Katrinreading Katrinreading komentáře u knih

Amerika Amerika Franz Kafka

To utrpení křehké hlavní postavy jsem prožívala v každém slově. Krásné.

09.11.2024 5 z 5

Nahý oběd Nahý oběd William Seward Burroughs

Když si přečtete, že to bylo obscénní a zakázané, čekáte větší porno než kterého se vám dostane a můžete pak být zklamání. To se mi ale nestalo, bavila jsem se od začátku do konce a užila si, jak tato kniha vybočuje z věcí, které čtu běžně - což tady zmiňují mnozí. Jestli si chcete odpočinout od mainstreamu, doporučuju.

22.04.2024 5 z 5

Kirké Kirké Madeline Miller

Podle mě je lepší si přečíst nějaké souhrnné dějiny z dob antiky. Tohle je slátanina.

25.01.2024 1 z 5

Doktor Proktor a vana času Doktor Proktor a vana času Jo Nesbø

Vůbec, ale vůbec mě jeho knihy nebaví. Ať sáhnu po kterékoliv z jeho dílny. Pohádkou bych to nenazvala. Je to takový smotanec bez fantazie.

25.01.2024

Dcery Dcery Kateřina Dubská

Zklamání, jak tady někteří píší to určitě nebylo. Hodnotím knihu s odstupem a líbila se mi. Je to taková rodinná vztahovka. Ale nepřinesla pro mě žádné nové informace.

14.11.2023 4 z 5

Na shledanou, Emile Na shledanou, Emile František Kožík

Mám biografie ráda. Tahle je bez patosu, věcná, což se mi na ní líbilo a což není u Kožíka, mistra patosu, pravidlem.

20.02.2022 5 z 5

Dcery hněvu Dcery hněvu Elena Bellmar (p)

Detektivka, která měla spad a bavila mě.

Strmá cesta Strmá cesta Jevgenija Ginzburg

Poměrně neznámá kniha, kde se lidské utrpení v táborech popisuje jinak, než jsme zvyklí z opěvovaných románů. Je to totiž daleko drsnější výpověď. Ale o to víc výmluvná. Doporučuji všemi deseti. Knihu jsem četla asi dva týdny, protože jsem u toho drásavého textu nevydržela déle než deset minut.

20.02.2022 5 z 5

Vakcína alebo Nedovoľ, aby mi ublížili! Vakcína alebo Nedovoľ, aby mi ublížili! Ivana Vranská Rojková

Co kdybychom začali nějaké knihy zakazovat? Prostě proto, že to tak bude lepší? :)))))

20.02.2022 ztráta času

Slimáci Slimáci Shaun Hutson

Skvělý! Musí se k tomup řipstupovat jako k legraci, k absurndní legraci. A pak si to užijete. Představovala jsem si ty hejna plazících se slimáků a královsky jsem se bavila. Je to, jako když nějaký komik vypráví s vážnou tváří neuvěřitelně vtipnou historku. Doporučuju!!!

Bertík a čmuchadlo Bertík a čmuchadlo Petra Soukupová

Mám Soukupovou ráda, i proto jsem zabrousila do tohoto příběhu, který je určen primárně dětem. Hezky a citlivě popsané, jak se může cítit dítě po rozvodu rodičů...

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Kniha se mi líbila, ale mám raději ten kreslený fillmeček. Protože, když jsem tuhle knihu četla, více na mě dopadla její banalita a prvoplánovost...

20.02.2022 2 z 5

Ondina Ondina Jean Giraudoux

Srhující, ano!

23.10.2021 5 z 5

A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Měla jsem problém se zorientovat v ději u v postavách, vše se mi zdálo takové ploché. Zklamání.

23.10.2021 2 z 5

Dělám si to sám Dělám si to sám Martin Váša

Chystám se na autorovu novinku, kterou mi doporučila kamarádka, tak jsem si nejdřív přečetla jeho prvotinu a nevím, jestli se mi ještě bude chtít číst jeho další román. Hlavní hrdina mi připadá zbytečně ironický, protivný, nepříjemný. Jako elitář bez sebereflexe, a proto jsem asi na straně 80 musela knihu odložit. Je mi líto tak nízkého hodnocení, protože českým autorům držím palce, ale tohle byla jedna velká nepříjemnost.

30.04.2021 1 z 5

Senzibil Senzibil Markéta Pilátová

Trochu jsem se v tom ztrácela, navíc se mi nedařilo naladit na vlnu senzibilství. Věřím v lidskou empatii a schopnost částečně se vcítit do druhých, nikoliv však na senzibilitu či mentalismus. Vlastně mi to připadá jako jeden velký blábol - ne ta kniha - ale mentalismus jako takový, který pracuje s iluzemi, které si sami okolo sebe vytváříme.
Kniha je napsána celkem čtivě, ale zbytečně se patlá v "magii", která je v tomto díle těžko uvěřitelná.

30.04.2021 2 z 5

Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

K tomuto typu literatury nemám moc vztah, přestože jí mám nedopatřením plnou knihovnu. Příběh je předvídatelný, ne příliš zábavný a postavy jsou ploché, křečovité a jen těžko uvěřitelné.

19.04.2021 1 z 5

Tři v háji Tři v háji Michal Viewegh

Je to takové lehké, šťavnaté a zábavné čtení, které rozhodně neurazí. Knihu jsem četla na dovolené, kde obvykle lehčí literaturu potřebuji, abych si odpočinula.

19.04.2021 5 z 5

Čekám, až se vrátíš: Rodinné deníky z války Čekám, až se vrátíš: Rodinné deníky z války Anna Hájková

Ta kniha je skvělá. Ale je skvělá jen díky deníkové části, konkrétně první deníkové části Janyho. Krátký, ale přesto silný text s významnou výpovědní hodnotou. Výrazně slabší je ale vše ostatní, do čeho autorka A. Hájková vlastní rukou zasáhla. Jistě je to vzdělaná odbornice, k poutavému textu mají její komentáře daleko. Ten text je tak mizerně napsaný, že jsem se jím musela prokousávat třikrát, a to jen proto, že jsem to sama ze studijních důvodů potřebovala. Ale dávám pět hvězdiček, a to proto, že těch pár stránek deníku muže, který byl popraven, za přečtení této knihy prostě stojí!

16.04.2021 5 z 5

Dobrodruzi hlavního proudu Dobrodruzi hlavního proudu Jiří Hájíček

Krásný lidský příběh o nadějích a velkých změnách, o době, která nebyla lehká a nechtěla bych se do ní za žádných okolností vrátit. Vzpomínka pro ty, kteří dobu zažili a poučná freska pro ty, kteří se narodili až poté, co odezněla. Napsáno krásným čtivým jazykem.

16.04.2021 5 z 5