Karborund komentáře u knih
Po slabší trojce, opět výborný díl této série. Četl jsem po delší pauze a trochu se ztrácel ve jménech, ale jinak povedený návrat do 15.století.
Mám na P.Maye trochu přísnější nároky, protože patří mezi absolutní spisovatelskou špičku a tak vždy očekávám od jeho knih maximální čtenářský zážitek.Možní i proto hodnotím Hadohlavce pouze lepším průměrem. Tématicky velmi zajímavé, aktuální i pravděpodobné. Bohužel jsem se v této serii nenaučil mít rád Liho ani Margareth. Jejich vztahové patálie beru jako nutné zlo. Závěru chybělo napětí, spíše mi vyvolal úsměv na tváři.Za přečtení však kniha rozhodně stojí.
Tak to jsem si pochutnal. Druhá kniha tohoto autora a opět veliká paráda. Žádná hluchá místa, velmi uvěřitelné a věrohodné, stupňující se tempo a napětí. Po nepovedeném Keplerovic Lazarovi, příjemná náplast. Moc jsem se bavil. Díky
Tak tahle nastavovaná kaše vůbec nechutnala. Po dočtení mám bohužel pocit, že vítězem je vlastně Jurek a to jsem asi nechtěl.
Jak se dá z mála hodně získat. To nebyla kniha, ale geografická bonboniéra. Zajímavé, poučné, stručné. Paráda
Chápu, že není možno čerpat z dochované minulosti, ale za takovou pohádku by se nemusela stydět ani Božena Němcová. Autor byl pravděpodobně postižen Jiráskovsko-Palackého syndromem. Jistě se zde dala popustit uzda fantazie dle libosti, ale tady to bylo až příliš.
Jak mám rád toto dějinné období a kniha byla určitě hezky napsána, mně prostě nesedla.
Vondruška je moje srdcovka, ale cítím, že v této sérii už je trochu vyčpělý.Snad mi to odpustí, ale tento díl patřil k těm horším.
Putování Nepálem mě nadchlo v Číně už to byla trochu nuda, samozřejmě pro mě ne autora. Jinak Ziburův projev je fajn.
Krátké kapitoly a jednoduchý popis.Posbírané základní informace, doplnění vědomostí.Dobrý
Hodnotím jen průměrně a to mám pro Vondrušku slabost.Hodně komplikované, moc náhod a samotný děj mě nedokázal vtáhnout.
Kniha jako je tato ve mě vždy vyvolavá spoustu emocí a nepochopitelného.Myslím, že jsem se dozvěděl spoustu nového a získal na celý problém nový náhled.Až pojedu lyžovat na Klínovec, vždy si v Jáchymově na Bóžu s úctou vzpomenu.
Neotřelá irská krajina, keltská mytologie to vše skvělé.Zhruba do poloviny knihy i silný emoční náboj.Pak už to byla jen směs náhody a naivity.Komisařka si prožívala těžké životní chvíle v soukromém životě, ale jinak si počínala velmi amatérsky stejně jako celý sbor.Samotný závěr dílo zkázy dokonal.Autora, ale rozhodně nezavrhnu.
Humor byl trošku cílený, ale vtipným glosám jsem se zasmál.Pointa a děj chyběl, ale jinak to špatné nebylo.
Svobodomyšlenkářství, nespoutanost, kdo z nás nechtěl prožít mládí bez rozkazů a nastavených pravidel.Každý má samozřejmě tu hranici nastavenou jinak.Možná jsem měl číst v životním rozpuku, ale bavilo mě to.
Syrové, surové, napínavé, realistické.Obě knihy od Hiddena ač mají mnoho odpůrců, ve mě zanechali stopu a o tom vlastně knihy jsou.