Jirinamac komentáře u knih
Tato knížka je jedna z mála, kterou bylo možné za mého mládí na toto téma číst. Tenkrát jsem naivně myslela, že už takoví lidé byli potrestaní a nic takového se nemůže opakovat. Postupem času člověk pozná, že ti lidé nezmizeli a stále plnili "jen" rozkazy. Fanatici, kteří si neuvědomují, že to, co páchají, je zločin.
Jako všechny knížky od H.M.K. se mi četly moc dobře. Při čtení příběhů jsem měla pocit, že ty ,,holky,, znám a jsou to moje kamarádky z mládí. 1. příběh už jsem četla dříve v samostatné knížce, ale pro oživení vzpomínek jsem četla znovu. Líbilo by se mi ještě další pokračování, určitě by bylo o čem psát.
Tento 1. díl jsem četla samostatně a později si ho znovu zopakovala v knížce Co neodvál čas. Jako všechny knížky od H.M.K. se čte moc dobře.
Knížku jsem rozečtla před delší dobou, ale příliš mě nepohltila, tak zůstala na někdy. Vrátila jsem se kk ní a musela jsem začít znova od začátku. Dějově mě bavila a obohatila o vědomosti, ale to střídání osob v krátkých kapitolách mě dost vadilo, musela jsem se na děj víc soustředit. Když mě něco zaujalo, tak už byl další vypravěč.
A. G. moc ráda nemám, ale většina filmů ve kterých hrála jsou pěkný a perfektně zahraný. Od knížky jsem nic neočekávala, ale bavila mě.Takový popis běžných věcí, ale cítila jsem z jejího vyprávění cit a lásku v rodině. Líbily se mi ilustrace její sestry i celkově zajímavý vzhled knížky. Taková příjemná oddechovka. Knížku hodnotím jako celek, text za 3* ilustrace za 5*, celkově 4*
Má 1. knížka od M. V. a četla se mi moc dobře, ale srdeční a nezapomenutelná knížka to pro mne není. Na konci jsem si řekla, že se tam hodí i přísloví, že prevíti se přitahují a že to bude boj. :-)
Kdyby bylo v knížce méně zdlouhavých a nudně popisovaných sexuálních scén, tak by mě možná bavila. Detektivní námět se mi líbil. Dočítala jsem jen proto, že jsem chtěla vědět, kdo jí sleduje a to bylo vymyšleno dobře.
J. A. Komenský, Louis Pasteur, Alfons Mucha, Albert Schweitzer, Karel Čapek, Ernest Hemingway, Jiří Orten, Stefan Zweig, J. E. Purkyně, Emil Holub, B. Smetana. Stručně popsaný život těchto osobností.
Tolik krutosti a brutality v 21. století. V těchto těžkých přírodních podmínkách je i tak tvrdé žití a místo toho, aby se spojili, tak vznikají takové nesmyslné boje kvůli náboženství. Muslimské organizace jsou zlo a života si neváží, dokážou zabít i své blízké příbuzné ve jménu Alláha.
Nenáročné, pohodové a milé čtení. Ale asi mi v paměti dlouho nezůstane.
Má 3. knížka od L.Z. a zatím mě bavila nejmíň. Docela jsem byla ráda, když už jsem dočítala. Děj knížek mi připadá dost podobný, každý ho hostí, každý touží, aby ho mohl nechat přespat ve svém obydlí. Skoro nic jiného se neřeší.
Knížku jsem měla pouze půjčenou a jsem ráda, že to není nějaká bulvární drbárna. Často courám po Praze a hodně informací ohledně domů jsem ocenila. Pár bytů jsem měla v 70.-80. letech možnost navštívit a tenkrát to taková idylka nebyla. Byty studené, vlhké, tmavé, bez záchodů a koupelen, ale své kouzlo měly. A dneska je všechno krásně upravené.Velmi příjemné čtení, které bych jen doplnila o nějakou mapku.
Hannah je jedna z mála, která se dokázala vymanit z vlivu své muslimské rodiny a podle vyprávění i nadále pomáhá jiným. Sama měla štěstí, že našla pomocné ruce a snad i nadále žije podle svého rozhodnutí a není do ničeho nucena. Agresivita a zneužívání, které jsou páchaný na dětech, by měly být tvrdě trestány.
Vtipné zážitky Češky, která začíná žít s manželem a dětmi v Itálii. Krátké příběhy mě fakt pobavily a paní je mi moc sympatická. :-)
Nápad dobrý, zavzpomínala jsem si a jsem ráda, že je ta doba pryč, ale asi za pár dní nebudu vědět, že jsem tuto knížku četla a o čem byla.
Dítě nevnímá politickou situaci doby. Některé vzpomínky mám podobné jako autoři povídek, ale je dobře, že dnešním dětem nebude nikdo řídit budoucnost podle politické příslušnosti jejich rodičů. Od knížky jsem čekala zajímavější příběhy, některé příběhy tam ani nemusely být. Knížku jsem měla půjčenou z knihovny a vlastnit jí nemusím. Čtení za dvě hvězdičky, ale jednu přidám za dobové fotky.
Mám ráda knížky od L.R. a ani tato mě nezklamala. Trošku mi připadala jako jeden díl ze Sedmi sester. Utajená minulost, adopce, bohatý a chudý, to bývá časté v ději jejích knížek. Knížka má zdlouhavější začátek, ale pak už hezké čtení.
Tentokrát jsem sáhla vedle. Vůbec mě to nebavilo a děj o ničem. Stále dokola to samé, kdybych četla každou desátou stránku, tak se nic neděje.
Myslela jsem, že knížka má jiné zaměření, ale vůbec mi nevadilo, že je na jiné téma, než jsem očekávala. Je zde spoustu informací o novinářské činnosti autora, ať z oblasti politiky, kultury, sportu nebo gastronomie. Je to novinář na svém místě a vyzná se dobře ve své práci. V knížce je znát, že ho ta práce baví.
Hezký se to čte, ale žít bych tak nemohla. Některé příběhy jsou souznění s přírodou, ale z některých lidí jsem měla pocit, že to je výmluva, útěk před prací a jen jejich lenost. Ale je to jejich volba.