Jiparis komentáře u knih
Styl M.Connellyho se mi moc líbí. Krev neteče proudem, vyšetřovatelé nejsou bezchybní, za vším je cítit přemýšlení, empatie a netradičně i moc pěkný vztah mládí a zkušenosti.
Děj se rozbíhá pomalu, druhá část je svižná a má spád. Rušilo mě používání výrazů, které nebyly vysvětlené a oslovování teta, sestra.
Dobré čtení na dovolenou. Zajímavý námět, neuvěřitelné zápletky .
Jako příběh a detektivka nic moc, ale zaujaly mě nedávné reálii (mezinárodně známý zloděj protokolárního pera Klaus , mistr kompromisu Duka, spousta zlodějen a podvodů 90 let).
Po několika krvavých detektivkách bylo tohle pohlazení po duši. I když nejsem fanynkou červené knihovny, tento příběh se mi líbil. Tušila jsem, že vše dobře dopadne a přála jsem si to.
Spousta mrtvých, zamotané mezilidské vztahy, ve kterých jsem se občas ztrácela a místy předvídatelné akce.
Moc zajímavý a nevšední příběh. Mnoho podob lásky partnerské, sesterské až po mateřskou. Vše zarámované krutou exotikou a neštěstím.
Skvělá detektivka, kdy musíte držet palce, aby vyšetřovatelka stihla včas posbírat kusé informace a poprava se nekonala.
Příběh plný zla a záhad, který má nečekané vyústění a i konec nepřinese jednoznačnou odpověď.
Skvělý příběh o lidské statečnosti, nesobeckosti, které bylo v době války tak třeba.
Traumata osobní i pracovní, psychopat, který projevuje i lidské chování. Zajímavý je vztah komisařky k sériovému vrahovi a líbila se mi solidarita s hlavní hrdinkou. Odkazy na bájesloví mě trochu odváděly od děje.
Pídit se po pravdě, když jste nesmírně bohatý a ohlížíte se jen na své zájmy, je poměrně jednoduché. Zajímavý příběh, odkrývající rodinná tajemství, která se nikdy neměla dostat na veřejnost.
Hodně krvavé se spoustou nechutných detailů a předvídatelným koncem.
Zajímavá detektivka, přežít neznamená, že život po půjde ve stejných kolejích.
Tak to bylo velké zklamání. Děj se neuvěřitelně vlekl, zajímavé byly jen některé informace o životě na Aljašce. Co mi vyrazilo dech , byla zmínka o tom, že lze jít studovat bez znalosti čtení a o náboženském fanatismu.
Téma pomsty není neotřelé, jinak děj komplikovaný a překombinovaný. Příliš mnho výbuchů a nevinných obětí.
Hledání spravedlnosti po letech nemusí končit potrestáním viníka, Wilde, chlapec z lesů, mnohé objeví , ale jedná netradičně, pro mnohé chyby má pochopení.
Svérázní vyšetřovatelé, vzpomínky na předrevoluční dobu a odkrývání minulých záhad. Děj je slabší, je to takové jednoduché letní čtení. Tentokrát jsem trochu zklamaná.
Nesmírně zajímavý příběh odhalující tajemství a problémy duchovních. Moc se mi líbilo prolínání osobního a profesního života Jack a naprosto šokující závěr.
Krásná kniha o utrpení, statečnosti a síle mateřské lásky.