KatyM. KatyM. komentáře u knih

Za každou lží Za každou lží Christina McDonald

Druhá kniha od autorky a opět spokojenost, kniha velmi čtivá.

04.08.2022 5 z 5

Kouzelný herbář skřítka Bolhoje Kouzelný herbář skřítka Bolhoje Radomír Socha

Hezká kniha pro děti. Doporučuji.

02.08.2022 5 z 5

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Velice povedená kniha, přečteno jedním dechem. Mám ráda to stupňující napětí a širokou škálu podezřelých v jejích knihách. Těším se na další autorčinou knihu.

02.08.2022 5 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Krásný příběh plný lásky, touhy, zrady a bolesti. Knihu jsem si užila a přečetla ji během chvilky. Autorku mám moc ráda a tato kniha to opět potvrdila.

23.06.2022 5 z 5

Dokonalá tma Dokonalá tma Helen Fields

Opět další skvělý díl z úžasné série, již se těším na další Dokonalý díl.

23.06.2022 5 z 5

Bukvínkova kouzelná píšťalka aneb Další příhody rodiny statečného skřítka Drnovce Bukvínkova kouzelná píšťalka aneb Další příhody rodiny statečného skřítka Drnovce Vítězslava Klimtová

Krásný příběh , krásné ilustrace. Doporučuji.

14.06.2022 5 z 5

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Paní Klevisová prostě umí. Děj se odehrává na Šumavě, kterou autorka umí krásně popsat. Příběh tentokrát není detektivka, ale je čtivý, zajímavý, osudy postav propletené tak, že to vše dávalo smysl.

14.06.2022 5 z 5

Hejásek a Jujdásek Hejásek a Jujdásek Markéta Zinnerová

Krásná pohádka pro děti.

01.06.2022 5 z 5

Nečekané přiznání Nečekané přiznání Lisa Regan

Další super kniha od Lisy Reganové. Opět výborná zápletka, děj měl spád, plný napětí a nečekaných situací. Tempo je více než slušné hned od začátku a není zde ani čas a ani prostor na hluchá nebo nudná místa. Autorka si drží nastavenou laťku od předchozího dílu a už se těším až u nás vyjde další díl.

01.06.2022 5 z 5

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Vtipný, a přitom dojemný příběh, kdy se prolíná mix různých osobností a životních příběhů, které se v jednom okamžiku protnou. Ukazuje, že trocha lidství nikoho nezabila a dobrá vůle zmůže hodně.

23.05.2022 4 z 5

Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Autorka opravdu nikdy nezklame. Bylo to čtivé a kdo je pravý pachatel mi došlo až na posledních 20 stránkách. Napínavé až do konce.

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Velmi působivá kniha. Jenda z těch, které ještě dlouho po přečtení zůstávají v hlavě. Od první stránky mě chytla a vtáhla do sebe a jen těžko jsem se od ní odtrhávala. Kniha popisuje nelehký život tří generací žen. V knize je krásně vykresleno prostředí lidské charaktery.

Moja a páv - Gorilí pohádky Moja a páv - Gorilí pohádky Miroslav Bobek

Opět další krásná kniha o gorile Moje.

Pohádky ze zoologické zahrádky Pohádky ze zoologické zahrádky Tereza Šefrnová

Krásná pohádka o zvířátkách ze ZOO a zlobivých skřetech, synovi se kniha velmi líbila.

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Výborné svědectví o životě obyčejných lidí v KLDR. Ač jsem si nedělala o životě v KLDR žádné iluze, rozhovory s lidmi, kterým se podařilo uprchnout, mi přesto často vyrážely dech. Z rozhovorů se sedmi uprchlíky zjišťujete, že režim vás dostane na kolena, ať jste z jakékoliv společenské vrstvy a jakéhokoliv věku. Málokdo si ale umí představit, jakou hrůzu a živoření Severokorejci každý den skutečně zažívají. Doporučuji.

26.04.2022 5 z 5

Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Kniha napínavá od začátku do samého konce. Krátké kapitoly mi v knize vůbec nevadily, spíše jen přidávaly na napětí. Do konce knihy jsem byla v nejistotě, jak to vlastně dopadne. Doporučuji.

To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Opět skvělá kniha se silným příběhem a velmi častým tématem v mnoha párech. Neplodnost je obrovská zkouška vztahu, který většinou takový psychický nápor nevydrží. Střídají se dvě časové roviny. První část je o začátku vztahu, kdy je vše růžové, v druhé se řeší manželská krize. Hlavní postavy naprosto sympatické a opravdové se všemi svými chybami. Doporučuji.

12.04.2022 5 z 5

Soběstačný Soběstačný Zuzana Dostálová

Opravdu hodně dobrá knížka o chlapci, který musel dospět velice předčasně. Kniha má 3 části. První a třetí část je vyprávěna z pohledu Štěpána a druhá část je vyprávěna z pohledu jeho maminky. Štěpánův život sledujeme v rozmezí několika let, od jeho dospívání až po nástup na gymnázium. Příběh sám byl smutný, ale konec nevyzníval depresivně.

12.04.2022 5 z 5

Hurá! Jsou tu Velikonoce Hurá! Jsou tu Velikonoce Daniela Fischerová

Krásná kniha o Velikonocích a zvycích. Syn byl stejně nadšený jako u autorčiny vánoční knihy .

07.04.2022 5 z 5

Piraně Piraně Roberto Saviano

Kniha je dobře napsaná a má spád ale není to rozhodně moc příjemné čtení. Drsný a syrový příběh. Prostředí, atmosféra - a vlastně svým způsobem i způsob, jakým je tato kniha napsaná. Po dočtení knihy jsem byla naprosto omráčena… Rozhodne ji také doporučím.

06.04.2022 5 z 5