klarka009 komentáře u knih
Toto byla moje první kniha od Mony Kasten kterou jsem četla, takže nemůžu srovnávat s předchozí sérií, ale moc se mi to líbilo. Kniha je psaná ze dvou pohledů a to z pohledu Ruby a Jamese. Oba dva jsem si velmi oblíbila. Ruby mi byla dost blízká, jelikož i já jsem docela puntičkář :D a James byl také skvělý jen mě tedy na konci pěkně naštval. Moc se mi líbilo prostředí Oxfordu, v příštím životě bych se tam také chtěla podívat :D jako velmi zajímavou vedlejší postavu musím určitě vyzdvihnout Lýdii, u které jsem dost zvědavá jak to s ní dopadne a doufám, že v dalších dílech ji bude více. Co mě hodně rušilo bylo oslovení maminka a tatínek :-/ Bylo to v každé větě ve které figurovali a vůbec mi to tam nesedělo :-/ Pokud máte v plánu tuto knížku číst radím vám, počkejte si nejdřív na další díl, protože takový cliffhanger jaký nám autorka dopřála na konci mě málem stál nervy :D takže netrpělivě vyhlížím další díl a myslím že do podzimu asi zešedivím :D
Od této knihy jsem očekávala hodně díky tomu, jak je všude vychvalovaná, ale bohužel jsem trošku zklamaná :-/ Těšila jsem se, že se dozvím o občanské válce a poválečné době ve Španělsku více. Bohužel se mě příběh nedotkl a nezanechal ve mě takovou stopu jakou jsem pocítila u jiných historických románů, které jsem četla. Za mě to chtělo víc emocí, jít víc do hloubky..
Ale abych jen nekritizovala.. Našlo se tam i několik krásných myšlenek. A navíc se to četlo velmi dobře. Hlavně díky krátkým kapitolám, ve kterých se střídá více postav a každý z nich vypráví část příběhu. Nejvíce mě dostal příběh Fugy a to jak byl statečný a měl dobré srdce i přesto co zažil.
Romantická linka mezi Danielem a Anou také nebyla špatná, jen Aně jsem tu lásku moc nevěřila ale Daniel byl sympaťák, kapitoly s ním mě bavily :) na konci je časový skok skoro o dvacet let a úplný závěr mi přišel takový moc rychlý a v některých částech neuzavřený.
I když jsem si z toho na zadek nesedla, mám v plánu i ostatní autorčiny knihy :)
Maasova je asi jediná autorka u které dokážu přečíst tolik stran za krátkou dobu a pořád nemám dost :D ještě se mi nestalo, že by mě některá její kniha nebavila a proto se řadí mezi mé nejoblíbenější autorky ️
Pokračování Půlměsíčního města je samozřejmě opět velká pecka
Líbí se mi, že se v knize střídaly kapitoly z pohledu více postav a to konkrétně Bryce a Hunta (bez těch by to ani nešlo :) ), Ithana který mi velmi padl do oka a jsem velmi zvědavá jak se to s ním bude vyvíjet dál a Thariona, který mi asi jako jediný v knize lezl na nervy za mě je to hloupá a zbytečná postava Co mi tu ještě docela vadilo bylo nespočet sexuálních scén, bez kterých bych se ve fantasy žánru obešla. Mám ráda když je fantasy spojené s romantikou, ale některé scény jsou za mě už přehnané a na sílu. Kdybych chtěla číst erotiku, sáhnu po ní, ale sem se mi to nehodí ️
Ale jinak ti co jste ještě nečetli, máte se opravdu na co těšit
Dočkáte se tu spousty zvratů, tajemství a jedné zástavy srdce na konci
Klobouk dolů nad tím jak to autorka pěkně vymyslela. Nemůžu se dočkat třetího dílu!
Tak už konečně patřím mezi ty, kteří četli Skleněný trůn :D musím říct, že mě to chytlo hned od začátku. Jak jsem začala číst, nešlo přestat. Maasová to prostě umí :)
Je pravda, že jsem si chvilku musela zvykat na Celaenu a na to jak dokonalá v knize je.. ale nakonec jsem si ji vcelku oblíbila. Obě máme rádi jídlo a knihy :) Turnaj a ostatní zabijáci mohli být více rozepsaný, protože zrovna tahle část mé hodně bavila.. je škoda, že zabijáci odpadávali moc rychle díky těm záhadným úmrtím, takže ve finále moc úkolů nebylo.
Co se týče toho romantického trojúhelníku, tak na ty já prostě moc nejsem a upřímně ani nevím koho z těch dvou bych si vybrala :D Mojí nejoblíbenější postavou se zde jednoznačně stala princezna Nehemia :)
Druhý díl Ranhojičky udržel laťku stejně vysoko jako díl první. Bylo to super, bylo to čtivé, ale pár výhrad k tomu mám.
Rozčilovalo mě jak se Kiva stále opakovala. Pořád dokola si opakovala kdo ji co řekl, bez toho bych se rozhodně obešla.. a za její naivitu ji mám o trochu méně ráda než v jedničce.
Jaren byl tak sladký, že jsem z něj měla skoro cukrovku :D až moc very good guy na můj vkus :D Ale takový Caldon, ten mě bavil moc a díky němu tam byla alespoň nějaká sranda :) doufám, že si ho v dalším díle užijeme ještě víc.
Závěr byl prostě šokující. Vůbec jsem něco takového nečekala a jsem opravdu zvědavá jak se z takové bryndy dostanou. Hlavně Kiva, ta je teda v pořádné kaši..
Lilly Lucas je jedna z mých nejoblíbenějších autorek. Zatím mě ani jednou nezklamala, čtení jsem si vždy užila a ještě se při tom několikrát zasmála.
I když byl pro mě tento díl ze všech tří nejslabší, rozhodně to neznamená, že by byl špatný. Možná jen nebyla vhodná chvíle, ale děj mě nepohltil tak, jako u předchozích knih. A nelíbila se mi jedna, do očí bijící nesrovnalost hned na začátku. To je u mě z kritiky asi vše, protože to jinak bylo skvělé odpočinkové čtení se slow burn romantickou linkou. Oba hlavní hrdiny jsem si oblíbila. Noaha a jeho hvězdy a Elaru s olivovou pletí, která odmítá budoucnost kterou si pro ni její máma vysnila.
Prostředí Skalistých hor miluju už od Nových začátků, moc ráda se tam vracím a byla jsem nadšená, když jsem zjistila že se můžeme těšit na další knihy :)
Na tuto knihu jsem byla velmi zvědavá, ale bohužel mě zklamala.
V knize se střídají dvě časové roviny a to rok 2018 s rokem 1941-1945 z koncentračního tábora Ravensbrück.
V kapitolách z roku 2018 se setkáme se spisovatelkou Idou, která jednoho dne najde na prahu svého domu rukopis o Přítelkyních z Ravensbrücku a snaží se zjistit kdo je autorem a kdo byli přítelkyně, které se v příběhu objevují. Tyto kapitoly byly pro mě bohužel nezáživné. Ida omílala stejné věci pořád dokola. Její vztah s Frankem, který pro mě nebyl vůbec důležitý se řešil snad v každé její kapitole. Takže jsem se dozvěděla spoustu nepodstatných informací místo toho, co jsem chtěla vědět. Její pátrání po autorovi rukopisu pro mě začalo být zajímavé až ke konci. Do té doby jsem její kapitoly letmo přejížděla nebo i celé přeskakovala :-/
Oproti tomu kapitoly z koncentračního tábora mě bavily velmi. Střídali se zde kapitoly z pohledu Marie, Sabiny a Bente. Každá měla svoji minulost a svůj příběh, který postupně vyprávěly. Vyprávěly jaké šílené věci se v koncentračním táboře děly, co tam vše zažily. Ale zase tam nebyly popsané vyloženě nějaké velké hrůzy. Ke konci už jsem byla napnutá jak to s přítelkyněmi dopadne a zda to přežijí... A také kdo je tedy ten autor rukopisu, kdo to vše napsal. A byla jsem docela překvapená když to Ida rozlouskla.
I tak to ale jako celek bylo za mě dost slabé.
Dávám 2,7/5*
"Lidé. To jsou nejhorší přízraky noci."
Tak toto byla jízda. Hned od první stránky jsem byla hozena do akce a vydechnout mě autorka nechala až na konci.
Vždy mám v knihách ráda, když jsou kapitoly psané z pohledů více postav a zde byly ty postavy rovnou 4.. princezna Lada, lovec démonů Karden, potulná hudebnice Noa a Jael. Všichni si mě získali. Každý z nich měl nějakou svoji minulost a postupně se ty postavy vyvíjely. Hlavně teda Karden a Noa. Byla zde spousta zvratů, které jsem nečekala. Obzvlášť na konci jsem byla velmi překvapená. V knize se navíc objeví i několik nadpřirozených bytostí ze slovanské mytologie, takže se máte určitě na co těšit!
Bylo naprosto skvělé číst knížku inspirovanou ze Starých pověstí českých a jsem moc ráda, že něco takového můžu mít v knihovně a vám ji doporučuji přečíst také :) Jen bych brala více stránek, je to taková jednohubka, což je v případě této knížky velká škoda!
(SPOILER) Druhé díly většinou bývají vycpávkové, ale to se téhle knížky rozhodně netýká. Tento díl byl opravdu tak skvělý, jak se povídá :) Vůbec jsem se nenudila a bylo to zase čtivý jak blázen. Přibylo několik nových postav, navštívila jsem nová místa Prythianu,zamilovala se do Rhyse (už chápu co s ním všichni mají :D) a začala jsem nesnášet Tamlina, který měl hlavu strčenou v zadnici a byl na pěst :D Co se týče nových postav, velmi jsem si oblíbila Rhysovy přátele. Každý měl nějakou minulost, každý si zažil své a každý měl v příběhu své místo. Velmi se líbila i postava Feyre, jak se postupně dál vyvíjela a čím se stala. Popichování Feyre s Rhysem mě hrozně bavilo a potom, co jí v chatě odvyprávěl svůj příběh jsem ho milovala ještě víc :) Díky všemožným fanartům (které jsem projela snad všechny :D) pro mě nebylo překvapení s kým Feyre skončí a myslím, že alespoň pár jich viděli snad všichni :D, ale i tak je v knize spousta věcí, které vás překvapí, jako mě závěr tohoto dílu například.. Co mě strašně bavilo bylo Velaris. Na tak nádherném místě bych také chtěla žít :) autorka dokáže vše tak skvěle popsat do nejmenších detailů, že mi přišlo jako kdybych tam sama stála :) Těším se, co si Feyre na své nepřátele vymyslí a jsem zvědavá na Nestu a Elain :)
" Pravda je volná jako vzduch a všichni máme právo dýchat tak zhluboka, jak si přejeme."
Tak je tu závěrečný díl Kronik pozůstalých a trošku mě štve, že už to skončilo :D Tato série byla skvělá, moc se mi líbila :) Líbilo se mi, že se postavy postupně vyvíjely, ke každému jsem si vytvořila nějaký vztah. Co si budeme, Kaden i po třetím dílu zůstal moji nejoblíbenější postavou :D Bylo tam plno intrik, politikaření, zvratů a na konci očekávaná velká bitva. Ten milostný trojúhelník tady díky bohu nebyl vůbec špatný a nakonec to dopadlo tak, jak to dopadnout mělo. Takže jsem s tímto spokojená. Co mě tam opět dost rušilo bylo množství chyb, kterých bylo v tomhle dílu snad nejvíc z celé trilogie :-/ Několikrát věta ani nedávala smysl a musela jsem si domýšlet.. Ale i přes to je svět, který autorka vytvořila moc povedený, příběh se mi moc líbil a navíc to bylo ještě super čtivé. A miluju ty obálky. Tahle se mi líbí ze všech tří nejvíc :)
Tato knížka mě přivedla trošku do čtecí krize :D Stále ještě moc nevím jak ji hodnotit... Bylo to drsné a hodně kruté. Zmanipulovaná společnost. Rozdělení dívek a žen podle barev stuh v jejich vlasech. Muži se k nim chovají jako k dobytku a jsou dobré jen pro své dělohy a plození dětí, nejlépe synů samozřejmě. Nikdy bych v takovém světě nechtěla žít.. Hlavní hrdinka Tierney byla skvělá. Odvážná, starostlivá.. Klobouk dolů jak se o všechny v táboře snažila postarat. Ta romantická linka tam za mě ale vůbec nemusela být. Už jen proto, že byla tak krátká bych se bez ní obešla :-/ Kniha ve mě vyvolala spoustu pocitů.. Radost, vztek, strach, smutek, znechucení i úlevu.. Prostě vše.. Ke konci se objevily i slzičky. Je to opravdu silná kniha a já ji můžu jen doporučit.
4,5/5 *
Tato duologie navazuje na sérii Kronik pozůstalých, proto doporučuji nejdřív přečíst je. Bude to pak pro vás o moc větší zážitek :) Opět to bylo skvělé čtení a autorka se řadí mezi mé velké oblíbence. Dozvíte se zde jak dopadly postavy z předchozí série, např. Lia, Rafe, Kaden a Pauline, a několik dalších... Setkáváme se zde s Kazi, která je vendskou královnou poslána do Skaliska zajmout uprchlého zločince, který se tam ukrývá. Narazí tam ale na Jase, nového patrei Ballengerů a tím začíná jejich příběh.. Skvělá hate to love romantická linka, která je mojí nejoblíbenější :) Byly zde zvraty, tajemství, romantika.. Navíc ten svět ve kterém se to odehrává je prostě skvělý. Bylo to velmi čtivé a užívala jsem si každou stránku. U poslední kapitoly jsem byla opět vyjukaná a jsem zvědavá na druhý díl. Autorka prostě umí čtenáře nalákat, aby četli dál :D Rozhodně doporučuji každému kdo ještě nečetl, obě série :) já to miluju.
Mҽυɳƚҽɾ ιʝσƚαɳԃҽ. Nikdy nezapomeneme.
Úžasný svět, skvělé postavy, neuvěřitelná čtivost a nádherné obálky. Takto bych shrnula tuto duologii.
Celý svět jsem si zamilovala už při čtení Falešného polibku. Představa, že by se něco takového s naším světem opravdu stalo a přeživší by o nás mluvili jako o Předcích ze světa Předtím a museli by začínat úplně od začátku...
Ten svět je opravdu skvěle vymyšlený a vrátit se do něj zpět byl opravdu zážitek :) Kazi je úplně skvělá hlavní hrdinka, její hádanky mě hrozně bavily a pár se mi jich podařilo i uhádnout :D Romantika mezi ní a Jasem byla velmi pěkně popsaná. Celá rodina Ballengerů byla super, to jak se chránily za každou cenu se mi moc líbilo a části z jejich historie mě moc bavily. Jsem ráda, že se tam vrátila Wren a Synové, protože ty dvě byly skvělé už v prvním dílu a několikrát jsem se díky nim zasmála :) Hlavního záporáka jsem odhadla správně, ale nějak mě neoslovil, oproti Komizarovi z předchozí série to byla slabota :D Děj byl plný intrik, zrady, bylo tam i dost akce, ale o chlup víc se mi líbil Zlodějský tanec :) Závěr této série měl moc hezký happyend. Všechny mé oblíbené postavy z obou sérií se nakonec společně shledali.. bylo to moc pěkné a dojemné :)
Přesně tam kde skončil první díl Nedotýkej se mě, pokračuje Neopouštěj mě. Po tom jak šíleně ten první díl skončil, jsem se na pokračování neskutečně těšila a zklamaná jsem po přečtení byla jen z toho, že už to skončilo :D velmi jsem si oblíbila všechny postavy a i když některé části byly natahované nebo se v nich nic moc nedělo, mě to vůbec nevadilo, protože mě hrozně bavilo trávit s nimi čas :) Po tom co se stalo si Sage s Lucou k sobě opět pomalu hledají cestu , i když na začátku byli oba na pěst teda :D u Sage mě velmi bavilo číst její vnitřní monology. Bylo velmi zajímavé číst její vnitřní pocity než se ji zmocnila panická ataka nebo když se snažila uklidnit, aby ji předešla a rozumně si danou situaci vysvětlit. Luca to je prostě úžasný sexy knihomol :D moc se mi líbilo jakou měl se Sage trpělivost a jak ji vždy pomohl když potřebovala. April byla báječná, tady mě trochu mrzelo, že jsem se nedozvěděla jak to s ní dopadlo, ale třeba bude ještě nějaké pokračování kde bude její příběh, protože je opravdu skvělá, moc jsem si ji oblíbila :) Alana tu bylo méně, což mě osobně vůbec nevadilo, ale jsem moc ráda, že se vše ohledně něj vyřešilo a dopadlo to, tak jak mělo. Tuto duologii si určitě ještě někdy znovu přečtu a moc ji všem doporučuji. Je to velmi čtivé, krásná slow-burn romantická linka, ale skrývá v sobě i vážnější téma. Navíc obě obálky jsou nádherné
Odstíny života mě velmi mile překvapily. Upíry, čarodějky, vlkodlaky, sukuby a podobná stvoření já prostě miluju a těch se tu dočkáte. Samozřejmě nesmí chybět ani lovci démonů :D Ano, možná to je klišé a připomíná to Shadowhunters, ale mě to ani trochu nevadilo, protože to bylo prostě skvělé, čtivé a nabité akcí. Ani na chvíli jsem se nenudila. Hlavní hrdinka Alex je super sarkastická a hned si mě získala svými hláškami :) Po tom, co je po smrti znovu probuzena k životu, aby byla spasitelkou, se z ní stává také lovkyně. Jednou v noci, když je na stopě upírovi se to trochu zvrtne a Alex jde o život. Zachrání ji ale jiný lovec, který se představí jako Gabe. Samozřejmě je to sexy týpek s krásnýma modrýma očima :D následně se seznámí i se zbytkem jeho party, která z ní už není tak nadšená jako Gabe a ona z nich také ne. Později ji ale okolnosti donutí, aby se nastěhovala k nim na chráněné místo, kde bude bydlet společně nejen s lovci, ale i s čarodějkou a vlkodlakem. Jeden z lovců, Matt ji začne trénovat a postupem času, i když se od začátku nenáviděli, si jsou stále bližší a tak začíná vznikat trojúhelník, který já nemám ráda :-/ Protože samozřejmě je tu ještě sexy Gabe. Kdyby to zůstalo jen u hate-love romantiky, byla by jsem z knihy nadšená mnohem víc. Já ty trojúhelníky prostě nemám ráda :-/ Navíc fandím Mattovi a většinou ti, kterým v knize fandím já ostrouhají :D Samozřejmě je tu také záporák, který je na konci odhalen a proběhne s ním jistý střet. Stále je tu ale ona velká rozhodující bitva o které Alex zatím nic neví a netuší kdy přijde..
4,5 *
(SPOILER) Tato knížka má tak nádhernou obálku ️.Velké plus dávám za krátké kapitoly, díky nimž se mi četla fakt skvěle a stránky pěkně odsýpaly. Evvie i Dean byli super, líbil se mi jejich smysl pro humor. Obzvlášt vyprávění Evvie o závodu cereálií :D už jen kvůli té historce si tu knížku musíte přečíst :D Co se mi také líbilo bylo to, že jsem četla příběh o lidech kterým bylo už přes 30, což bylo za mě super osvěžující po tolika přečtených knihách o teenagerech, přece jen už jsem také třicítka :D Evvie zde postupně odkrývá důvod proč od svého manžela chtěla odejít a jaký byl za zavřenými dveřmi jejich domu. Že týrání nemusí být jen fyzické ale i psychické. Postupně si spoustu věcí uvědomí a začne chodit na terapie. Líbilo se mi, že se dala tím správným směrem a začala žít odznovu. Ona a Dean spolu byli skvělý ️ a moc se mi líbil jaký měla vztah se svým nejlepším kamarádem Andym :) Asi to není knížka, kterou si budu chtít někdy přečíst znovu, ale i tak jsem ráda, že jsem si ji přečetla.
I když se víceméně v každém dílu opakuje to samé, ještě mě to cestování časem neomrzelo. Xanthe vždy narazí na starožitnost, která k ní zpívá, přenese se v čase, aby dotyčnému pomohla a když má splněno vrátí se domů. Napsala jsem to hodně zjednodušeně a někomu to může přijít jako nuda, ale nuda to rozhodně není. Záporák je tu pěkný zmetek, který to Xanthe ani v nejmenším neulehčuje. Do toho vyplývají na povrch tajemství, která se její přítelkyně snaží utajit. A romantika, i když je velmi pozvolná, zde také nechybí. A konec? Díky tomu co se stane na konci, mám tolik otázek, že se dalšího dílu nemůžu dočkat! Věřím, že stejně jako si celá série získala mě, získá si i spoustu dalších čtenářů a čtenářek, kteří mají rádi cestování časem, historii nebo starožitnosti :)
3,5/5 *
Příběh Skylar a Killiana z hudebního prostředí je moc pěkně napsaný. Knížka mě bavila hned od začátku, kdy Skylar zpívala na ulici. Nechápu, že by tam někdo chtěl skončit dobrovolně :-/ I když prostředek mě chvílemi nudil, celkově to bylo fajn oddechové čtení. Moc se mi líbily texty písní, které v knize byly :) Skylar a její hysterické záchvaty mi přišly někdy už přes čáru, ale na druhou stranu mi ji bylo líto, čím vším si musela kvůli své slávě projít. Nechtěla bych být slavná ani za nic :D Killianovi jsem moc nepropadla tedy, ale jak řekla jeho sestra: I když navenek působí drsně, uvnitř je to opravdu plyšák :D Knížka je čtivá, oddechová a je v ní plno hudby, takže vám ji doporučuji :)
Vím, že v této sérii je dílů víc a i když na sebe prý nenavazují, mám v plánu si je přečíst :)
Tak tohle byla krása. Další skvělá kniha od Mony Kasten. Moc se mi líbilo, jak pomalu se rozvíjel vztah mezi Adamem a Rosie. Bylo to pěkně plynulé a uvěřitelné. Řeší se tu hodně psychické problémy, panické ataky, ale i šikana. Adama mi bylo moc líto, musel si projít velkým traumatem.. Rosie jsem si oblíbila už na prvních stránkách. Je sympatická, vtipná a citlivá i když to sama neměla v životě jednoduché.
Je to opravdu velmi čtivé, mít čas, tak bych knihu přečetla za jediný den. Kapitoly se střídají z pohledu Rosie i Adama, takže je fajn vědět co si oba dva v dané situaci myslí.
Trochu mě zamrzel ten paperback, ale to co je uvnitř za to stojí.
Bylo to zase něco jiného, než na co jsem u romantických knih zvyklá a bylo to skvělý
Moc vám ji doporučuji
Kniha se mi moc líbila. Úplně mě do sebe vtáhla a já ji přečetla za jediný den.
Krásná oddechová romantika s korejským hlavním hrdinou Jae-jongem, který nejraději čte Harryho Pottera :) a studentkou Ellou, která miluje malování a každý den se těší na to, až skončí škola a ona bude moci zase zalézt s knihou do postele. Alespoň než potká Jae - jonga :) Romantická linka je tu pozvolná a moc pěkně napsaná. Také se mi moc líbil vztah mezi sestrami. Jen je škoda, že konec se za mě moc nepovedl. Bylo to moc uspěchané a skončilo to nehezky, takže jsem zvědavá, jak se to bude dál vyvíjet.