jiri77 komentáře u knih
Tak tohle jsem teda nečekal. Kniha mě tak zaujala ,že jsem ji přečetl na jeden zátah. Vztah dcery a matky mě naprosto strhl do depresivní nálady,kolikrát jsem byl i naštvaný. Velké překvapení a zasloužených pět hvězd.
Filozofický román s melanchlolickou atmosférou mě naprosto uchvátil. Kniha mě tak bavila, že jsem ji přečetl na jeden zátah, nemohl jsem se od ní odtrhnout. To je přesně literatura ,co mám rád. Hodnotím plným počtem hvězd.
Celkově mě kniha bavila a splnila mé očekávání. Výborná sonda do duše jednoho baviče.
Párkrát jsem se i zasmál ,a na druhou stranu ,se tam našlo i dost věcí k zamyšlení.
Po hodnocení a komentářích, jsem čekal nějakou nezáživnou knihu. Naštěstí jsem nedal na většinu , a musím říci, že mě kniha bavila a četbu jsem si užil. Je to taková směs romantiky a psychologického románu. Za mě mohu jenom doporučit.
Kniha která se mi na jednu stranu hodně líbila a na druhou stranu mě i nudila zbytečně rozvláčným dějem. Hlavně ty ''obrazy'' mě moc nebavilo číst. Možná ,nějaké ty škrty ,by knize prospěly. Jinak román s dobrou atmosférou, hlavně ke konci jsem příběh přímo zhltal. Hodnotil bych ji mezi 3 a 4 *, když přivřu oko ,dám teda ty čtyři, jinak naprostý souhlas s uživatelkou Dela111.
(SPOILER) Tak jsem dočetl ,,Román z Krušných hor'' a musím říci ,že jsem si představoval, že se tam bude o horách a prostředí psát více. Děj knihy se odvíjí pomocí časových rovin a odehrává se více na jiných místech, než v Krušných horách. Celkově je kniha velmi čtivá a příběh dobře ubíhá ,ale na druhou stranu mi to přišlo chvílemi ,až moc přeslazené a neuvěřitelné.
Když to napíši trochu hruběji ,tak mi to připadalo ,jako příběh pijana a coury, kteří k sobě našli cestu.
Na druhou stranu dobré varování před alkoholismem a náznak naděje, že má člověk v životě ještě další šanci.
Dlouho jsem nečetl knihu, které bych dal ,jak pět hvězd, tak i jen jednu. Tahle kniha mě uvedla do stavu, že na jednu stranu si říkám super a na druhou nic moc.
Kniha se určitě bude hodit čtenářům , co budou plnit ,,Čtenářskou výzvu 2023'', téma : kniha, jejíž hlavní postava je alkoholik.
Kniha mě hodně bavila ,a to jak dějem ,tak nápadem. Čtyři naprosto skvělé příběhy, které chvílemi vezmou i za srdíčko. Určitě si přečtu i pokračování. Japonská literatura mě poslední dobou velmi baví.
Po přečtení této povídkové knihy jsem celkem spokojen a čtení mě i bavilo. Nejvíce se mi líbila povídka ''Telefon pana Harrigana'' ,naopak nejslabší pro mě byla povídka '' Krysa''.
Telefon pana Harrigana *****
Chuckův život ****
Když teče krev ****
Krysa **
Opět lehké a pohodové čtení s humorem ,který mě opravdu baví. Kniha nezabere hodně času a určitě si přečtu i pokračování. Tento díl hodnotím, jako druhý nejlepší.
Zábavné a oddechové čtení ,které se mi četlo velmi dobře a chvílemi mě i pobavilo. Kniha splnila co jsem od ní očekával. Určitě si od autora ještě něco přečtu.
Velmi zdařilá kniha o třech ženách ,které se musí poprat se svou životní situací a najít cestu ven, ze zaběhlého života. Konec knihy a propletení příběhu do copu dává knize velký rozměr. Život žen a chudiny v Indii mě šokoval a dostával mě vytáček. Jedna z nejlepších Odeonek, které jsem četl.
Jsem rád ,že se nesplnila obava ,která na mě přišla při přečtení komentářů, že kniha není dobrá, právě opak je pravdou, alespoň u mě. Kniha je velmi dobrá a příběh mě bavil ,hlavně vyprávění Rachel. Nesouhlasím s názorem ,že je kniha psaná spíše pro ženy.
Moje nejoblíbenější postava z Přátel byl právě Chandler Bing ,kterého skvěle ztvárnil Matthew Perry. Hodně mě překvapilo, při četbě této knihy, jaké velké problémy měl se závislosti na lécích a alkoholu. Někdy jsem se divil, že to jeho tělo vůbec vydrželo. Není to veselá četba, ale pro fanoušky Přátel menší povinnost.
Tak tohle byla pecka, naprosto skvěle napsaná literatura faktu, která je stravitelná pro všechny. Kdo by neznal Evu, Máří Magdalénu, Marii, Dalilu nebo královnu ze Sáby a mnoho dalších žen ,a ještě se mnoho dozví o životě těchto a jiných ženách, které se zapsaly do historie. Čtení knihy mě hodně bavilo, a užíval jsem si krásnou a poučnou obrázkovou část knihy, která je též velmi zdařilá. Za mě krásná a poučná kniha, kterou mohu jen doporučit !
Hodně čtenářsky náročná kniha. Melancholická nálada a vesměs autorovy úvahy a střídající se časové roviny, nedělají zrovna z knihy lehké čtení. Mě se to osobně líbilo, ale není to zrovna čtení, které by asi sedlo všem.
Naprosto skvělá básnická sbírka. Tohle mě hodně bavilo. Doporučuji.
Každý člověk
každé srdce
má svaté právo
na selhání
Musím se přiznat, že jsem o knize vůbec nevěděl, až díky letošní čtenářské výzvě,jsem narazil na tuto knihu. Nečekal jsem ,že mě kniha bude tak bavit. Zajímavý pohled na největší katastrofu atomové elektrárny z pohledu jedné rodiny.
Krásné a poutavé povídky z vesnického prostředí. Hodně se mi líbí ,jak dokáže autor poutavě vypravovat příběhy běžného života a skvěle popsat psychologii svých postav. Kniha mě bavila a hodnotím plným počtem hvězdiček.
Nádherný vánoční příběh pro děti ale i dospělé čtenáře. Musím uznat ,že autorka má naprosto neuvěřitelnou představivost. Knížka mě bavila hodně, a navodila mi pohádkovou a vánoční atmosféru, plus nádherné ilustrace. Nakonec má příběh v sobě i malé poselství. Myslím si ,že by příběh mohl někdy skončit, jako krásný animovaný film.
Seriál jsem neviděl ,a abych řekl pravdu ,ani potom moc netoužím. Zato kniha mě bavila velmi hodně a čtení jsem si užíval. Je hodně zajímavé číst knihu na téma šachů, myslím si, že jich asi moc nebude. Velmi dobrý román, který mohu jen doporučit.