kačenka80 komentáře u knih
Kniha je spíš úsměvná. Autor popisuje ženy, které bojují proti válce a zvládají to jen sexem. Přišlo mi to hodně ubohé a spíše výsměch ženám, které za války pomáhaly a něco dokázaly.
Baví mě prolínání času (rok 1915 a 2013). Příběh zajímavý ale je z toho červená knihovna a to moc nemusím. Závěr byl velmi rychle ukončen na pár stránkách.
Čekala jsem, že kniha bude o čarodějnicích a tajemna kolem. Mám ráda prolínání času ale kniha celkem nuda. Nejvíc mi vadilo popisování všeho do detailu. Příběh než o čarodějnicích byl spíš o zneužívaných ženách. Připadalo mi to jako hon na chlapy než na čarodějnice. Celkem ztráta času.
Jsem celkem zklamaná. Příběh byl už hodně překombinovaný vším možným i nemožným.
Myslím, že to byl jen slabý odvar toho co se ve skutečnosti v těchto zařízení děje. Dán opět předvedl, že i když je příběh hodně silný a smutný, tak může být krásně napsaný.
Zbytečně moc omáčky kolem. Jak co chutná, vypadá a co jak krájí na kousky za jídlo. Tohle a další zbytečnosti by knize ubraly nudných 100 stran. Parta kamarádek na ostrově slaví rozlučku se svobodou a každá má nějaké tajemství. Postupně vše vybublává na povrch a taky jejich propletenec a vyjasnění proč jely právě ony. Až ke konci se vše vysvětlí (většinu se dá uhodnout velice rychle) a kniha nabere trochu spád. Konec je předvídatelný takže celkem nuda.
Pár informací psané velkými písmeny a fotek aby kniha měla alespoň 192 stran . Vše se dá zjistit kdekoli na internetu. Nejhorší je chyba na stránce číslo 21 Albrechtova chata. Text dále pokračuje až na straně 24. Mezitím strana 22 a 23 informuje o: Počátky turistiky v Beskydech. Kniha je velké zklamání.
Kniha plná komediantů, kouzel, lásky, ďábla, putování, napětí a vražd.
Dánovka jako vždy super plná zvratů. Není vše takové jak na první pohled vypadá.
Momentálně velký hit nejen v kinech. Trochu komplikovaně napsaná a nebavila mě. Až na konci v dovětcích a vysvětlivkách mi některé věci došly. Čekala jsem mnohem více.
Nudná kniha sepsaná formou rozhovoru. Nic jsem se nového nedozvěděla. Kdyby knihu napsal pan Moravec, který umí tento styl, tak to bude pecka.
Červená knihovna kde jsou draci, kouzla a jiné bytosti. Nejsem cílová skupina ale kniha se četla lehce. Plno věcí bylo dopředu jasné jak dopadne a žádné velké zvraty zde nebyly.
V knize se prolínají životy dvou žen, které každá jinde a jinak pomáhá bojovat proti nacistům. Je zde ukázaná bezmoc, krutost ale i naděje a chuť bojovat. V realitě to bylo mnohem horší co si nikdo ani nedovede a ani nechce představit. Veškerá krutost, která se děla je v knize popsána pouze okrajově a v náznacích.
Poslední díl byl opět napínavý ale konec mě dostal. Plno zápletek a nic není jak vypadá.
Tahle kniha byla plná napětí a nečekaných zvratů. Bavila mě více než první díl. Přečteno rychle jedním dechem. Hned jsem se pustila do třetího dílu :-D
Ze začátku popsaných několik postav najednou. Kapitoly byly krátké ale chvíli trvalo než jsem se v postavách zorientovala. Nápad zajímavý a celkem napínavý. Asi od poloviny už bylo jasné kdo to je.
Výhodou byly krátké kapitoly. Byla to spíše oddychovka než kniha plná napětí. Velice brzy bylo jasné jak to asi je a dopadne. Kniha byla psaná nejdříve z pohledu Millie a potom z pohledu Niny. Konec byl trochu přitažený za vlasy.
Nápad super ale styl psaní mi nevyhovoval. Nejvíce rušivé byly neustále vypisované hodnosti a celé jména postav. Tím dostala kniha minimálně o 50 stran více. Nejhorší byl konec, který byl předvídatelný ale napsaný na 1 stránce. Kniha má 448 stran a rozuzlení bylo během okamžiku bez napětí na jediné straně. Tím to knihu totálně zabilo.
Taková oddychovka u které se může vypnout. Kamarádky, které řeší každodenní věci a starosti.
Dán jako vždy nezklamal. Prolínání nové doby (2008) s tím co bylo (1952). Krásně bylo v knize vylíčeno, že i když je snaha se dozvědět pravdu a chtít spravedlnost není to jednoduché. I když se člověk snaží sebevíc a zjistí hodně je jen kolečko v soukolí. Přečteno jedním dechem.