KlaraD851 Online KlaraD851 komentáře u knih

Překročit hranici Překročit hranici Penelope Ward

Já to s tou Penelope mám jako na houpačce, nadšení střídá nuda. Začátek super, pak se něco stalo a ok, oba mladí, prali se s tím, co cítí. Ale po 12-ti letech pořád ty stejné obavy... a pak to rozhodnutí Noelle a pomoc od Archieho, tam pro mě začala nuda a dost časté protáčení očí. Konec byl zase ale pěkný.

19.10.2024 4 z 5

Pan Spencer Pan Spencer T. L. Swan

T.L.Swan je sázka na jistotu. Všechny její knihy mají svižný děj, vtip, chemii a ačkoliv je linka příběhu všude více méně stejná (seznámení, zamilování, pár karambolů a zvratů a nakonec happy end), pro mě osobně je to v tomto žánru nejlepší spisovatelka.
A ano, může se stát, že vám při čtení hlavní hrdinka nebo hrdina sedne tu více a tu méně, ale čtivost má každá z knih.
Konkrétně k této knize, Spencer, playboy a sukničkář, v jádru dobrý člověk, kterého negativně zformovaly události v dětství. Charlotte, bohatá lady, která měla vše na zlatém podnose a občas se chovala jak malé rozmazlené děcko, což se dalo pochopit, podle zacházení s ní její rodinou. Líbil se mi její vývoj, nicméně několikrát za knihu jsem nad ní kroutila hlavou.
A ten zvrat ke konci v restauraci.... To jsem teda nečekala!
Rozhodně stojí za přečtení a šup sem další díl

14.10.2024 5 z 5

Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

NE! 270 stran o ničem, tohle byl největší omyl. Nuda, trapnost, ani ty erotické pasáže nebyly dobré. 99% knihy ona nadává, jaký je to kretén (přitom u telefonátů s ním používá vibrátor...), on se chová fakt jak kretén, přitom ji vlastně miluje. Nemělo to vtip, náboj, jediné pozitivum, že to bylo krátké. Naštěstí.

18.09.2024 1 z 5

To si zkus To si zkus Ilsa Madden-Mills

Autorka je jedna z mých nejoblíbenějších, bohužel tato knížka je nejslabší z česky vydaných knih. Námět a příběh nebyl vůbec špatný, asi je to počtem stran, na cca 220 stranách se moc do hloubky jít nedá, ale mě to tam prostě chybělo. Osud se s Mavem ani s Delaney nemazlil a mě mrzí, že tam tahle linka byla úplně opomenutá. Oproti ostatním knihám autorky je to opravdu young adult, tam si myslím, že kniha bude mít úspěch. A úplně nakonec prosím vás PROČ ten název? Neodpovídá překladu anglického názvu a už vůbec nesedí k příběhu.

12.09.2024 4 z 5

Nesnáším tě Nesnáším tě Vi Keeland

Moc nechápu, proč je kniha označená od Baronetu 4 ohníčky, nic moc žhavého se nedělo. Spíš ji považuji za romanické počtení, ale to neznamená, že je to špatně. Ze začátku taková klasika (kdo čte tento žánr, určitě si vzpomene na x podobných knih), ALE pak to přijde... Důvod, proč to zvláštní chování. Dostalo mě to, nečekala jsem to a vzhledem k tomu, že v reálu vím, o co jde, pobrečela jsem si. A opět moje oblíbené téma naděje. Vlastně proto tyhle knížky čtu a jsem ráda za ty hezké konce.

09.09.2024 5 z 5

Vzduch, který dýchá Vzduch, který dýchá Brittainy C. Cherry

Ztráta, láska, naděje, osud. Nejvíc jsou pro mě příběhy s nadějí. Nevzdat to i když máte pocit, že už není kudy kam.
Jedna z nejkrásnější knih, kterou jsem četla.

04.09.2024 5 z 5

Ty nejsi moje spřízněná duše Ty nejsi moje spřízněná duše Ilsa Madden-Mills

Giselle jsem v prvním dílu neměla ráda, nemohla jsem pochopit, proč udělala, to co udělala. (Nechci spoilerovat.) Tady si mě ale naprosto získala, protože úplně chápu její nastavení, neschopnost bránit samu sebe. Líbil se mi její vývoj. A Devon, ách. To bylo zlatíčko. Kvůli vnitřní nejistotě nedokázal vyjádřit své city. Krásný příběh.

30.08.2024 5 z 5

Ty nejsi můj Romeo Ty nejsi můj Romeo Ilsa Madden-Mills

Jako milovnice mini prasátek jsem se konečně dočkala svého oblíbence v knize. A teď příběh. Ilsu miluju a tady si mě opět získala. Duši hladící příběh, kde na konci strastiplné cesty čeká láska. Jack, introvert, který se kvůli svému dětství bojí otevřít lidem a když to aspoň trochu udělá přijde rána od bývalé přítelkyně a Elena, živel se svými obavami. Povedený romantický příběh.

30.08.2024 5 z 5

Princezna a hráč Princezna a hráč Ilsa Madden-Mills

Další povedená oddechovka, Francesca, dívka s ne zrovna růžovou minulostí, avšak zocelená životem a Tuck, navenek chlápek, co má vše a je ve všech směrech naprosto v pohodě, ale vůbec tomu tak není. Příběh o lásce a osudu. Krásné.

08.07.2024 5 z 5

Palác lží Palác lží Erin Watt

Jo tak tady jsem si pobrečela. Ellina a Reedova bolest byla hmatatelná, skoro jsem se bála konce vzhledem k ukončení předchozích dvou dílů. Konec sice dramatický byl, naštěstí ne tak, jak jsem se obávala. A rychle na Easta

Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Díly 1, 2 a 3 se musí přečíst dohromady, ty konce... Pro mě jedna z nejlepších sérií. Mix romantiky, vzájemné chemie a napětí okořeněný trochou temnoty.

Láska zrozená ve lži Láska zrozená ve lži Lexi Ryan

Miluju série se sourozenci nebo přáteli a miluju romanťárny, kde si hrdinové nesou nějakou "temnotu" z minulosti. Takže bylo více méně ( v tomto případě více) jasné, že si mi bude kniha líbit.
Dovolím si malé srovnání s knihou Pan Masters od T.L.Swan. Četla jsem krátce po sobě, (POZOR možný SPOILER) vztah chůva-vdovec, vyčítají si smrt své předchozí ženy, věkový rozdíl a neodolatelná přitažlivost, kterou si oba nechtějí připustit, jsou obdobné. Příběh jako takový od Lexi lepší, avšak chemie, náboj a podání od T.L. je nepřekonatelné. Škoda, že Lexi vymyšlený příběh nenapsala T.L., to by byla extra pecka.
Každopádně, četla jsem si v AJ anotace k dalším dílům bratrů a jedné sestry Jacksonových a už se jich nemůžu dočkat.

Kráska a hráč Kráska a hráč Ilsa Madden-Mills

Ilsa je moje nová hrdinka. Po Avě, která mě naprosto dostala, další probrečený příběh. Ježiš, já Ronana milovala a Novu taky. Je naprosto jasný, o co v příběhu jde a jak to dopadne, ale i tak... krabička kapesníků a vanička zmrzliny to jistí:-) doporučuji na léto P.S. Už se těším na Tucka

03.07.2024

Pán hory Pán hory Anders de la Motte

Anders prostě umí. Temný severský thriller, při kterém budete mít husinu. Miluju jeho kostlivce ve skříni a tady jich teda bylo:-) Přesto že roční období byly o chlup lepší, ve čtení série stopro pokračuju.

Pan Masters Pan Masters T. L. Swan

Jediná chyba na knížkách od T.L.Swan je to, že je bez ohledu na počet stran zhltnu během pár hodin. Protože jsou čtivé, hravé, zasmějete se, zanadáváte si (Julian byl občas teda na pěst), ale celkově prostě a jednoduše dokonalé. NUTNĚ potřebuju další díl.

20.06.2024 5 z 5

Drahá Avo Drahá Avo Ilsa Madden-Mills

Miluju. Dojemný a hluboký příběh lásky, bolesti a odvahy. Kniha je terapií pro všechny se šrámy na duši, krásnou ukázkou toho se nevzdat, nezanevřít na svůj osud, bojovat a jít dál, protože na konci čeká něco krásného.
Kniha prošpikovaná emocemi, kladnými i zapornými, v mém srdci zůstane natrvalo.

14.06.2024 5 z 5

Zjizveni Zjizveni Emily McIntire

Pro mě osobně první díl lepší. Jestli hledáte temnou a zvrhlou pohádku pro dospělé, tak ok. Pokud dark romantický opravdový příběh, jděte do jiné knihy. Zbytečně moc násilí a zvrhlostí, které u mě ubírají na čtenosti. Fantasy země, rok 1910, až středověká brutalita, nenávist, vášeň, vzpoura, zrada,... trochu jak když pejsek s kočičkou vařili dort. Prostě narvat milion témat (i když zajímavých) do jednoho příběhu nemusí znamenat dobrý výsledek. No a sexuální scény byly místy dost úchylné (asi jako kdyby to byl fakt lev a lvice, tak ok, ale u lidí, no nevím). Přesto půjdu do třetího dílu, první byl fajn.

13.06.2024 3 z 5

Lapeni Lapeni Emily McIntire

Trochu lehčí dark romance, já jsem spokojená. Bad boy měl dost důvodů k tomu být takový jaký byl, přesto pod tím vším nánosem bolesti, děsu a ztrát byl klaďas. Wendy mi sedla, měla taky svoji temnou minulost. Chemie mezi hlavními postavami fungovala, strašně moc jsem jim fandila. Námětem mi to malinko připomnělo moji milovanou Papírovou labuť (nej dark romance ever).

13.06.2024 5 z 5

Dokonalá hra Dokonalá hra Vi Keeland

Téma, postavy, děj na jedničku. Jedna žena, dva bratři a už se nám to hezky komplikuje. Byla to hezká oddechovka na pár večerů. Trochu mi vadí styl vyprávění v minulém čase, v přítomném to má pro mě větší drive.

11.06.2024 5 z 5

Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Nejlepší série ever! Já strašně chci, aby to natočili i jako seriál (to by bylo pokoukáníčko - 5 sexy bratrů a taťka, kterej teda rozhodně není starej a kdyby ho hrál Henry Cavill, jooo :-)
Nejsem už dávno teenager, ale tohle mě fakt chytlo. Skvěle napsané (a přeložené), dialogy, postavy, děj, všechno je úžasně propracované.
Příběh lásky, odvahy, intrik, lží a tajemství.
A prosím vás dobrá rada :-) jestli po prvních 40-ti stránkách zjistíte, že se vám bude příběh líbit, kupte si rovnou 2. a 3. díl (a klidně i 4. a 5.), protože garantuju, že na konci dostanete infarkt, když se rovnou nepustíte do čtení dalšího dílu.

10.05.2024 5 z 5