Katka2382 komentáře u knih
Nebylo to špatné jen poněkud táhlé až zdlouhavé(kniha se mi zdála nekonečná).
Při čtení jsem měla dost rozporuplné pocity,jelikož čtenář povětšinou fandí hlavnímu hrdinovi což v tomto případě dost dobře nešlo.
Ale jsem ráda že jsem si ji přečetla a hlavně dočetla.
Čekala jsem trochu víc detektivky,ale kniha je spíš o lidských vztazích.Což mi teda vůbec nevadí.
Čte se to pěkně,děj letí jako splašený.
Kniha o tom že poctivost,odhodlání a láska k "rodné hroudě" dokáže přežít nejen různé politické režimy,ale i války a závist sousedů.
Do první půlky je příběh trochu kostrbatější,ale pak se děj opravdu rozjede.
Pěkně napsaná kniha která se čte jedním dechem.
Bohužel to nejhorší se odehrálo až když si všichni mysleli že už bude jen dobře.
Mě se to tedy moc líbilo a krásně se to četlo.
Takovéhle vypravování mi moc baví.
Jen mi bylo líto všech zmařených lidských životů,hlavně těch dětí.
Zajímavý životní přiběh.
Jen to zpracování mi přislo trochu méně povedené.
Opravdu velmi zvláštní kniha,moje prvni od této autorky.
Je plná zajímavých myšlenek a přirovnání.
Velké zklamaní.
Pan Werich byl bezesporu výborný vypravěč.To se bohužel nedá řici o panu Chrastilovi.
Kniha je taková o ničem.
Určitě nejslabší kniha z celé série.Žádný velký děj jen spousta amerického patriotizmu.
A Patience mi v tomto díle lezla neskutečně na nervy.
Ze začátku jsem měla trochu problém se do knihy začíst,ale pak jsem se chytla a užila si to.
S hlavní hrdinkou jsem soucítila a trochu jí záviděla skvělou maminku.
Skvělá kniha o jedné z největších a nejsilnějších žen všech dob.
Dcera Eva nám velmi čtivou formou servíruje život své fenomenální "mamuly".
Vždy jsem ji obdivovala za její píli a houževnatost a hlavně za to,že se dokázala prosadit v čistě mužském světě.Vždyť třeba v Českých zemích mohla první žena vystudovat univerzitu až v roce 1901.
Byla to bezesporu nevšední žena a nezbývá než dodat:Klobouk dolů madam Curie,nežila jste nadarmo a ještě jste svou výjimečností inspirovala řadu dalších lidí.
Ve vydáni z r.1964 je i výborný doslov od Františka Běhounka.
Zajímavá kniha.O řeckých uprchlících jsem něco málo věděla, ikdyž mi nikdy nenapadlo o jejich životě víc přemýšlet.
Moc pěkné čtení.Autorka mi svým stylem psaní trochu připomíná Jaromíru Kolárovou,kterou mám taky moc ráda.
Andělu bych nesoudila,nikdo z nás se nechová vždy příkladně.Ten citový chlad k dětem určitě nebyl v té době ojedinělý.Jen mi bylo moc lito Ivy.
Určitě je to pěkná a čtivá kniha,ale styl vyprávění mi moc nesedl.
Přišlo mi to celé takové zrychlené a zjednodušené.
Tak dočteno.
Bylo to pěkné ačkoli dost náročné čtení,jen takové hodně smutné.
Bude se mi po nich stýskat po Eleně i po Lile.
Ještě lepší než předešlý díl,s každou knihou se to čte líp a líp.
Jen Nino je tedy pěknej šmejd a nevěřím mu ani nos mezi očima.
Také mě se tento díl líbil víc.Jen mi neskutečně vytáčela Lila a Nino,oba sobečtí a bezohlední.A vůbec pořád nechapu proč Lenù tolik na Lile vysí?