Jupijow

Charakter, který naprosto milujete a přitom vás děsí, že by jste na takového člověka narazili :) Každopádně u mě tedy byla Britt-Marie a jsem za to moc ráda.

Nechytlo mě to...možná je to tím, že knih (lepších) na toto téma jsem už přečetla hodně, možná je to styl psaní (popis ne přímá řeč), možná je to samotný děj a i veskrze nepříjemné postavy. Když není komu fandit a nemusí to být nutně kladná postava, tak vás to prostě nevtahne a nezasahne.
(Audiokniha)

Z pana Backmana se stal můj nový nejoblíbenější autor. Díky HOSTu za uvedení na český trh.
Tížívé, smutné, pravdivé. Tleskám.

Nelze neuposlechnout rozkaz...jak "správná" výchova a národní hrdost v kombinaci s lehce vyšinutým jedincem dokáže stvořit lidi jako Rudolf. Neděsí vás to ?

Fakt jsem ji cetla dlouho...proc ? Clovek se musel zastavit skoro po kazdem odstavci a premystelet...videl Orwell budoucnost?

Knihy AM mám ráda pro její přímý, až prostý styl. Tato kniha se ale ztrácí v roztahanych větách, tak, že místy až nudí. Děj klouzal hodně po povrchu, nešel do hloubky.

Nelíbilo se mi to. Spousta klišé, zároveň urputna snaha šokovat. Oba příběhy (deník i současnost) totálně přitazene za vlasy.

Asi jsem na základě recenzí čekala něco trochu... víc. Prostředí Hollywoodu a celého toho nablýskaného, ale vcelku falešného světa bylo příjemné. Evelyn byla silná postava, spolu s Harrym, pak byli i super dvojka.
Kniha byla čtivá, jen mi už postupem času přišly ty části s novými a novými manžely poněkud repetitivní. Jo a ještě jedna věc...opět velke nadužívání věty "miluju Tě"

Mozna je to tím, že jsem už přečetla hodně knih s toho tématikou, ale nějak se mě tento příběh nedotknul.

Beru na milost české autory. Moc zajímava kniha...kolik viny dokáže člověk unést ?

Počáteční zajímavý start byl brzy přepálen. Kniha postupně ztrácela náboj a ke konci jsem ji už vyloženě jen dočetla, Nicméně respect k autorovi, některé vize napsané téměř před 60 lety zaslouží obdiv.

Úplně stejný vývoj jako s Ovem...nedřív si říkate "fakt chci číst něco takového", ale děj postupně graduje a nakonci jste naprosto vtaženi do děje a prostě to CHCETE (do)číst.
Autor má naprosto nevšední styl i stavbu příběhu...a mě se to vážně líbí.

Jaj, ten začátek šel ztuha. Musela jsem kouknout sem a přečíst si pár hodnocení, abych se namotivovala pokračovat...dala jsem tomu šanci...svět je o úhlu pohledu, Ove byl pořád stejný a přece se zdál o třista stránek jiný....jsem ráda, že jsem knížku dočítala v temném kupé, protože jsem fakt přes slzy neviděla...

Vzhledem k poměrně rychlému odhalení hlavního záporáka, kniha ztratila napětí. Hlavní hrdinové nesmrtelní, uvědoměle (americké) dítě, nelogické zvraty...ve své podstatě dost průměrná detektivka.

Tak trochu neuveřitelný příběh s novodobým MacGyverem. Pasáže s Rachel mě nebavily, neskutečně mi lezla na nervy. Konec to zabil.

Trochu předvítatelné, ale pořád čtivé. Klasický aurorčin rukopis...za mě stale vítězí Mrazivý chlad.

Pro mě se příběh Elly a Reeda už vyčerpal, to neskutěčné fnukání a ultimativní láska (v osmnácti)...postava Steva měla taky dost průhledný charakter. Škoda, že víc prostoru nedostaly některé mnohem zajímavější postavy např Val, Wade a rozhodně Easton. Tak trochu doufám, že možné volné pokračování by třeba mohlo popisovat právě milostný trojúhelnik mezi těmito třemi. Ale jinak fajn, oddychové čtění; příjemné překvapení tohoto roku I žándru.