kirkpatrick komentáře u knih
Takové snivé, éterické, astrální příběhy a zážitky autorky.
Zaujala mě anotace této knihy a byl jsem zvědavý na pohled do soukromí života bohaté smetánky, jenže bylo to na mně trochu zvláštně napsáno, ne všem těm odbočkám a intrikám jsem dokonale porozuměl, proto dávám o hvězdu méně.
Výpověď mladé generace squaterů z období 80. a 90. let ze západního Berlína, jejich soužití ve skupince v opuštěných domech a jejich každodenní život.
Už bylo napsáno o válce hodně knih a tato je sice psaná jiným pohledem, taková jakoby snová nebo psychedelická, ale přesto mně moc nezaujala.
Jsou zde vyjmenované různé aktivity a benefity, které firmy dávají pro své zaměstnance, jak si zpříjemnit pracovní prostředí.
Odvrácená strana společnosti, nezaměstnanost a chudoba je zde popisována v německé zemi. Nicméně nevím jak bych to popsal, ale četlo se mi to velmi špatně – spousta myšlenek a měl jsem z toho v hlavě chaos. Každopádně autorka popisuje své vlastní zkušenosti života ve vyloučené společnosti chudých, nešvar kapitalismu, kdy se nůžky mezi bohatými a chudými neustále rozevírají a nikdo neví jak se z toho dostat. Taky by se dalo pomyslet na pořekadlo „Sytý hladovému neuvěří“.
Tak taková fantasy pohádka, která mne moc neokouzlila, kdybych jí četl v mém mládí možná bych si ji užil více. Dovedu si ji představit jako námět a předlohu pro nějaký animovaný film, který poběží v pátek večer na Nova Cinema :-D.
Zajímavá kniha, jenž vybízí čtenáře k celoživotní snaze se učit, jak dobře vystupovat a jak se chovat k ostatním lidem aby se stal výjimečným člověkem na kterého se těžko zapomíná.
Nebyla to tak špatná detektivka z dneška a současného politického světa. Autor zde vlastně obrazně ukázal svou práci investigativního žurnalisty, kdy může dopomoci k spravedlnosti.
Sepsané životní zkušenosti autorky a zamyšlení nad životem, kde jde všude ušetřit a jak změnit chování a udělat si finanční rezervu pro nezbytné věci a samozřejmě pro koníčky a záliby.
Zajímavý thriller o temných silách darknetu, které nás mohou dostat do bezvýchodných nebezpečných situací. Dalo by se říct, že trošku ze zvědavosti okusíte a pak vás strhne lavina následků. Mi se tahle kniha vcelku líbila, i když se nečetla snadno.
Zařadil jsem tuto knihu do nedočtených. Přečetl jsem jen první část rozhovorů Prabhupády se svými žáky a částečně jen dopisy společnosti s nějakým vědcem, kde se dohadují o pravdivosti svého náboženství a na druhé straně vědeckého pojetí světa. Tyto rozhovory i dopisy jsou datovány kolem roku 1973. Myslím si, že se svět už posunul od té doby a z mého pohledu bych nezatracoval jak náboženství, tak ani vědeckou cestu. Některé věci mi zazněly hodně pomateně.
Tato kniha může být pro někoho inspirací a zajímavým čtením. Vadilo mi, že autor vystavěl celou knihu na vybudování alter ega a myslím si, že život a jeho stránky mají širší záběr. Pro mne taková průměrná kniha.
Základní pojmy a souvislosti z oboru ekonomie jsou zde detailně vysvětleny. Je to taková knížka pro začátečníky v tomto oboru.
V této knize je použitý velice neotřelý zajímavý námět. Jediná výtka snad je v tom, že autor v závěrečném poděkování na konci knihy nenapsal, kde se nechal inspirovat k vytvoření této knihy. Pro to ji taky zařadím do doporučených.
Nevím co o téhle knize napsat. Jednak to jsou životní zážitky autorky s příměsi magie a tajemna, ale řekl bych, že to je spíše kniha určená pro ženy, pro ně tato kniha více řekne.
Tak tahle kniha je pro fanoušky vojenské a military akce. Sice jsem to přečetl, ale není to můj vyloženě šálek kávy.
Vnitřní pohled na ekonomiku nejlidnatější zemi na světě Čínu a její historické souvislosti a odkaz předešlých dynastii, jak tuto společnost formovaly.
Tak tato kniha opravdová zápaďacká gangsterka, kde se vše točí okolo peněz, drog, krádeží a lsti. Dobře se to četlo.
Nevím, zda má tato kniha daleko ke scifi, jestli se může doopravdy objevit takový virus, i když autor na konci knihy utvrzuje, že se to může i stát. A prý se i takto v mnoha miliónleté historii Země stalo.