jiri77 jiri77 komentáře u knih

Myslete na děti! Myslete na děti! Ian McEwan

Tahle kniha donutí čtenáře zapřemýšlet o tom ,že rozhodovat o druhých a dokonce i sobě není vůbec lehká věc. Každý člověk je jiný a má i jiný pohled na svět díky výchově ,náboženství atd. Výborný psychologický román.

30.01.2017 5 z 5

Firewall Firewall Henning Mankell

Další skvělé pokračování s nejlepším komisařem ,kterého z knih znám. Moc se mi líbí jak Mankell pomalu nechává příběh plynout a odkrývá další zvraty v knize. Přesto že se děj odehrává v 90.letech minulého století ,tak výborně už v té době poukázal na možnost počítačových útoků. Výborně zvládnutý charakter hlavní postavy komisaře Wallandera.

06.12.2016 5 z 5

Tvůj stín Tvůj stín Jeffery Deaver

Tak jsem se pustil do čtení třetího pokračování s Kathryn Danceovou a připadá mi ,že celá série jde s dalším dílem nějak dolů. Příběh se mi zdál neúměrné natahovaný a tím pádem i nudný a nezachránil to ani Lincoln Rhyme ,který se v příběhu na chvíli objevil. Odvětví country hudby také není zrovna můj oblíbený druh muziky,tak to celkově na dojmu knihy něco ubralo .Za mě velké zklamání a doufám že mě čtvrtý případ vyvede z omylu a konečně si přečtu skvělý detektivní thriller.

13.11.2016 2 z 5

Říjnový seznam Říjnový seznam Jeffery Deaver

Musím říct že jsem měl obavy vůbec začít tuhle knihu číst. Detektivka ,která se odehrává od konce a přesto mě chytla a nemohl jsem přestat číst dokud jsem nebyl na začátku :-) J.Deaver opět ukázal že je mistr překvapení a nečekaných konců i když u téhle knihy vlastně začátku.

07.08.2016 5 z 5

Pí a jeho život Pí a jeho život Yann Martel

Kniha na kterou nejde jen tak zapomenout. Úžasný příběh s nečekaným koncem se čtenáři usadí na dlouho v hlavě. Moc mě bavili i poučně a přesto čtivě popsané popisy zvířat a chod zoologické zahrady.Všem co mají rádi dobrodružství,mírné napětí,zvířata tuhle knihu doporučuji. Autorův odkaz na víru ,že po přečtení této knihy uvěříme v Boha jé též zajímavou stránkou knihy.

06.08.2016 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Detektivka ve které se mi střídali napínavé,čtivé a pak nudné a zbytečně popisné úseky. Detektiv Cormoran se svou sekretářkou (pomocnicí) Robin ve mě vzbudili sympatie a další pokračování si určitě přečtu. Co mně v knize vadilo bylo nepřeberné množství ulic,co u čtení mělo až rušivý účinek.

10.05.2016 3 z 5

Atlas mraků Atlas mraků David Mitchell

Náročnější a těžší kniha u které se musí čtenář na sto procent soustředit ale stojí to opravdu za to.

20.03.2016 5 z 5

Není zač Není zač Daniel Glattauer

Krásný příběh ,který pohladí po duši a vytvoří úsměv na tváři.

22.12.2015 5 z 5

Měsíc zapadá Měsíc zapadá John Steinbeck

Mě se kniha hodně líbila,jak mistrně autor popsal ''vztah'' mezi okupanty a obyvateli obsazeného městečka. Kniha jasně ukazuje ,že násilím člověk dlouhodobě nic nezíská ,a že pokud je okupované obyvatelstvo jednotné, tak je neporazitelné. Jedna z nejlepších Steibeckových knih.

16.01.2015 5 z 5

Mlha Mlha Stephen King

Mlha, Jaunt, Opice a Prám jednoznačně nejlepší povídky,naopak Úžina a Nona nejhorší .Kniha se mi celkově líbila,příjemné čtení.

09.01.2015 4 z 5

Farao Farao Bolesław Prus (p)

Opravdu nádherný historický román ze starověkého Egypta. Jeden z nejlepších historických románu které jsem četl. Hlavní postavě Ramsesovi jsem držel pěsti až do konce. Je obdivuhodné že děj knihy by se hodil do každého časového období dějin.

28.10.2014 5 z 5

Žena v bílém Žena v bílém Wilkie Collins

Nádherná kniha u které jsem se vůbec nenudil ,jak jsem začal číst už jsem nemohl přestat. Výborné spojení detektivky s romantikou. Jedna z nejlepších knih které jsem četl.

07.09.2014 5 z 5

Psycho Psycho Robert Bloch

Krátká kniha která se čte jedním dechem, 139 stránek plných napětí. Doporučuji !!!

18.07.2014 5 z 5

Justina čili prokletí ctnosti Justina čili prokletí ctnosti Donatien Alphonse François de Sade

Kniha která se dá přečíst na jeden zátah. Kniha mě mile překvapila ,jak dějově ,tak filozofií Markýze de Sada. Shrnul bych ji do přísloví - ,,dobrý skutek bude po zásluze potrestán''.

06.07.2014 5 z 5

Dramatik Dramatik Ken Bruen

Znovu skvělý Jack Taylor, tentokrát abstinující se pouští do dalšího případu. A konec příběhu to jeden velký šok. Skvělé čtení.

27.03.2014 5 z 5

120 dnů Sodomy 120 dnů Sodomy Donatien Alphonse François de Sade

Tak tahle kniha je určitě ta nejvíce šokující jakou jsem četl. Plná sexuálního násilí a zvráceností odehrávající se na zámku Silling ,je opravdu pro silné žaludky. Je to určitě zajímavý pohled na lidskou sexualitu a čeho jsou ,, lidé '' schopní. Podruhé ji číst už nebudu, jednou stačilo. Dávám plný počet hvězd ,abych pomohl knize z nejhorší padesádky ,kam podle mě nepatří.

19.03.2014 5 z 5

Vraždy na molu Vraždy na molu Ken Bruen

Detektivní příběh se skvělými dialogy je obohacen černým irským humorem. Hlavního hrdinu Jacka Taylora jsem si hned oblíbil,přesto že je pořád pod vlivem alkoholu. Styl psaní Kena Bruena mě polapil a už se těším na další případy a životní peripetie Jacka Taylora.

01.02.2014 5 z 5

Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Kniha se mi ze začátku četla těžce ,hlavně prvních asi 200 stran, nevzdal jsem se a četl dál ,a nelituji. Silný příběh. Doporučuji všem ,aby po prvních stranách knihu neodkládali.

09.11.2013 4 z 5

Zvířata a rostliny lesa Zvířata a rostliny lesa Frank Hecker

Knížka popisuje zvířata,hmyz,rostliny,stromy a houby našeho lesa přehledně a stručně.Velikost knížky dovoluje si ji vzít v batůžku na procházku lesem.Na zadní části obalu je i vytištěno pravítko.

13.06.2013 4 z 5

Zabiják Zabiják Émile Zola

Po kladných komentářích jsem se na knihu těšil ale moc mě zklamala.Kniha je zbytečně popisná,prostě velká nuda.

17.02.2013 1 z 5