Katuska88 komentáře u knih
První knihu od autorky jsem bohužel ještě neměla možnost přečíst, nechtěla jsem si ji kupovat.
Ale tato kniha mne dostala, takže se chystám i na její prvotinu.
Krásně psané, příběh má duši, akorát mne mrzí to jejich míjení.
Taky jsem se nejdříve ztrácela v příběhu, kdy je současnost, případně jaká minulost apod. Ale dá se vcelku dobře pochopit, takže se přidávám do dlouhé řady fanyněk, která doporučuje :)
Je to skvělé čtení, které se od současné populární četby liší hned v několika případech. Kromě toho, že autorka umí skvěle psát, je to další obrovskou výhodou. Série je lehce rozeznatelná.
Moc pěkná svižná kniha z válečného období, kde je hlavní postavou Němka Franka, která patřila mezi ty, co nesdíleli nacistickou ideologii.
Je zajímavé si přečíst hrůzy druhé světové pohledem toho, kdo byl "nepřítelem národa" ve své vlastní zemi.
Přečteno díky výzvě s naprostou spokojeností.
Klasická romantická literatura pro ženy, ale nemohla jsem přehlédnout tu přehlídku všech děl Julie Caplinové. Romantická literatura není můj oblíbený žánr, ale opravdu jsem si četbu užila a budu pravděpodobně pokračovat ve čtení dalších dílů série.
Kniha měla pár slabších míst, kvůli kterým jsem uvažovala hodnotit čtyřmi hvězdičkami. Reálně ji nyní po dočtení vnímám spíše na 4,5*, takže zaokrouhluji na 5.
Série patří mezi mé oblíbené. Těším se na další díl. Policejní tým je mi sympatický. Po prvním díle jsem nadšeně vyhlížela druhý, který mne rozhodně nezklamal.
Za mne dosud nejlepší díl série.
Případ byl opravdu komplikovaný a zajímavý. Bylo tam více postav, než jsem byla dosud u autorky zvyklá, proto byly možná i tentokrát tak "matoucí" indicie k odhalení vraha. Upřímně nevím, proč na mne tato kniha zapůsobila takto silným dojmem, ale musím hodnotit plným počtem.
Zajímavá detektivka z českého prostředí, případ sériového vraha, který se v našich podmínkách jeví uvěřitelně.
Po dlouhé době, o dvě děti později přečteno podruhé. A jsem opět nadšená. Po zkušenostech s vlastními porody jsem si četbu užila ještě víc než před léty.
Byla jsem kdysi nadšená ze Skleněného trůnu, proto nechápu, proč jsem se tak dlouho vyhýbala této sérii, i když o ní už delší dobu vím. Asi jsem měla pocit, že už mne možná čas Young adult četby minul. Nemohla jsem se víc mýlit!!
Zajímavý námět ohledně opuštění malého dítěte. Kniha čtenáři otevírá na stránkách příběh, který těžko čtenáře nechá bez emocí. Ovšem některá rozhodnutí postav mi nedávala smysl a přišla mi nereálná. Několik postav bych ve svém životě potkat opravdu nechtěla. Ale věřím, že to tak někdo může vnímat. Jen doufám, že se takhle nikdy nebudou cítit moje děti.
Spousta rodinných dramatů v několika rodinách. Jako matka dvou malých dětí ještě celkový dojem z knihy vstřebávám.
Celkově hodnotím 80 %.
Skvělý začátek nové série s nestandardním detektivem. Jedná se o typickou detektivku "starého typu", kde děj poklidně ubíhá a vy můžete společně s detektivem domýšlet vraha.
George Cross má Aspergeruv syndrom, takže je lehce zapamatovatelný svým netypickým způsobem.
Některé části příběhu byly hodně naivní, ale nic jiného jsem od takovéto knihy ani nečekala.
Kniha je přesně tím, co od ní čekáte, že bude. Při čtení jsem se pobavila.
Dospívání, to je náročné období bezesporu v jakékoliv době, ale co když se stane něco zásadního, co kromě běžných starostí, naplní srdce vaše, i vašich bližních, jinými pocity zoufalství, a zároveň tak silnou chutí žít, jakou jste si před tím ani nedokázali představit?
Pokud nemáte moc rádi historické romány, nenechte s tím odradit.
Je to krásná a čtivá kniha.
Kromě sympatických hrdinů je v knize skvěle znázorněno zajímavé téma 1. světové války, která není v našem podvědomí tak hluboce zakořeněná (oproti 2. světové).
Dojemná kniha, originální příběh a ne tak ohrané téma.
Nádherně napsáno, slza ukápla. Spousta myšlenek k zamyšlení. Musím dát plný počet.
Mne se četla lehce, napsaná je poutavě. Některé pasáže jsou trošku šokující a zanechaly dojem.
Nejvíce mne zaujalo, jak autorka dokázala bravurně psát z pohledu muže. Chvílemi jsem zapomínala, že autorkou je žena a spíš se mi to hodilo k mužskému stylu. To musím obdivovat.
Já mám Kim ráda.
Sice je to taky takový "terminátor", ale to je asi každá hlavní postava v jakékoliv detektivce.
Tato série je fajn.
Jen bych ráda jako omáčku taky nějaké soukromí detektivů.
Osobní život jakéhokoliv z nich prostě neexistuje.
Jakýkoliv extrém je špatný.
Tak podle mého názoru jedna z mála knížek, která je mnohem horší, než film.
Film nebyl úplně trhák roku, ale oproti knížce byl aspoň přiměřeně dobrý.
V knize jsem čekala více detailů, čekala jsem více napětí a překvapení.
Ale dočkala jsem se jen knihy, která byla plná psychopatů a jedné neskutečně naivní ženské.
Závěr podivný, useknutý "jakože cože"?
A ti policisti, ti byli snad úplně vyhulení. Nechápu, jak někdo může být takhle hloupý.
Blog jedna velká neskutečná snůška naivních keců.
Já bych to teda nečetla ani náhodou. Ztráta času.
Knihu jsem si přečetla jen kvůli filmu, který mne zaujal asi hlavně svým obsazením.
Nejsem spokojená. Zmizelá se s tímto ani nedá srovnat, úplně jiná úroveň.
Neuvěřitelné, že kniha poprvé vydaná v roce 1937 může mít takovou myšlenku i po osmdesáti letech.
Četla jsem podruhé po mnoha letech a nádherně si zavzpomínala na své dětství a na vlastní zážitky z našeho "moderního pionýrského" oddílu.
Brilantní četba.
Má druhá kniha od autora a musím uznat, že se čte stejně dobře jako Talisman.
Ovšem nějak doteď nevím, jestli skončila vlastně dobře nebo špatně.
Každopádně trošku na zamyšlení.
Nejedná se o jen planý marketing. Tohle se četlo samo. Rozhodně se těším na další pokračování a doufám, že si další díly zachovají kvalitu i tempo prvního dílu.