katst katst komentáře u knih

Záhadná oběť Záhadná oběť Robert Bryndza

První polovina knihy je taková pomalá, moc se mi nedařilo začíst. Když se děj konečně trochu rozjede, začnete rychle tušit, jak se případ nakonec vyvine.
Za mě je tohle jeden ze slabších příběhů. Autor umí rozhodně lepší knihy.

17.11.2024 3 z 5

Šance na změnu Šance na změnu Jen DeLuca

První byl za mě lepší, ale i tento se hezky četl. Fajn nenáročná oddechovka.

02.11.2024 3 z 5

Odešla do tmy Odešla do tmy Claire Douglas

Námět mi přišel celkem zajímavý, jen podle mě nebyl využit jeho potenciál.

Nevadilo by mi ani tak, že dost brzy začnete tušit, jak to vlastně nejspíš dopadne (a mýlit se moc nebudete), jako to, že mi děj přišel takový pomalý a ne moc záživný. A ani bych knihu neoznačila za detektivní thriller…

Není to kniha o vyšetřování z pozice policie, ale spíš o vztahu novinářky k rodině podezřelé a o minulosti, vztazích a tajemstvích v rodině jako takové.

Nečetlo se to špatně, ale knihu bych označila spíš za průměrnou.

14.10.2024 3 z 5

Kavárna s vůní perníčků Kavárna s vůní perníčků Laurie Gilmore

(SPOILER) Největším lákadlem knihy, je bezesporu její krásná obálka, která se víc než hodí do těchto podzimních dnů.

Co se samotného děje týká, je to spíš podprůměrný, dost naivní a ničím překvapivý nebo zajímavý romantický příběh.

Rádoby detektivní zápletka není příliš uvěřitelná a žhavý závěr knihy, je tak nějak jako pěst na oko, jakoby tam ani nepařil a byl navíc… Jak kdyby si autorka náhle vzpomněla, že by to chtělo něco víc ,hot…

Asi jsem měla velká očekávání.
Přála jsem si, aby kniha byla plná hřejivé podzimní atmosféry, podzimní výzdoby, typicky podzimních činností a opravdu plná vůně perníčků a horkého dýňového ,latté, ale všeho je tam jen okrajově a nijak zvlášť vás nenaladí.

Prostě nenáročná oddechovka, která neurazí, ale žádný velký dojem také nezanechá.

11.10.2024 3 z 5

Jablka ze stromu nepadají Jablka ze stromu nepadají Liane Moriarty

(audiokniha) Nenadchne, neurazí. Místy mi kniha přišla zbytečně rozvleklá, spousta popisů, které ději nijak extra neprospívají.
A asi jsem podle anotace čekala nějaké větší drama a komplikovanější zápletku…

11.10.2024 3 z 5

Letní příběh Letní příběh Jen DeLuca

Knihu jsem koupila nahodile a musím říct, že mě příjemně překvapila.

Z počátku je kniha sice trošku zdlouhavá a pomalá, než autorka uvede do děje, ale jakmile dojde na samotné pořádání renesančních slavností, vše se hezky rozjede a uteče ani nevíte jak.

Příjemná romantická oddechovka v neobvyklém prostředí.
Tohle čtení jsem si užila.

10.10.2024 4 z 5

Divé ženy Divé ženy Emilia Hart

Kniha mě zaujala krásnou obálkou i anotací.
Jde o téma, které mě zajímá a i prolínání několika dějových linií mám v knihách ráda.
Kniha se dobře čte, je do určité míry až poetická a ,kouzelná, i popisy přírody jsou hodně živé a krásné.

Ale jinak jsem poněkud zklamaná. Přijde mi, že potenciál příběhu nebyl využit…
Jednotlivé dějové linie na sebe občas navazují docela zmateně, autorka také poměrně často omílá to samé a v některých částech děje zbytečně chvátá nebo nechává čtenáře zbytečně tápat a domýšlet si.

Kniha stojí za přečtení, ale není to dílo, které čtenáři utkví v paměti a nějak ho ovlivní.

12.09.2024 3 z 5

Tajemství Kosí kavárny Tajemství Kosí kavárny Heather Webber

Předpokládala jsem, že půjde o letní romantiku, ale kniha mě příjemně překvapila.
Úryvek z anotace “hřejivý román se špetkou magie, romantiky a rodinných tajemství odehrávající se v kouzelném prostředí jižanského maloměsta, zcela odpovídá tomu jaká kniha je.
Milá, plná hezky popsaných postav, lidských příběhů, soudržnosti na maloměstě, kde každý každého zná a zároveň řešící jednu starou rodinnou tragédii a křivdu…
Kniha je velmi poklidná, děj ubíhá pomalu, ale přesto se od ní nedá odtrhnout.
Tak nějak v člověku navozuje klid…

24.08.2024 5 z 5

Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

Přesně víte, jak se bude kniha vyvíjet, přesto se na ni těšíte a čtení si užijete.
Naprosto ideální letní čtení.

Uloupené dívky Uloupené dívky Angela Marsons

Naprosto skvělé…
Ač 15.díl série, kvalita zpracování stále výborná. Kniha od které se nedalo odtrhnout.

Když přeskočí jiskra Když přeskočí jiskra Donna Ashcroft

Líbilo se mi prostředí knihy, popisy přírody a skotského venkova i zvyky a tradice místních lidí.
Námět samotný mi přišel celkem zajímavý, ale už méně mě oslovilo zpracování.
Vánoční kniha autorky se mi moc líbila, ale tentokrát mi kniha přišla taková nějaká nedotažená, některé situace v
v knize byly velmi uspěchané a dialogy postav občas až přehnaně ideální a rozumné… Nějak jsem se tentokrát nedokázala ani pořádně začíst…

28.07.2024 3 z 5

Bezpečné místo Bezpečné místo Nora Roberts

Prostě klasická pohodová kniha od Robertsové, přesně tenhle styl jejích knih mám nejraději.
Kniha se dobře čte a nechybí jí nic, co od takové knihy očekávám. Takže menší krimi/dramatická zápletka, pospolu držící rodina, poutavé popisy přírody i práce barmanky a samozřejmě správná porce romantiky :-)
Dostala jsem, co jsem očekávala a čtení si užila.

Moje velké řecké léto Moje velké řecké léto Sue Roberts

(SPOILER) Název knihy je dost zavádějící. Kdo čeká, že si v knize užije správnou letní řeckou romanci a dle popisu na zadní straně knihy i příběh plný smíchu, tak se nedočká.
Část knihy se v Řecku odehrává, ale moc tematická ta část není a romantiku byste také hledali lupou.
Většinu knihy se spíš řeší Mandino nepovedené manželství a pak také trable s jejím velkým řeckým nápadem. A letní románek proběhne spíš jen tak hodně na okraj.
Za mě je to i na nenáročné oddechové letní čtení málo…

24.06.2024 2 z 5

Světlo nad oceánem Světlo nad oceánem Mary Ellen Taylor

Kniha mě zaujala obálkou i anotací. Hledala jsem odpočinkovou knihu.
Námět knihy rozhodně není špatný, ale bohužel, pro mě, je kniha příliš rozvleklá, taková pomalá a odpočinková až příliš. Vůbec se mi nedařilo do ní zcela začíst.
Nic moc se většinu knihy neděje, aby se pak na posledních pár stránkách zase vše až příliš rychle objasnilo a uzavřelo…

20.06.2024 3 z 5

Toskánské dědictví Toskánské dědictví Julianne MacLean

Velmi se mi líbil příběh z minulosti, který, ač je poměrně nešťastný, je velmi poutavý a romantický.
Taktéž styl popisu toskánské krajiny, vinařství, jídla i lidí, nedovolí knihu odložit.

Příběh ze současnosti zase čtenáře přivede k zamyšlení, nad mezilidskými vztahy a nad tím, co vlastně je v životě důležité…

Kniha se mi líbila, četla se sama a na letní večery nebo dovolenou je tahle oddechovka jako stvořená.

17.06.2024 4 z 5

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

I tento příběh se mi líbil. Obsáhlost a vedlejší příběhy mi nevadí. Námět mi přišel zajímavý a velmi mě baví sledovat vztah mezi Robin a Cormoranem.
Co mi ale v tomhle dílu opravdu vadilo, bylo obrovské množství nepřehledných chatů, už jsem na ně asi stará :-), a přezdívky uživatelů byly také matoucí.

12.06.2024 4 z 5

Když jsi odešel Když jsi odešel Brooke Harris

Jak už to u mě většinou bývá i tady se mi více líbil příběh z minulosti. I když i v něm mě postavy a jejich přístup k řešení problémů dost rozčiloval.
To ale nic nemění na tom, že tahle část knihy je ta lepší a čtivější.

Příběh ze současnosti mě vlastně skoro vůbec nebavil, strašně mi lezla na nervy postava Holly. Chápu její nešťastný příběh i to, že přichází o babičku, ale toho fňukání a nebo protivného chování bylo až moc…

Nebýt mé zvědavosti, jak dopadne příběh z minulosti, tak knihu odložím a nedočtu.

12.06.2024 2 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

(SPOILER) Opět velmi čtivá a povedená kniha. Nemohla jsem se odtrhnout.
Má jedinou chybu, že už ji mám přečtenou :-)

Jo a možná ještě ten konec…?!?
Pro mě byl trochu uspěchaný a fakt nemám ráda, když příběh zůstane do určitě míry nedořešený.

12.06.2024 5 z 5

Strom čarodějnic Strom čarodějnic Elena Collins (p)

I přes trošku pomalejší úvod mě kniha zcela pohltila, velmi dobře se čte.
Oba příběhy byly přehledné, skvěle se doplňovaly a k tomu autorka i moc hezky popisuje krásy anglického venkova.
Pro mě by kniha mohla být i obsáhlejší, uvítala bych více detailů a podrobností, hlavně ze života Grace, protože téma mi přišlo dost zajímavé… A Selenin příběh mohl být možná trošku záživnější.

08.06.2024 4 z 5

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Po několika detektivních knihách tohle byla super změna.
Velmi čtivé, nenáročné, oddechové, romantické čtení z neobvyklého prostředí. Nedivím se, že byla kniha před časem takový trhák.
Hvězdičku ubírám za sprosté výrazy, které mi přišly moc ,na sílu a kniha by se bez nich podle mě klidně obešla.

27.05.2024 4 z 5