katerina4564 | Komentáře u knih | Databáze knih

katerina4564 katerina4564 komentáře u knih

Návrat Návrat Anne Jacobs

Čtvrtý díl bych propracováním přirovnala k předchozímu. Oproti prvním dvěma dílům se kniha snadněji čte, má zajímavější a srozumitelnější příběh. V tomto díle už jsem začala brát na milost Kitty, ale kdo mi tentokrát pil krev byla Augusta. Nevím jestli mi malinko nevadila dějová linka Liesel, ale uvidíme, třeba to bude mít vliv na další díly.
Jelikož víme, kam postupně spěje doba a pohled na Židy, tak jsem zvědavá, jak to pohne s osudem Marie, která je poloviční Židovka a s jejími dětmi, Dodo a Leem.
Ještě bych podotkla, že pan Klippstein se nám v tomto díle také pěkně vybarvil a doufám, že se ho Tilly definitivně zbaví a najde novou lásku.

01.09.2024 4 z 5

Děkuji, sestřičko... Děkuji, sestřičko... Hana Marie Körnerová (p)

Nevím úplně jak knihu ohodnit, první díl jsem nečetla, nějak mi vypadlo, že se jedná o volné pokračování. Příběh sám o sobě přenese člověka opravdu v době zpět, barvitě jsou v knize popisována 70.léta a jak se v nich žilo, co se nedalo sehnat, jak se udávalo atd. Ale v knize mě něco rušilo, myslím si, že to byly části týkající exmanželky, asi to na mne bylo moc. K tomu ještě chladné vztahy rodičů k Oldřichovi a Silvii, manželství Oldřicha sestry také převážně negativní, prostě asi trocha lásky některé vedlejší postavy by neškodila.
Některé části jsem malinko přeskakovala, abych se dočkala konce, proto jen 3*.

24.08.2024 3 z 5

Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Po dlouhé době kniha, kterou jsem si šla přečíst pouze na základě krásné a poutavé obálky aniž bych četla anotaci. Věděla jsem, že autorka píše skvěle, ale dostavilo se tak trochu zklamání.
Nemohla jsem se do knihy začíst, přestože námět o démonech a strážcích vypadal zajímavě, ale prostě to nějak nešlo. Když už jsem kolem sté stránky byla v ději, připadalo mi to jako když čtu stále to samé dokola. Neustále se to točilo o tom, že Layla by něco měla vědět a Roth by jí to chtěl říct, ale stále se na to nemohli dostat a Layla tudíž nevěděla kde je pravda a komu má věřit. Do toho se Layla motala v milostném trojúhelníku, což byla příjemná změna v průběhu děje. Nicméně ve třetí třetině knihy mě to přestávalo bavit a přeskakovala jsem stránky. Když jsem se dostala na konec a zjistila jsem, že příběh zůstává otevřený do dalšího dílu, byla jsem překvapená, čekala jsem, že další díl se bude týkat jiné postavy. Nebudu však pokračování číst hned, až takové napětí jsem z knihy necítila, abych hned musela hltat další. Ale v brzké době si pokračování přečtu i za cenu, že opět přeskáču stránky, abych věděla, jak to bude pokračovat.

06.08.2023 3 z 5

Léto lásky Léto lásky Helen Paris

Potřebovala jsem něčím ,,rozrazit" sérii detektivek a sáhla jsem po této knížce. Dobře jsem udělala.
Příjemná letní romance, nenáročná kniha z pohledu Hope a Ryana, kteří jsou oba veterináři. I samotné veterinární prostředí bylo příjemnou změnou. Každý ví, jak to celé dopadne, ale vůbec mi to nevadilo a za dva večery jsem měla přečteno.
Z příjemné romantiky jsem měla motýlky i úsměv na tváři a chvílemi také chuť vrazit Colinovi pár facek a říci mu ať se jde vycpat
V budoucnu si knihu určitě ještě přečtu.

31.07.2023 4 z 5

Manželkou podruhé Manželkou podruhé Melanie Summers

Letní oddychovka s romantickým podtextem a vcelku příjemným příběhem, který ničím neurazí a ani nijak extra nenadchne. Četlo se však jedním dechem a knihu jsem měla za necelé dva dny přečtenou. Chvílemi se u ní člověk i usměje a to i díky vedlejším postavám. Příběh to zas tak nereálný není, ale je jasné, že skončí happy endem a oběma postavám jsem to přála, určitě si v budoucnu přečtu znovu jako oddychovku.

24.07.2023 4 z 5

Anti-přítel Anti-přítel Penelope Ward

Vcelku sympatický příběh, do kterého autorka zapojila dítě s Downovým syndromem a který mi zároveň několikrát vykouzlil úsměv na tváři. Obálka i název knihy mě nijak extra nezaujaly, kdyby se nejednalo o knihu od Penelope, asi bych jí odložila na někdy později.
Carys je rozhodně rozumná žena, se kterou si trochu zahrál osud když jí vzal kariéru a odešel od ní muž, který jí dal dceru, Sunny.
Deacon, nejprve frajírek, kterému zřejmě projde postelí hodně holek, ale postupně se ukáže, že je to muž, který se nebojí různých situací a který byl v životě také vystaven několika ranám. Způsob jakým se ti dva sbližovali byl opravdu příjemný na čtení ač po nehodě utrpěl vztah trhlinu, jsem ráda že si k sobě oba našli cestu a ta cesta netrvala jako v jiných knihách rok.
Příběh knihy mi opravdu s úsměvem rozstřelily hlášky sousedky, jako opravdu ,,opičí koule " :-)
Dvě hvězdičky dolů dávám pro to, že by mě dle anotace, názvu a obálky kniha nezaujala a za víceméně příběh podle stejného scénáře a vývoje událostí.

24.06.2023 3 z 5

Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Anthony Bridgerton dospěl k rozhodnutí, že se musí oženit. Jeho požadavky na budoucí nevěstu jsou vskutku zarážející, když vezmeme v potaz, že nežije životem v celibátu. Do cesty mu připadne letošní debutantka Edwina Sheffieldová, kterou se rozhodne pojmout za ženu. Plány mu však komplikuje sestra Edwiny, Kate. Kate s Anthonym se celým příběhem škádlí, dráždí, nesnáší a právě tímto chováním komplikují plány na sňatek. Co se ale škádlívá, rádo se mívá, proto tato jejich hra pěkně zamává příběhem

19.06.2023 3 z 5

Zmizelá apatykářka Zmizelá apatykářka Sarah Penner

Příběh psaný pohledem třech osob a zároveň prolínající dvě různá období - současnost a rok 1791. Téma bylinkářství, záhadná apatyka a trávení mužů pomocí jedů byla jednoznačná volba ke čtení. Malinko mě odrazovalo, že se jedná o autorčinu prvotinu, ale nakonec byl příběh skvělý, malinko mi trvalo se začíst, ale to je prostě dané stylem psaní každého autora. Příběh z minulosti není nikterak daleko od pravdy, nebylo takřka možné dříve otravu jedem odhalit, což autorka sama v závěru zmiňuje. Jediné malé mínus dávám za to, že se v dějových linkách Nelly a Elizy kryjí stejné věci, které už by nemusely být znovu zmiňovány. Mezi čtením detektivek a románů pro ženy, byla tato kniha příjemným odskočením k úplně jinému tématu.

18.06.2023 4 z 5

Vášeň Vášeň Geneva Lee

Velké zklamání... anotace působila zajímavě, kniha z královského prostředí, ale...
Od začátku mi to navozovalo pocit, že čtu v pozadí o britské královské rodině - nehoda v autě, anorexie, nepřijetí do rodiny - v kombinaci s 50 odstíny šedi - perverzní princ, šuká jen v tričku, těžce dominantní... završil to závěr knihy, který připomněl scénu právě z 50 odstínů, kdy se za Anastasií zavřou dveře od výtahu a opustí Christiana.
Překlad děsivý, opakování slov číča, vagína, rozplynout, roztříštit se, šukat - to se prostě nedá číst, popisy sexuálních scén jsem už přeskakovala, protože jsem věděla, jak budou probíhat. Největší nechuťárna - scéna na koni -fakt extrém.
Shrnutí: autorka zřejmě sledovala poslední díly seriálu Koruna, zároveň četla 50 odstínů a následně se z toho pokusila splácnout knihu.
Další díl si možná přečtu, ale jen ze zvyku ,,dej tomu šanci".

11.03.2023 2 z 5

Svedená Svedená Portia Da Costa

No tak jsme se dozvěděli, že si Lizzie a John asi tak 180x zašoupali. Absolutně hrozná kniha o ničem, bez zajímavého příběhu. Přeskakovala jsem celé odstavce, happy end na posledních 10 stránkách. Překlad mi připadal, jak kdyby se na něm podílelo více osob. Absolutně nezajímavá kniha.

24.02.2023

Scandalous: Šokující láska Scandalous: Šokující láska L. J. Shen

Edie a Trent...na první pohled absolutní nesourodá dvojice, u které přemýšlíte, jak se spojí dohromady. Edie je citlivá holka, který myslí především na druhé, Trent si je toho vědom a ví, že v ní nakonec najde spřízněnou duši...co mi vv této knize vadilo a vadí mi to kdykoliv na to narazím, je překlad ,,soap opera" pro českého čtenáře doslovně ,, mýdlová opera" mám na toto slovní spojení alergii a překladatel by mohl použít označení telenovela, nekonečný seriál atd...

21.02.2023 3 z 5

Defy: Nebezpečná láska Defy: Nebezpečná láska L. J. Shen

Tak tohle byla opravdu rychlovka ke kávě. Četla se pohodově, ani Mel ani Jamie mi nevadili, byla to taková dechberoucí oddechovka odbouravající společenská klišé... když je muž starší jak žena, nikdo tomu nevěnuje pozornost, ale jakmile je tomu naopak, každý se nad tím pohoršuje. V knize je sice zakomponován ještě vztah učitelka vs. student, ale v celkovém kontextu skvěle vystihnuté pocity Mel. Za mě druhá nejlepší kniha série.

21.02.2023 3 z 5

Pověz včelám, že se nevrátím Pověz včelám, že se nevrátím Diana Gabaldon

Po předchozím dílu jsem neměla velká očekávání, ale udělala jsem si radost a knihu si zakoupila k narozeninám. Rozhodně lépe čtivá než Vepsáno krví...mnohem snáz jsem se orientovala, děj mě bavil, historické prolínání bylo srozumitelné a neodvádělo pozornost čtenáře. Zápletka v druhé polovině s lordem Johnem, která zůstává otevřená a dá se díky ní očekávat pokračovaní, vypadá velice zajímavě a jsem zvědavá, co bude v pokračování.
Tím že je kniha zasazená do skutečných událostí, musí se čtenář občas vrátit ,,nohama na zem" a uvědomit si, že cestování časem a Claiřiny rozvíjející se schopnosti jsou fikce . Určitě jsem moc zvědavá na pokračování, doufám jen, že to autorka nezkazí hromadou popisů historických událostí, které čtenáře odpoutají od podstaty děje.

12.02.2023 4 z 5

Zápisník abstinentky Zápisník abstinentky Michaela Duffková

Jak jsem již zmínila u první knihy, těžko se příběh posuzuje, když jde o autorčin život, o který se s námi formou knihy dělí.
V knize se mi líbilo zapojení jiných lidí a jejich zkušenosti s alkoholem, ale jinak mi obsah přijde hodně strohý, asi bych čekala obsáhlejší knihu. Ale samozřejmě i tak díky autorce, že se s námi podělila o zkušenosti, že nechá čtenáře nahlédnout do reality, která není tak jednoduchá jak se může zdát. Jediné co mne stále nepřesvědčilo je vztah s manželem, ale samozřejmě když na něm pracují a cítí se v tomto vztahu dobře, tak budiž jim přáno štěstí :-) a spokojený rodinný život :-)

07.08.2024 3 z 5

Nad propastí Nad propastí Jonathan Kellerman

Hodně náročné čtení, v tomto díle se vše motá okolo definice Jameyho zdravotního stavu. Od začátku víte, že to bude všechno jinak a komplikované, pachatele se mi podařilo odhalit celkem brzy, ale opět se k němu autor dostává hodně spletitým způsobem. Rozhodně to není oddychové čtení, je potřeba vnímat náročnost textu, definice různých poruch a souvislostí ať už lékařských nebo osudů jednotlivců. Námět samotný naprosto skvělý, je to téma, které se řeší dnes a denně a lidí s různými diagnózami je spousty, stejně tak se dost často v reálném životě řeší způsobilost těchto osob za jejich činy. Zajímavým zpestřením byl profesní rozpor Alexe a Mila, který samozřejmě opět dobře dopadl.
Dvě hvězdy dávám tentokrát dolů za to, že okolo strany 300 mě text opravdu nebavil, autor opět zachází do podrobných popisů, přičemž hodně z nich mi přišlo tentokrát zbytečných, jelikož ztěžovaly vnímání textu a základního příběhu, který bych si mnohem více užila, kdyby autor tak 80 stran ubral. V této knize se projevila původní profese autora, která zvítězila nad tou spisovatelskou a pro ,,obyčejného" čtenáře to trochu zkomplikoval.

16.07.2023 3 z 5

Krevní test Krevní test Jonathan Kellerman

Opět příběh s psychologickým podtextem. Tentokrát se mi u druhé knihy povedlo částečně rozuzlovat, jak příběh dopadne, ale všeobecně vzato celkový závěr ukázal, že mohlo být v knize více náznaků, kdo jak je na koho navázaný. Celkově to může budit dojem, že o něčem čtěte, ale konec je úplně jinak, za toto strhávám jednu hvězdičku. Ke konci mě také zmátlo, že Alex zvolil cestu úplatků, bylo to tak věrohodné, ale naštěstí vyšel jako hrdina.
U obsahu je potřeba si uvědomit, že se odehrává v době bez mobilních telefonů:-) občas mám potřebu do knihy zařvat ,,tak sakra zvedni mobil a zavolej posily" :-) Až tak jsme dnešní dobou postižení, že se to občas snažíme vnutit knize z jiné doby.
Opět nezklamaly popisy, tak jak je nemusím, tak mi v knihách Kellermana krásně dokreslují situace, místa i postavy a dá se podle nich opravdu vytvořit živá představa.

14.07.2023 4 z 5

Rebelské srdce Rebelské srdce Vi Keeland

Děj o ničem, od začátku do konce se řeší jedno a to samé. Budeme spolu x nebudeme spolu, zvládnu cizí dítě nebo nezvládnu. Opravdu mě překvapila hromada pozitivních recenzí, ale knihu jsem četla nejprve normálně a v půlce už jsem začala jen listovat, jestli najdu nějakou podstatu děje. Gia mi byla vysloveně protivná, na Rushe mám sporný názor. Závěr knihy je od začátku jasný, ale dalo by se to zkrátit na 100 stránek. Některé pasáže jsou opravdu zbytečné a nepodstatné.

16.06.2023 2 z 5

Můj nejmilejší suvenýr Můj nejmilejší suvenýr Vi Keeland

Hooodně stránek (cca 70) jsem čekala co to vlastně bude za příběh, zprvu to totiž nebylo vůbec jasné a už mě to přestávalo bavit, ale vydržela jsem. Nicméně Milo a Maddies Maddie bych problém neměla, ale jméno Milo mi dělalo velký problém. Oslovování bratr a sestra mi místy přišlo úchylné, ale možná to bylo cílem autorky. Po přelouskání začátku jsem se do příběhu začetla. Byť je to nereálný příběh jako z pohádky, tak jsem si u toho pěkně odpočinula, akorát když už jsem si myslela, že dojde k opětovnému setkání a happy endu, tak mě totálně rozhodilo, že se vlastně všichni hlavní aktéři znají a měli se už setkat. Nicméně trochu přehnaně na mě působí, že Hazel vůbec přemýšlí o návratu a Felicity jí v tom intenzivně podporuje, to téhle pohádce malinko sráží body. Doporučuji přečíst kdo má romanticko-dobrodružnou povahu někde na dovolené
Závěrem ve čtečce obal knihy nevnímáte, ale v papírové verzi to musí být děsný

14.06.2023 3 z 5

Vepsáno krví vlastního srdce Vepsáno krví vlastního srdce Diana Gabaldon

Za mne nejhůře čtivá kniha ze série, hodně jsem se v ní ztrácela, hromada jiných postav a událostí. Spousta sáhodlouhých popisů, které mě odváděly od podstaty děje. Měla jsem nutkání přeskakovat některé události. Kdyby autorka knihu zkrátila o 500 stránek, vůbec by to nebylo na škodu. Děj z předchozích knih jsem hltala, tady došlo k menšímu zklamání, ale nejnovější díl vše zas napravuje, ale to zas v jiné recenzi...

12.02.2023 3 z 5