Jitty82 komentáře u knih
Celý komiks je velice poučný a plný úžasných informací.
Autoři syntetizují hlavní myšlenky nejdůležitějších západních filozofů v jakési lineární kontinuitě myšlenek, aby objasnili rozdíly mezi myšlenkami, které jsou obvykle časově oddělené.
Originální myšlenka, ale zpracování tématu už nebylo tak výborné. Velmi jsem se těšila až si ji přečtu, ovšem ve výsledku mě spíše zklamala. Polovina knihy byla rozvláčná a nezáživná. Na hlavní postavě není co obdivovat.
Další příběh od autora, který zpříjemní zamračené odpoledne. Styl, kterým autor píše se mi velmi líbí. Příběh byl poutavý a celou knihu jsem přečetla na jeden nádech.
Velice zajímavý, skvěle zpracovaný a dosti nevšední příběh, který člověka chytne a nepustí.
Má první kniha od této autorky a rozhodně ne poslední. Napínavá, určitě stojí za přečtení.
Kniha je fantastická! Přečtenou jsem ji měla za dva dny. Jak jsem začala číst, nemohla jsem přestat. Napínavá je od začátku do konce. V nejbližší době si objednám pokračování.
Retrospektivní styl vyprávění mi moc nevyhovoval, jelikož mě tolik nepoháněla touha číst dál. Nicméně závěr mě překvapil, i když ne úplně šokoval. Knihu doporučuji všem, kteří čtou rádi závažnější příběhy, které mají hloubku a donutí vás se zamyslet.
Moc pěkný příběh, kdo od autorky četl Tajemství letního odpoledne, zklamaný nebude.
První díl nasadil laťku zajímavě vysoko a Království se jí hrdě drží. Jedná se o výjimečně čtivou knihu, která svým čtenářům nedá spát. A to nejen pro řadu mrazivě děsivých scén.
Předchozí román neměl daleko k ryze detektivnímu thrilleru s trochou paranormální tématiky. Království se od prvního dílu v řadě věcí liší. Autorka jde mnohem více do hloubky a tentokrát se soustředí výhradně na dějovou linii okolo hlavní hrdinky. Čtenářům se tak dostane odpovědí na všechny otázky ohledně Ameliina původu a schopností.
Stručná a přehledná publikace. Díky výbornému grafickému zpracování v podobě barev, fotografií, schémat, ale také citátům a krátkým životopisům je tohle výborná cesta k seberozvoji a způsobu, jak se dozvědět něco nového zábavnou formou.
,,Dvě křídla člověka pozdvihují nad pozemské záležitosti: pokora a čistota.“
Tomáš Kempenský, O následování Krista, poprvé vydáno 1471-1472
Tedy nebylo to špatné, ale na zadek jsem si z toho nesedla. Jsem zklamaná. Měla jsem velká očekávání.
Silně emotivní příběh z dob stalinistických hrůz. Knihu jsem musela několikrát odložit a odpočinout si. Neuvěřitelné, co Jevfrosinija dokázala vydržet a přežít.
Krásně napsaná kniha o smutných věcech. K loutkovému divadlu jsem nikdy netíhla, ale v této knize nelze loutky nemilovat. Kniha ve mně zanechala silný dojem.
E. Tolle je duchovní mistr, který otevírá naše srdce jasnými slovy. Myšlenky této knihy mají ohromnou moc. Průvodce pro všechny, kteří hledají klid, odpovědi a vlastní posun.
Tajuplný příběh o nesmrtelnosti, který mi zpříjemnil zamračené odpoledne. Hlavní hrdina byl člověk mimořádných schopností a dovedností, který svým životem prochází s velkým nadhledem.
Farma je příběhem utkaným ze lží a polopravd, které postupně vyplouvají na povrch a odhalují svoji pravou tvář. Děj na vás působí, jako byste odhazovali sníh. Odkrýváte vrstvu po vrstvě obtížný život na švédském venkově. Objevujete místní maloměstské postavičky, jejich minulost. Matka se snaží synovi vše vysvětlit, předkládá mu důkazy o své nevině a doufá, že ji pochopí, že jí uvěří. Na druhou stranu i Chris má svoje tajemství....
Vyprávění mi celkově přišlo trochu rozvláčné. Náznaky na přítomnost záhadných bytostí ze švédské mytologie byly sice zajímavé, ale celkový dojem to moc nevylepšilo. Nekonečná matčina obhajoba, interpretace docela běžných situací dost pokřiveným způsobem, neustálé dohady, to vše mohlo být o něco kratší. Závěr to sice vynahradil, ale prokousat se k němu byl celkem boj. Přesto mě kniha svým způsobem oslovila. Ukázala mi, jak je důležité postavit se svým traumatům, nepotlačovat je, vyřešit je a teprve pak jít v životě dál.
Nádherná kniha, strhující a citlivě převyprávěné biblické příběhy doplňují krásné ilustrace.
Velmi zajímavé čtení. Příběh nebyl špatný. Autorka dobře popsala pocity hlavních hrdinů. Kniha je plná vášně, ale o BDSM se člověk nedozví zhola nic, protože trochu drsnější sex ještě není BDSM.
Naprosto průměrná kniha, která ve mně emoce moc nevzbudila a to já nerada. Další díl zkoušet nebudu.
Krásný historický román, který je bezesporu hodný obdivu. Vše již bylo řečeno níže. Postava Přibyslavi mě naprosto uchvátila. Přibyslavina řeč symbolizuje moudrost a životní zkušenosti. Její promluvy jsou často radou či varováním. Její jednání je naplněno vírou, dobrotou, láskou k bližním. Tento román si i dnes zaslouží čtenářskou pozornost.