JPBelmondo Online JPBelmondo komentáře u knih

Brněnské kolo a drak. Pověsti z Brna Brněnské kolo a drak. Pověsti z Brna Oldřich Sirovátka

Sesbírané pověsti a legendy z Brna a okolí. Kniha je vhodná i pro děti, je to lehké čteníčko.

04.10.2018 3 z 5

Vánoční skříňka Vánoční skříňka Richard Paul Evans

Útlá knížečka, která se čte velmi lehce, sebou nese velmi dojemný příběh s vánočním poselstvím především pro všechny rodiče. A zcela jistě mnohým z vás, ukápne nejedna slza ...

28.09.2018 4 z 5

Kde údolí končí Kde údolí končí Johannes Urzidil

Jsem ráda, že jsem se díky knize Život je nádherný od Terezy Boučkové, dostala k tomuto spisovateli. Připravila bych se totiž o hodně. Skvělý popis soužití Čechů a Němců od dob Rakouska-Uherska, přes první republiku až do začátku německé okupace, výborně vyprávěno, detailně popsáno (např. povídka o Odkolkovi). Knížka je útlá, ale rozhodně ji nepřečtete obratem. Je v ní toho tolik, čím vás obohatí a přitom žádné zbytečné slovo navíc. Zkrátka nádhera.

25.09.2018 5 z 5

Tajemné cesty parfémů Tajemné cesty parfémů Cristina Caboni

Příběh hlavní hrdinky Eleny, její matky Suzanne, babičky Lucii i všech dalších předchůdkyň Rossiniových, které zasvětily svůj život parfémům, někdy na úkor svého rodinného štěstí, je krásně zpracován a velmi dobře se čte. Potěšení pro každou ženu, pro milovnice parfémů a vůní, dvojnásobné potěšení.

10.09.2018 4 z 5

Jak se bude jmenovat ? Jak se bude jmenovat ? Miloslava Knappová

Knihu jsem sehnala v knihovně, když jsme vybírali jména pro děti. Skvělé čtení, spousta jmen, o kterých člověk nemá ani potuchy, že u nás existují či existovaly v časech dávných. Prosím, dávejte česká jména, jsou krásná !

26.08.2018 5 z 5

Pečovatel Pečovatel Mo Hayder

(SPOILER) Četla jsem od autorky už více knih a myslela jsem, že po Ptáčníkovi už větší hrůza být nemůže. Ale může. Toto bylo ve své hrůznosti mnohem horší, některé scény se velmi těžce snášely. A i když to bylo velmi drsné, bylo to čtivé. A jsem ráda, že jsem se mimo jiné dozvěděla, že Cafferyho bratr žije a ráda bych věděla, jak to s ním nakonec dopadne. Tak snad se to v některé z dalších knížek dozvím.

25.07.2018 3 z 5

Něco víc Něco víc Patrick Ness

"Tohle si musíte přečíst" stojí na knize. S chutí jsem tedy po knize sáhla a tak jsem si to přečetla. No, nadšená tedy nejsem. Kniha má čtyři části; první, byť měla působit tajemně, se neskutečně vlekla; od druhé části, kdy se objevily konečně další postavy, to bylo trochu lepší, trochu se to rozjelo, mělo to trochu děj, ale to je asi tak všechno. Konec - jakýsi takýsi, žádný. Prostě nic moc.

09.07.2018 2 z 5

Život je nádherný Život je nádherný Tereza Boučková

Moc jsem se těšila na novinky v autorčině životě. A i když problémů se syny se asi nikdy nezbaví, k tomu se přidružily starosti s maminkou, přesto se mi kniha četla hezky. Vše napsáno bez příkras, pravdivě, emotivně. I s pohledem na naši společnost a dění v ní.
Mě tedy rozhodně nezklamala.

08.06.2018 4 z 5

Nuly Nuly Chuck Wendig

Zhruba do poloviny mě to až tak moc nebralo, ale pak, když buňka pěti hackerů táhla za jeden provaz, se to rozjelo. Svět počítačů, hackerů a všeho toho kolem, je pro mě "španělská vesnice", ale tohle se četlo celkem dobře. A i když jde vývoj neskutečně vpřed a svět se řítí kdoví kam, doufám, že Týfon zůstane jen sci-fi.

19.05.2018 3 z 5

Myšlenky Boženy Němcové Myšlenky Boženy Němcové Božena Němcová

Ač je knížka velmi malá a útlá, obsahuje neskutečně pokrokové výpovědi a názory. A to nejen na lásku, manželství, mateřství, ženy, muže, ale i na společnost, národ a češství, potažmo slovanství vůbec. Neuvěřitelně nadčasové a moudré myšlenky (nedoceněné a statečné ženy-spisovatelky) jsou aktuální i dnes. Věřím, že knihou budou nadšeni alespoň ti, kterým není v dnešní době lhostejný osud nejen naší země, ale i našeho mateřského jazyka. Velké obohacení, doporučuji.

12.05.2018 5 z 5

Smrtící DNA Smrtící DNA Franck Thilliez

I když jsem nečetla první díl (což brzy napravím), musím říct, že mě kniha naprosto uchvátila. Skvělý příběh, čtivé, naučné, napínavé. Spoustu vědecky podložených informací, ať už z genetiky, biologie, antropologie, paleontologie, které jsou velmi dobře popsány a vysvětleny i nezasvěcenému v těchto oborech. Donutí člověka přemýšlet a uvědomit si svoji malost vůči přírodě. Zkrátka výborná kniha.

02.04.2018 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Skvěle propracovaná detektivka plná neskutečných dějových zvratů. Když už si myslíte, že máte jasno, v tu ránu, jste "namydlení" a zase je to jinak. Zkrátka napínavé a konec překvapivý ...?

15.03.2018 3 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Konečně se ke mně kniha dostala a já se těšila, jak si počtu. Nu, co říct? Početla jsem si, ale na to, jakou měla kniha publicitu i ohlas, z ní zase tolik nadšená nejsem. Takže průměr. A mimochodem - ne každý umí francouzsky či švédsky a byť se dalo něco vydedukovat, tak se sluší čtenáři neznámé výrazy a pojmy někde v knize pod * objasnit.

10.03.2018 3 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Zajímavě řešená kniha - můžete si vybrat, ze které strany začnete číst. Já začala Jáchymem. Bylo zajímavé, sledovat příběh sourozenců, kteří zůstali sami, pohledem každého zvlášť. Kniha je čtivá, místy i vtipná, takové pohodové čtení, ale čekala jsem víc .

25.02.2018 3 z 5

Němý Němý Andrew Taylor

Zdlouhavé, rozvláčné, nedokázala jsem se pořádně začíst.

24.02.2018 2 z 5

Co muži dali a vzali Co muži dali a vzali Tereza Čiháková

Svalovec, Fotbalista, masožravec, býložravec, Tomas&Tomášek a kdo další...? Knížka se četla celkem dobře, ale musím říct, že Ema mi ve vztahu s býložravcem přišla jako naprostá pitomá a zaslepená blbka, na což samozřejmě doplatila (jak jinak). Holt jak se říká : "Každý svého štěstí strůjcem"...

07.02.2018 3 z 5

Tajemství Turínského plátna Tajemství Turínského plátna Sam Christer (p)

Zprvu celkem běžná detektivka, která se ovšem postupně rozvíjí ve stále více tajemnější a záhadnější příběh. Pátrání Karakandeze v Itálii mě bavilo více než původní pátrání v USA. Téma církevních tajemství a hledání pravdy kolem nich jsou vždy velkou záhadou, která v nás zanechává rozporuplné pocity, jak to tedy vlastně je? Velmi zajímavá kniha, rozhodně doporučuji.

29.01.2018 3 z 5

Skrytá tvář českých dějin: Mýty a realita osudových okamžiků Skrytá tvář českých dějin: Mýty a realita osudových okamžiků Jan Bauer

Autor přibližuje velmi zajímavě a čtivě osobnosti a pověsti z různých dob naší historie. Zkoumá různé úhly pohledu, bádá ve starých spisech a nabízí tím pádem velmi kvalitní počteníčko nejen pro milovníky historie. Od Přemysla Oráče, Horymíra se Šemíkem, Karla IV., Přemyslovce, Templáře, Bílou paní až po Hitlera se dozvíte spoustu informací a možná si i budete muset poopravit některé školní znalosti. Vřele doporučuji, ostatně jako skoro všechno od tohoto autora.

05.01.2018 4 z 5

Mimozemšťané v Čechách Mimozemšťané v Čechách Jitka Lenková

Konečně knížka s touto tematikou, která se týká také naší země. Příběhy a výpovědi lidí v ČR zcela jistě stojí za přečtení i zamyšlení. A rozhodně není na místě všechno z toho zpochybňovat či nedej bože se tomu vysmívat. Ať už je to cokoliv, určitě tu nejsme sami.

05.01.2018 4 z 5

Mrcha? Mrcha? Tereza Čiháková

Příběh dívky, které odejde z domova kvůli násilnickému otci a skončí jako prostitutka. Tím by mohl příběh skončit, ovšem rozvíjí se mnohem víc. Veronika má mnohem vyšší ambice, zláká ji vůně peněz a ocitne se ve světě podnikatelů, činitelů, politiků a korupce, ze které dokáže vytěžit maximum. Tedy mrcha? Přečtěte, stojí za to.

09.12.2017 3 z 5