Kanimůra2 Online Kanimůra2 komentáře u knih

Všechno mi řekni Všechno mi řekni Lisa Jackson

já bych dala za tři. Kniha mě neoslovila, ale taky neotrávila, takže jsem dočetla. Ale už jsem od autorky četla knihy mnohem lepší.

24.01.2021 3 z 5

Evropanka: Historky z Polesí Evropanka: Historky z Polesí Alexej Sevruk

chvílema byla kniha lehce úsměvná i poetická
Ale nejvíc byla smutná. Musela jsem přestávat číst a nabrat dech. Některý národy mají neuvěřitelnou smůlu. A ta smůla se drží pořád
Krásná kniha

20.11.2024

Bůh lovu Bůh lovu Věra Mertlíková

Já jsem se nemohla chytnout. Vadilo mi střídání děje a "myšlení". Celý mi to přišlo strašně zamotaný.
No překonala jsem a začalo se mi to celkem líbit. Mám ráda historický detektivky. Ale když Valentýn-a znovu a znovu utikal-a, příběh se mi znelíbil. Nečekala jsem, že budu číst zamilovaný román z 13.století.
Dočetla jsem a do další knihy se od autorky nepustím

15.11.2024 3 z 5

Kdo vraždí v Černých lesích? Kdo vraždí v Černých lesích? Jiří Dobrylovský

Prvních 100 stránek jsem přečetla s chutí. Pak se to táhlo, nic nedělo.
Pro mě poslední setkání s autorem

30.10.2024 3 z 5

Ženy z ostrova kamélií Ženy z ostrova kamélií Tabea Bach (p)

Tak, zvládla jsem i 2. díl, hlavní hrdinka mě už tolik nerozčilovala, ale pořád tam bylo tolik naivních pasáží, že se už do 3.dílu nebudu pouštět (např ztráta hodně, fakt hodně vzácné odrůdy)

30.10.2024 3 z 5

Omyl kronikáře Kosmy Omyl kronikáře Kosmy Jiří Dobrylovský

já jsem se v knize nenašla. Za mě to nemělo spád, šťávu

04.10.2024 3 z 5

Kód růže Kód růže Kate Quinn

Kniha dobrá, ale trochu rozvláčná. Kdyby měla o 200 stran méně, určitě by jí to prospělo

18.09.2024 3 z 5

Tři jablka spadlá z nebe Tři jablka spadlá z nebe Narine Abgarjan

přečteno, neurazilo, nepotěšilo

23.08.2024 3 z 5

Krysta Krysta Petr Sagitarius

ne, tohle není můj šálek čaje

11.06.2024 2 z 5

Píseň L. Píseň L. Veronika Opatřilová

já jsem se do knihy nemohla začíst. Možná náhoda, možná jen špatně načasováno. Dám spisovatelce ještě jednu šanci a uvidíme

02.06.2024 3 z 5

Smrt podle hvězd Smrt podle hvězd Jan Bauer

Myslím, že pana Bauera nadlouho vynechám. Nejdřív mi to přišla konverzace trochu jednoduchá a když se přidaly vulgarity, věděla jsem bezpečně, že je konec.
Dobrý by bylo, kdyby aspoň nadávali - přibližně - v řeči poplatné té době. Ale novodobé nadávky? To je čistá vulgarita

15.03.2024 2 z 5

Jednoho dne v Londýně Jednoho dne v Londýně Saskia Sarginson

Asi do 2/3 se mi kniha hodně líbila. Opravdu hodně.
A pak to najednou sklouzlo do divný načervenalý knihovny. Nejvíc mě naštvala dcera, která se přes noc stala téměř svatou...vlastně mě naštvali všichni hrdinové. Stal se z toho až moc pohádkový příběh

11.03.2024 4 z 5

Lanýže Lanýže Lenka Horňáková-Civade

Úplně jsem se v té malebné vesničce viděla. Krásný styl vyjadřování.
A to je všechno hezké, co o té knize říkám já.
Za mě moc pomalé a rozvláčné.

11.03.2024 2 z 5

Odlesk Boží slávy Odlesk Boží slávy Romain Sardou

No, ani jsem se netrápila do konce. To není knížka pro mě

07.03.2024 2 z 5

Dámský klub půlnočního plavání Dámský klub půlnočního plavání Faith Hogan

Tohle nebyl můj šálek čaje

25.02.2024 2 z 5

Bratři Aškenaziové Bratři Aškenaziové Israel Joshua Singer

Mě se kniha hodně líbila. Krásné vyprávění, ale pro mě strašně postav. Chce to velké soustředění. A právě za tu rozvětvenost dávám hvězdičku dolů.

20.02.2024 4 z 5

Lazebníkova dcera Lazebníkova dcera Linda Lafferty

Copak knížka, ta se četla dobře. Ale oslovení "dobrý den slečno" mě tak vytočilo, že jsem měla chuť skončit. A matka chtěla někoho podarovat jednou korunou!!
Fuj. Na takový chyby by si měl dát spisovatel pozor

15.01.2024 3 z 5

Čtyři ženy a jeden pohřeb Čtyři ženy a jeden pohřeb Narine Abgarjan

První setkání s autorkou. Čekala jsem, že se jednotlivé příběhy budou nějak prolínat a trochu mě to překvapilo. Ale neubralo tomu vůbec nic na čtivosti a zajímavosti. Jen jsem prostě čekala něco trochu jiného.
Povedená kniha, dobrá autorka. Jdu si půjčit její druhou knihu

15.01.2024 4 z 5

Zázračný medailon Zázračný medailon Zuzana Koubková

No dobrá, tak všechny díly nemusí být za 5*. Ale strašně mě mrzí, že toto je předposlední díl Zdíka. Měla jsem ho moc ráda. Škoda.
Třeba nám Paní spisovatelka vymyslí dalšího středověkého vyšetřovatele.
Budu si to hodně přát

09.01.2024 4 z 5