katst katst komentáře u knih

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Další povedená kniha autorky.
Tentokrát čtenáře zavede na drsný Island.
Opět nechybí velmi povedeně popsána příroda a prostředí Islandu, vše doplněno o nesnáze hlavní hrdinky a čtenář nepřijde ani o romantiku a severské hygge.
Ideální pohodová kniha na podzimní či zimní dny.

31.12.2020 5 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

Tak tohle byla zase jízda!
Lars Kepler drží úroveň svých knih zatraceně vysoko.
Bylo téměř nemožné knihu odložit. Opět promyšlený, napínavý, místy tedy dost drsný a tragický děj, který chytí od začátku a až do konce nepustí
Jediné co mi trochu vadilo, je málo uvěřitelné zmrtvýchvstání hlavního padoucha.
Nic to ale nemění na tom, že mě kniha bavila a těším se na další díl.

20.10.2020 5 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Po přečtení mám chuť sbalit kufr, vyrazit směr Kodaň a užit si naplno hygge :-).
Hezký, i když předvídatelný, příběh. Celá kniha je taková pohodová, velmi dobře se četla. Humor, romantika a hygge nadávkováno správnými poměry.

27.06.2019 4 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Mé první setkání s knihou od Třeštíkové a jsem zklamaná. Dlouho jsem nečetla knihu, která by byla tak utahaná, nezáživná, kniha úplně o ničem. Jen ztráta času, nemůžu to označit ani jako nenáročnou oddychovku. Jediné co lze pochválit je, jak si autorka umí hrát s češtinou, proto 1*.

02.06.2019 1 z 5

Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Velmi povedená a čtivá kniha s poutavým příběhem.
Líbí se mi, že autorka neopomíjí bližší seznamování s Kim a její minulostí.

31.01.2019 5 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Kniha se mi velmi líbila. Je čtivá, napínavá, má spád, děj je promyšlený, nevleče se, vše do sebe zapadá. Styl autorčina psaní mi vyhovuje.
A také, miluju knižní série, když se mi kniha líbí a jsou mi sympatické hlavní postavy, nerada se s nimi loučím... a tady ještě nemusím :-)
Nechápu, že mi tato série dosud unikala :-)

28.01.2019 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Nikdy jsem při čtení knihy nezažila takovou úzkost... V minulosti jsem byla z některých knih smutná, cítila jsem lítost..., ale takovou úzkost a svíravý pocit nikdy... Nemám ráda knihy, ani filmy, s touto tématikou, děsí mě, že se takové věci skutečně děly... HANU jsem si koupila ze zvědavosti, přesvědčily mě rezence.
A za mě jen takto: SKVĚLE napsaná kniha!

09.05.2018 5 z 5

Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

Přesně víte, jak se bude kniha vyvíjet, přesto se na ni těšíte a čtení si užijete.
Naprosto ideální letní čtení.

28.07.2024 5 z 5

Bezpečné místo Bezpečné místo Nora Roberts

Prostě klasická pohodová kniha od Robertsové, přesně tenhle styl jejích knih mám nejraději.
Kniha se dobře čte a nechybí jí nic, co od takové knihy očekávám. Takže menší krimi/dramatická zápletka, pospolu držící rodina, poutavé popisy přírody i práce barmanky a samozřejmě správná porce romantiky :-)
Dostala jsem, co jsem očekávala a čtení si užila.

28.07.2024 5 z 5

15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Nelze upřít, že kniha se opět čte lehce, ani námět není špatný, ale jinak je to celé tak strašně povrchní, sebestředné a nereálné, že to po pár kapitolách přestane bavit.
V podstatě se stále dokola jen řeší Alešovi problémy se ženami, jeho krize středního věku, nadání a talenty rozmazlených dvojčat na snad úplně všechno.
To vše je okořeněné rádoby vtipnými chlapáckými výrazy, které bych spíš očekávala u puberťaků, než dospěláků.
Podle přebalu a anotace jsem asi čekala knihu s trošku hlubším příběhem. Je to ten typ knihy, na který zcela sedí, že kvantita vyhrála nad kvalitou…

07.06.2022 2 z 5

Syn Syn Jo Nesbø

Naposledy jsem od Nesba četla Království a to mě nijak nenadchlo, tak jsem ani od této knihy nijak velká očekávání neměla, ale byla jsem příjemně překvapená.
Kniha měla trochu pomalejší začátek (proto o * méně), ale pak se děj hezký rozjel, byl napínavý, nebyl přehnaně nereálný, měl spád a zajímavou zápletku.
(audiokniha)

03.04.2022 4 z 5

První krev První krev Angela Marsons

Zajímavé sledovat první setkání týmu...
Ze série jsem stále nadšená, každá kniha je skvělá a drží si, i po tolika dílech, úroveň a nijak mě nenudí. Ba naopak... Nemůžu se dočkat další knihy.

27.01.2022 5 z 5

Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

(audiokniha) Neměla jsem žádná velká očekávání, ale nakonec jsem byla překvapená a kniha se mi moc líbila. Skvěle promyšlené, poutavě psané, žádné zbytečné protahování děje. Nemohla jsem se od poslechu odtrhnout.

27.01.2022 5 z 5

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Trochu moc jmen a trochu moc zamotané. Přesto mě čtení bavilo a těším se na další díl.

09.01.2021 4 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Skvělá kniha. Napínavé až do konce.

09.01.2021 5 z 5

Motiv X Motiv X Stefan Ahnhem

Obzvláště oceňuji, že i přes značné množství příběhů/zápletek, je vše psáno srozumitelně a čtenář se v ději neztrácí.
Kniha má neuvěřitelný spád, je napínavá a provedení některých vražd je tak odporné, že člověk koketuje s myšlenkou, že dál číst snad už ani nechce a přesto, se nelze odtrhnout... Nemůžu se dočkat druhého dílu :-)

01.07.2020 5 z 5

Údolí mrtvých Údolí mrtvých Tim Weaver

Neskutečný posun autora, rozhodně mnohem lepší než první díl. Napínavé a velmi čtivé od začátku do konce, žádná hluchá místa, žádné zbytečné popisy a dokonce mi ani nevadí občas až "nadpřirozené" schopnosti Davida přijít všem záhadám na kloub :-). Prostě jízda od začátku do konce.

15.05.2020 5 z 5

Ve tvých snech Ve tvých snech Kristan Higgins

Miluju rodinné ságy :-), rozvětvenou, přesto pospolu držící rodinu a její přátele. Opět povedená, zábavná, čtivá kniha, plná emocí a postav, které buď milujete nebo nesnášíte.

05.07.2019 5 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Hodně povedené. Napínavá od začáku do konce. A pro mě zatím dosud nejlepší díl série. Vůbec mi nevadí, že některé věci nebyly úplně vysvěleny, myslím si, že další díly nám je dovysvětlí a ještě překvapí. Prý jsou další knihy ještě lepší, tak to jsem opravdu hodně zvědavá :-).

05.05.2019 5 z 5

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Pro mě jedna z nejlepších knih od Moyesové (spolu s Než jsem tě poznala a Poslední dopis od tvé lásky). Kniha se mi velmi líbila :-)

15.08.2018 5 z 5