.2023 4 z 5

Taxikář Taxikář Petr Čepek

Jako příběh a detektivka nic moc, ale zaujaly mě nedávné reálii (mezinárodně známý zloděj protokolárního pera Klaus , mistr kompromisu Duka, spousta zlodějen a podvodů 90 let).

28.06.2023 4 z 5

Kouzlo všité do šatů Kouzlo všité do šatů Barbara Davis

Po několika krvavých detektivkách bylo tohle pohlazení po duši. I když nejsem fanynkou červené knihovny, tento příběh se mi líbil. Tušila jsem, že vše dobře dopadne a přála jsem si to.

17.05.2023 5 z 5

Poslední zrada Poslední zrada Patricia Gibney

Spousta mrtvých, zamotané mezilidské vztahy, ve kterých jsem se občas ztrácela a místy předvídatelné akce.

14.05.2023 4 z 5

Trosečníci Trosečníci Lucy Clarke

Moc zajímavý a nevšední příběh. Mnoho podob lásky partnerské, sesterské až po mateřskou. Vše zarámované krutou exotikou a neštěstím.

24.03.2023 5 z 5

Zrádná paměť Zrádná paměť Lisa Gray

Skvělá detektivka, kdy musíte držet palce, aby vyšetřovatelka stihla včas posbírat kusé informace a poprava se nekonala.

23.02.2023 5 z 5

Nedokončený rukopis Nedokončený rukopis Franck Thilliez

Příběh plný zla a záhad, který má nečekané vyústění a i konec nepřinese jednoznačnou odpověď.

19.02.2023 5 z 5

Byt nad Seinou Byt nad Seinou Kelly Bowen

Skvělý příběh o lidské statečnosti, nesobeckosti, které bylo v době války tak třeba.

22.01.2023 5 z 5

Dcera popela Dcera popela Ilaria Tuti

Traumata osobní i pracovní, psychopat, který projevuje i lidské chování. Zajímavý je vztah komisařky k sériovému vrahovi a líbila se mi solidarita s hlavní hrdinkou. Odkazy na bájesloví mě trochu odváděly od děje.

13.01.2023 4 z 5

Říkejte mi Win Říkejte mi Win Harlan Coben

Pídit se po pravdě, když jste nesmírně bohatý a ohlížíte se jen na své zájmy, je poměrně jednoduché. Zajímavý příběh, odkrývající rodinná tajemství, která se nikdy neměla dostat na veřejnost.

11.01.2023 4 z 5

Bez tváře Bez tváře Rob Ashman

Hodně krvavé se spoustou nechutných detailů a předvídatelným koncem.

19.10.2022 3 z 5

Nic nebude jako dřív Nic nebude jako dřív Karin Slaughter

Zajímavá detektivka, přežít neznamená, že život po půjde ve stejných kolejích.

01.09.2022 5 z 5

Hra s ohněm Hra s ohněm Dana Stabenow

Tak to bylo velké zklamání. Děj se neuvěřitelně vlekl, zajímavé byly jen některé informace o životě na Aljašce. Co mi vyrazilo dech , byla zmínka o tom, že lze jít studovat bez znalosti čtení a o náboženském fanatismu.

08.08.2022 3 z 5

Volající Volající Jonathan Dylan Barker

Téma pomsty není neotřelé, jinak děj komplikovaný a překombinovaný. Příliš mnho výbuchů a nevinných obětí.

02.08.2022 3 z 5

Chlapec z lesů Chlapec z lesů Harlan Coben

Hledání spravedlnosti po letech nemusí končit potrestáním viníka, Wilde, chlapec z lesů, mnohé objeví , ale jedná netradičně, pro mnohé chyby má pochopení.

20.07.2022 5 z 5

Kočičí stopa Kočičí stopa Dominik Dán

Svérázní vyšetřovatelé, vzpomínky na předrevoluční dobu a odkrývání minulých záhad. Děj je slabší, je to takové jednoduché letní čtení. Tentokrát jsem trochu zklamaná.

15.07.2022 4 z 5

Upálené Upálené C. J. Tudor

Nesmírně zajímavý příběh odhalující tajemství a problémy duchovních. Moc se mi líbilo prolínání osobního a profesního života Jack a naprosto šokující závěr.

06.07.2022 5 z 5

Když Paříž spala Když Paříž spala Ruth Druart

Krásná kniha o utrpení, statečnosti a síle mateřské lásky.

25.04.2022 5 z 5