kejty91 komentáře u knih
Bylo to dobře napsané, zajímavé čtivo. Rozhodně se není čeho bát při pohledu na smrt. Vždycky po nás něco zůstane. Jednou se k ní určitě zase vrátím a najdu v tom zase jiné poučení.
Doporučuji.
Celkově jsem byla se čtením taky spokojená, ale našlo by se pár míst, které mi vadily. Přijde mi, že autorka mohla vycházet z jiné doby. To, že by nějaký australopithekus v té době zvládl tolik věcí, je nemyslitelné. Kdyby vycházela třeba z doby, kdy zde byly neandrtálci, přišlo by mi to více realističtější. To jen, co mě celou knihu vnitřně popuzovalo. Jinak spokojenost. Krásné obrázky a ten slovníček pojmů velmi pomohl.
Nejprve mě kniha oslovila ale potom, co se stala ta událost mě to už nebavilo. Nebylo to ono. Dalo by se říci, že mě kniha zklamala. Neměla jsem velká očekávání. Neměla jsem žádná očekávání. Věci byly pleteny jako páte přes deváté. Někdy jsem nerozuměla, co se vlastně děje, o čem si to vlastně povídají. A ten nečekaný konec mě dostal úplně. Věřím, že vše může mít hezký konec a většinou s ním nepočítám, když není od začátku nějaká tragédie. No, asi tak.
Osobně jsem měla jiné představy a očekávání. Z počátku mě to nebavilo vůbec. Pak jsem naštěstí pochopila jak to píše, když si to tam mezi sebou vysvětlily. Nakonec jsem knihu dočítala s pocitem, že nic už nebude jako dříve. Každá kniha u mě něco změní. Nakonec tedy mírné zalíbení. Nevím, jaký názor si na knihu udělat. Nejvíce se mi líbilo asi hlášení autorky nakonec, dost mrzuté.
Určitě to nebylo jen takové to "lážo plážo" napsat takovou knihu. V českých dějinách je určitě mnoho okamžiků, o kterých je třeba se zmiňovat a vědět o nic - i více. Nicméně tedy obdivuji autorčin výběr a kniha mě osobně nezklamala.
Čtení to bylo fajn. Kniha je útlá, asi o 190 stránkách, na kterých hlavní postava popisuje jen a jen sebe a své pocity. V půlce knihy jsem měla chuť ji uškrtit. Na konci to nebylo jinak. To všechno, co zbabrala, to mi dalo zabrat asi jako jí ale z jiného pohledu.
Dnešními výrazy bych ji řekla, že je fakt marná.
rozhodně dobrá koupě.
legrační obrázky napomáhají k vysvětlení přísloví a pořekadel.
Hezké a příjemné.
Čtivá, vášnivá kniha s typickým šarmem, který pobaví. Styl psaní, který autorka má, se mi velmi líbí ale tato kniha nebyla tím, co mi nabízela série manželství s miliardářem. I když plus, které bych přičetla knize je ta propojenost. Objevily se zde postavy, které jsem si oblíbila.
Knihu bych doporučila, stejně jako ostatní knihy od autorky.
Přišlo mi, že první polovina knihy se věnuje tématu křehkosti lidských pout a ta druhá pak jiné sociologii, např. města apod. Lidská pospolitost zde byla načrtnuta skrze uprchlíky, kteří potřebují pomoc a nikdo je nechce
Nedá se vytknout, že by to nebylo kvalitní ale tato kvalita je zaplacena odborností textu, který je víceméně nesrozumitelný. Člověk musí neustále číst mezi řádky aby pochopil.
Měla jsem možnost si knihu přečíst - ačkoli byla útlá nešlo to tak rychle, jak jsem očekávala. Autor sice píše, že kniha se zaměřuje jen na některé otázky globalizace a že ani on neříká, že to o čem píše je to nejdůležitější. Knihu jsem dala přečíst i dalšímu člověku a ten mi ji vrátil s komentářem, že pro něho je to kniha na "bolení hlavy" a že tolik nesmyslů ještě nečetl. Kniha je zastaralá a v mnohém již tedy neautentická. Mnohdy se taktéž autor zabývá jen zeměmi jako amerika či anglie, které zná ale co by řekl o zemích jiných - stejně globalizovaných?
Kniha má samozřejmě své myšlenky, ale taktéž na druhé straně není moc plnohodnotná, neobohatí.
Autor, jak je vidno ale napsal spoustu dalších knih, které stojí za přečtení.
Jedna z mnohých moderních utopií, na kterou jsem narazila. Samozřejmě jako C. se mi nelíbil přístup, který byl zaveden. Líbilo se mi, že autorka tam občas zanesla i pár vět na "současnost". Ze začátku pěkná klidná slaďárna a potom mě rozčilovalo, jak byla C. nerozhodná. Takové zahravání si nemám ráda. Nakonec jsem se od knihy nedokázala odtrhnout. KLlidně bych ji doporučila.
miluji a nenávidím ... to jsem si říkala při čtení 2/3 knihy, po tom zklamání, které Jana zažila. Jsem spokojená, že konec byl dobrý (i když mohlo to být vše trochu jinak).
Styl psaní mi ani v náznacích nepřipomínal Na větrné hůrce sestry Bronteové. Spíše se mi to velmi podobalo Pýše a předsudku od J.Austen. Vzdorovitá mladá žena, která nakonec dobyde svůj cíl, i když si ho z počátku neuvědomovaně uvědomuje ale nesmí být hned tak rychlá.
4/5 hvězd za to, jak si pan Rochester pohrával s city Jany. Už jsem si myslela, že z ní udělá naivní chudinku. Jeho lásku jsem mu do poslední chvíle nevěřila. To mi drásalo nervy.
Jsem ráda, že jsem měla možnost tento příběh přečíst (a pak, že na obalu/vazbě knihy nezáleží).
kniha má co nabídnout jelikož ten, který ji sepsal je velmi rozumný člověk - myslí prakticky a myslím si, že i prakticky tedy píše
Nejsem úplně nadšená z knihy ale odnesu si z četby určitý zážitek. Nevydržela jsem a párkrát jsem sep odívala nakonec knihy, co se píše tam, věděla jsem, že se stane něco smutného, ale spíše jsem předpokládala rozchod Sama a Merde ale takhle jsem si konec nepředstavovala. Tím, že sama nemám díkybohu zatím nikoho milovaného "tam nahoře" mi to přišlo stále moc abstraktní si představit ty truchlící lidi ale po tom, co Sam ztratil Meredith to bylo jiné - představila jsem si, co bych dělala já, jak bych reagovala, kdybych sama ztratila přítele a nakonec jsem nemohla ani usnout (knihu jsem četla večer před spaním). Myslím si, že jsem na fakt, že někoho mám začala nahlížet zase trochu jinak. Fakt, knihy vám dokážou dát toho tolik a nemůžete jim to ani vrátit.
kniha mě moc nebavila ale téma to samozřejmě není nejhorší, přijde mi to trochu jako Valkýry - a závěr mě odrovnal - fakt jsem nečekala to, co Ester potom řekla - jsme asi moc naivní, kdo by čekal, že by vydržela čekat - ale nesoudím - přestože nevěděl a hledal mohl čekat ale taky nečekal a na konec zradil jednu osobu, která mu chtěla být vším - přišla jsem na jednu moc zajímavou věc, kterou jsem si ne úplně uvědomovala a to, že peníze a to, kolik člověk vydělá je daleko větší tabu než téma sexu ...
dalo se to číst se zájmem ale rozhodně to nebylo to nejlepší co jsem četla v této oblasti, podle mě Lady F. je na daleko vyšším levelu než milostné rošády.
nedala odpověď na vše ale naučila/připomněla hodně - doporučuji!!!
kniha mi připomněla jen to, co jsem se učila o sociální práci na škole - ono asi je praxe a praxe a já to chápala jinak, než jak to autoři knihy pojali - vzhledem k praxi, kteří tito autoři mají mě ale kniha zklamala.
úplně k zahození ale není a tudíž ji i přesto doporučuji.
pro mě velmi roztrhaný a nejasný děj - občas jsem se ztrácela v tom, kdo je ten člověk, který právě mluví
musela jsem se držet podle anotace - právě ta mě na knihu mile navnadila.