katst komentáře u knih
Další povedená kniha autorky.
Tentokrát čtenáře zavede na drsný Island.
Opět nechybí velmi povedeně popsána příroda a prostředí Islandu, vše doplněno o nesnáze hlavní hrdinky a čtenář nepřijde ani o romantiku a severské hygge.
Ideální pohodová kniha na podzimní či zimní dny.
Tak tohle byla zase jízda!
Lars Kepler drží úroveň svých knih zatraceně vysoko.
Bylo téměř nemožné knihu odložit. Opět promyšlený, napínavý, místy tedy dost drsný a tragický děj, který chytí od začátku a až do konce nepustí
Jediné co mi trochu vadilo, je málo uvěřitelné zmrtvýchvstání hlavního padoucha.
Nic to ale nemění na tom, že mě kniha bavila a těším se na další díl.
Po přečtení mám chuť sbalit kufr, vyrazit směr Kodaň a užit si naplno hygge :-).
Hezký, i když předvídatelný, příběh. Celá kniha je taková pohodová, velmi dobře se četla. Humor, romantika a hygge nadávkováno správnými poměry.
Mé první setkání s knihou od Třeštíkové a jsem zklamaná. Dlouho jsem nečetla knihu, která by byla tak utahaná, nezáživná, kniha úplně o ničem. Jen ztráta času, nemůžu to označit ani jako nenáročnou oddychovku. Jediné co lze pochválit je, jak si autorka umí hrát s češtinou, proto 1*.
Velmi povedená a čtivá kniha s poutavým příběhem.
Líbí se mi, že autorka neopomíjí bližší seznamování s Kim a její minulostí.
Kniha se mi velmi líbila. Je čtivá, napínavá, má spád, děj je promyšlený, nevleče se, vše do sebe zapadá. Styl autorčina psaní mi vyhovuje.
A také, miluju knižní série, když se mi kniha líbí a jsou mi sympatické hlavní postavy, nerada se s nimi loučím... a tady ještě nemusím :-)
Nechápu, že mi tato série dosud unikala :-)
Nikdy jsem při čtení knihy nezažila takovou úzkost... V minulosti jsem byla z některých knih smutná, cítila jsem lítost..., ale takovou úzkost a svíravý pocit nikdy... Nemám ráda knihy, ani filmy, s touto tématikou, děsí mě, že se takové věci skutečně děly... HANU jsem si koupila ze zvědavosti, přesvědčily mě rezence.
A za mě jen takto: SKVĚLE napsaná kniha!
Přesně víte, jak se bude kniha vyvíjet, přesto se na ni těšíte a čtení si užijete.
Naprosto ideální letní čtení.
Prostě klasická pohodová kniha od Robertsové, přesně tenhle styl jejích knih mám nejraději.
Kniha se dobře čte a nechybí jí nic, co od takové knihy očekávám. Takže menší krimi/dramatická zápletka, pospolu držící rodina, poutavé popisy přírody i práce barmanky a samozřejmě správná porce romantiky :-)
Dostala jsem, co jsem očekávala a čtení si užila.
Nelze upřít, že kniha se opět čte lehce, ani námět není špatný, ale jinak je to celé tak strašně povrchní, sebestředné a nereálné, že to po pár kapitolách přestane bavit.
V podstatě se stále dokola jen řeší Alešovi problémy se ženami, jeho krize středního věku, nadání a talenty rozmazlených dvojčat na snad úplně všechno.
To vše je okořeněné rádoby vtipnými chlapáckými výrazy, které bych spíš očekávala u puberťaků, než dospěláků.
Podle přebalu a anotace jsem asi čekala knihu s trošku hlubším příběhem. Je to ten typ knihy, na který zcela sedí, že kvantita vyhrála nad kvalitou…
Naposledy jsem od Nesba četla Království a to mě nijak nenadchlo, tak jsem ani od této knihy nijak velká očekávání neměla, ale byla jsem příjemně překvapená.
Kniha měla trochu pomalejší začátek (proto o * méně), ale pak se děj hezký rozjel, byl napínavý, nebyl přehnaně nereálný, měl spád a zajímavou zápletku.
(audiokniha)
Zajímavé sledovat první setkání týmu...
Ze série jsem stále nadšená, každá kniha je skvělá a drží si, i po tolika dílech, úroveň a nijak mě nenudí. Ba naopak... Nemůžu se dočkat další knihy.
(audiokniha) Neměla jsem žádná velká očekávání, ale nakonec jsem byla překvapená a kniha se mi moc líbila. Skvěle promyšlené, poutavě psané, žádné zbytečné protahování děje. Nemohla jsem se od poslechu odtrhnout.
Trochu moc jmen a trochu moc zamotané. Přesto mě čtení bavilo a těším se na další díl.
Obzvláště oceňuji, že i přes značné množství příběhů/zápletek, je vše psáno srozumitelně a čtenář se v ději neztrácí.
Kniha má neuvěřitelný spád, je napínavá a provedení některých vražd je tak odporné, že člověk koketuje s myšlenkou, že dál číst snad už ani nechce a přesto, se nelze odtrhnout... Nemůžu se dočkat druhého dílu :-)
Neskutečný posun autora, rozhodně mnohem lepší než první díl. Napínavé a velmi čtivé od začátku do konce, žádná hluchá místa, žádné zbytečné popisy a dokonce mi ani nevadí občas až "nadpřirozené" schopnosti Davida přijít všem záhadám na kloub :-). Prostě jízda od začátku do konce.
Miluju rodinné ságy :-), rozvětvenou, přesto pospolu držící rodinu a její přátele. Opět povedená, zábavná, čtivá kniha, plná emocí a postav, které buď milujete nebo nesnášíte.
Hodně povedené. Napínavá od začáku do konce. A pro mě zatím dosud nejlepší díl série. Vůbec mi nevadí, že některé věci nebyly úplně vysvěleny, myslím si, že další díly nám je dovysvětlí a ještě překvapí. Prý jsou další knihy ještě lepší, tak to jsem opravdu hodně zvědavá :-).
Pro mě jedna z nejlepších knih od Moyesové (spolu s Než jsem tě poznala a Poslední dopis od tvé lásky). Kniha se mi velmi líbila :-)