kkubelkova kkubelkova komentáře u knih

☰ menu

Kniha osudu Kniha osudu Parínúš Saníí

Kniha mi pomohla více pochopit Íránskou politiku i myšlení lidí. Nicméně mě příběh úplně tolik nezaujal, hrozně moc postav, trochu jsem se v tom ztrácela.

08.07.2024 3 z 5


Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Na tuhle knížku jsem se těšila, ale hrozně mě zklamala. 300 stránek v podstatě o ničem.

11.09.2023 1 z 5


Láska podle Shakespeara: Marná touhy snaha Láska podle Shakespeara: Marná touhy snaha Georgina Guthrie

Kniha se mi moc nelíbila, děj je příliš zdlouhavý a je zde spousta plytké konverzace. Abych knihu jenom nekritizovala, bylo to pohodové čtení, líbilo se mi napětí mezi Aubrey a Danielem.

31.07.2023 2 z 5


Někdo jako ty Někdo jako ty Estelle Maskame

Kniha se mi líbila, bylo to příjemné oddechové čtení. Nicméně musím uznat, že série DIMILY se mi líbila víc, co se týče děje i postav.
Další díl si přečtu, protože mě zajímá, jak se budou dál vyvíjet rodinné vztahy Mily, po tom, co se stalo na konci tohohle dílu.

14.07.2023 3 z 5


Dívka na kusy Dívka na kusy Kathleen Glasgow

Příběh je samozřejmě zajímavý a zároveň smutný, ale asi jsem od této knihy čekala víc. Nevyhovuje mi styl, jakým je to napsané.

02.05.2023 2 z 5


Štěstí na přání Štěstí na přání Angela Marsons

Kniha se četla dobře, je to celkem oddychové čtení. Nejvíc mě bavil asi příběh Sarah. Ale já nevím. Chyběla tam nějaká "jiskra", prostě něco, co vás nutí číst dál a dál. K některým knihám se ráda vracím, ale tuhle už bych si asi znovu nepřečetla.

12.03.2023 2 z 5


Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Dle mého názoru byla tohle nejslabší kniha z celé série. Nezaujal mě děj ani postavy, dělalo mi celkem problém knihu dočíst.

04.01.2023 2 z 5


Exorcista – souboj s ďáblem Exorcista – souboj s ďáblem William P. Blatty

Jelikož na filmovou podobu nemám odvahu, sáhla jsem po knižní předloze. Horory nečtu skoro vůbec, ale u tohohle díla jsem ráda, že jsem udělala výjimku.

28.10.2022 4 z 5


Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Děj se mi líbil od začátku. Tuto knihu řadím mezi knihy, od kterých jsem se nemohla odtrhnout, už jen to, že jsem ji přečetla za jeden den, o něčem vypovídá. Doporučuji všem.

26.10.2022 5 z 5


Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Filmovou předlohu jsem viděla snad milionkrát, ale stejně jsem hltala každé slovo v této knížce. Četla jsem Harryho v angličtině a jelikož jsem zvyklá na české názvy postav a podobně, tak jsem byla občas zmatená a musela jsem hledat o koho se vlastně jedná, ale to je jenom takový můj poznatek.

06.06.2022 5 z 5


Vyhonit ďábla: O vztazích, sexu a intimitě Vyhonit ďábla: O vztazích, sexu a intimitě Terézia Ferjančeková

Byla to příjemná oddechovka, knížka se mi líbila. Podcast holek taky ráda poslouchám, takže bylo fajn si to přečíst i v knižní podobě.

19.05.2022 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Po dvaceti letech mého života jsem si konečně přečetla knižní předlohu mé velmi oblíbené filmové série. Četlo se to krásně, typ knížky, kterou prostě musíte číst pořád dál a dál, přestože víte moc dobře, co se stane a jak to dopadne.

04.05.2022 5 z 5


Rande s knihomolkou Rande s knihomolkou Emma Hart

Tuhle knížku jsem četla po několika knížkách klasické literatury (Austen, Shakespeare atp.), tudíž to bylo celkem příjemné odreagování. Ale měla jsem od toho lepší očekávání. Čekala jsem lepší zápletku, nějaké drama, čehož jsem se nedočkala. Zkrátka, jak napsala uživatelka 'Elion', kniha neurazí, ani nenadchne. Pokud chcete knihu, u které lze vypnout, určitě doporučuji Rande s knihomolkou.

04.05.2022 2 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Z dosud přečtených knížek z této série se mi tato líbila nejméně. Přesně, jak to napsala uživatelka anna492: zápletka byla hodně předvídatelná.

06.03.2022 2 z 5


Celou tu dobu Celou tu dobu Rachael Lippincott

Zaujala mě nejdřív obálka knihy. To byl první důvod proč jsem si jí musela opatřit. Příběh je naprosto geniální, zvrat mě překvapil. U knížek nebrečím, ale tohle byla výjimka.

03.02.2022 5 z 5


Jak je důležité míti Filipa Jak je důležité míti Filipa Oscar Wilde

Přečteno za jeden večer, Wilde opět nezklamal.

06.01.2021 5 z 5


Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Geniální kniha, vybrala jsem si jí do maturitní četby a rozhodně toho nelituji, určitě jsem jí nečetla naposledy.

06.01.2021 4 z 5


Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

Občas jsem se v příběhu ztrácela, nicméně kniha se dobře četla, žádné "mazání medu kolem pusy". Určitě si od M. Kundery přečtu i další knihy.

13.04.2020 3 z 5


Krásní a prokletí Krásní a prokletí Francis Scott Fitzgerald

Tahle knížka je svým způsobem zvláštní. Ze začátku jsem si myslela, že to ani nedočtu, jelikož mě to vážně hodně nudilo, ale potom (asi po 100 stránkách) mě to vtáhlo do děje tak moc, že jsem se od toho nemohla odtrhnout. Charaktery postav mi připomínaly postavy v knize Velký Gatsby, ale to je jen můj názor. Vztah mezi Glorií a Anthonym byl jako na houpačce a to se mi moc nelíbilo, chvílemi se Anthony choval, s prominutím, jako idiot. Každopádně děj se mi moc líbil a proto dávám 5 hvězdiček.

15.08.2018 5 z 5


Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Taková trochu jiná knížka než na které jsem zvyklá. Ze začátku mi dlouho trvalo než jsem se pořádně začetla, ale pak už jsem knihu nemohla odložit :-D Každopádně se mi to hoodně líbilo a proto nakonec dávam 5 * ❤️

17.04.2018 5 z 5