kasilka komentáře u knih
Ještě nikdy jsem necítila takovou bezmoc jako v této knize. Těžké čtení, ale úžasně napsané.
(SPOILER) Přesně jak napsala Šánka, kniha dobrá, ale Jurka už bylo dost a těch geniálních sériových vrahů, co nedělají chyby, stopy, auta vždy jezdí jen tam kde nejsou kamery, těch už bylo taky dost. Co zkusit napsat dobrou knihu s jednou vraždou?
Skvělá kniha, ale opět dost kruté a těch mrtvých - skoro jako Vraždy v Midsomeru :-D
SPOILER....
Vadila mě nesmrtelnost Jurka, vždy byl ve správný čas na správném místě, předvídal každý krok své oběti, nedělal chyby, nezanechával žádné stopy (???) zatímco zkušení a trénovaní policisté neměli šanci :-/
Tak nějak mám pocit, že se autorka zacyklila s Alex a nevypadá to, že jen tak přestane. Trochu mi to připomíná Keplera a jeho posedlost Jurkem, který byl tak dokonalý, že mu prošly všechny únosy, vraždy a policie byla na něj krátká. Za sebe myslím, že Alex už bylo dost a je čas jít dál :)
Nesba jako autora miluju, ale čím dál tím víc mně zápletky připadají neskutečné, překombinované a vraždy zbytečně kruté a krvavé. Se sériovými vrahy jako by se roztrhl pytel, to už dnes nikdo neumí napsat pěknou detektivku s jednou vraždou? Jinak HH nezklamal, určitě si ráda přečtu další díl a tentokrát opravdu zajímavý konec..... :)
Já nemám slov, kniha mě absolutně pohltila a bylo v ní vše, co se dá od C. Clare čekat. Nezklamala a nám nezbývá než čekat, jak to všechno dopadne :)
Takový konec???? Doufám, že bude brzo další díl.... :)
Kniha je pěkně napsaná, ale vadilo mně tam teď celkem používané "detektivní klišé" ....SPOILER..... například sériový vrah - dobrá detektivka se dá napsat i s jedinou vraždou, pak suspendace během vyšetřování, bojování s vlastními démony - nezdařený poslední policejní zásah, atd. Chtěla jsem se pustit i do druhého dílu, ale odrazuje mě představa dalšího sériového vraha....
Krásná trilogie pro milovníky Lovců stínů, ale mojí srdcovkou zůstanou vždy Nástroje smrti :) Nicméně si budu muset přečíst Příběh dvou měst :)
Díl z celé série asi nejslabší, ale ty pasáže, co psal jako Jacob, to jsem se fakt nasmála. Hlavně jak na jeho myšlenky reagoval Edward :-D
SPOILER SPOILER.....ovšem, co se stala Bella upírkou a Jacob se "otiskl" do její dcery, to už šlo jen a jen z kopce, bohužel :-( jinak konec dobrý, všechno dobré :-)
Nechápu, jak z této knihy mohl vzniknout jeden z nejlepších filmů všech dob....
Pěkné počtení, ale nutno počítat, že budete mít při četbě neustále chuť na čokoládu :)
Krásně napsaná kniha, myslím, že každá žena si tam najde kus toho svého životního příběhu :)
Život je jak bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš - přesně tento citát vystihuje tuto knihu (i podobnost z Forrestem Gumpem) :)