Kniholenka9

Druhý díl série After se mi líbil o trošku méně než první, ale stejně jsem nedokázala přestat číst. Jiskření mezi Tessou a Hardinem se zvětšuje a jejich nelogické jednání vás dohání k šílenství. Ten kdo má rád v knihách erotické scény, tak si v této sérii určitě přijde na své.

Už dávno nejsem cílová skupina, ale i přesto se mi kniha líbila. Tessa a Hardin jsou důkazem toho, že protiklady se přitahují.

Na druhém dílu je znát, že jej psala jiná autorka, ale i přesto mě kniha zaujala a ráda jsem si přečetla jak pokračovaly osudy Evangelíny a Beatrice v Salonu Eliott, i přes to, že od konce prvního dílu byly značně posunuty v čase. Kniha začíná v období těsně před 2. světovou válkou a končí chvíli po jejím skončení.

(SPOILER) Kniha Slavík vypráví příběh dvou sester Vianne a Isabelle, které žijí ve Francii během druhé světové války a každá z nich se postaví nelehkému osudu jinak. Jedna je odloučena od manžela a snaží se chránit dceru a domov. Druhá se během útěku z Paříže zamiluje a pak se rozhodne přidat k odboji a pomáhat sestřeleným anglickým pilotům, tím, že je převádí přes Pyreneje do Španělska. Kniha není předvídatelná, je krásně napsaná a při čtení se ve mně střídaly emoce, dokonce mi vehnala i slzy do očí. Rozhodně doporučuji k přečtení.

(SPOILER) Smutný, ale krásně napsaný příběh. Člověk si v dnešní době jen těžko představí, jak se žilo za války. Láska mezi Stellou a Danem doslova sálala ze stránek, ale stejně tak i zoufalství při odloučení. Knihu rozhodně doporučuji.

Krásně napsaná kniha, přesně takové příběhy mám ráda. Dozvěděla jsem se zase něco nového z historie. Bavily mě obě dějové linky, ale Rachael mi byla sympatičtější než její vnučka Sofie. Některé zvraty byly předvídatelné, ale zato konec jsem čekala jiný. Knihu doporučuji.

(SPOILER) Krásný příběh odehrávající se ve Španělsku za diktatury generála Franca. Ana a Daniel mi byli velmi sympatičtí a kniha se lehce četla. Takovou historii nás ve škole neučili a jsem ráda, že jsem se něco nového dozvěděla i přesto, že to byly hrozné věci. Trošičku mi vadil ten zrychlený konec a skok o 18 let později, takže bych dala 4,5*. Knihu hodnotím velice kladně a doporučuji. Toto byla moje první kniha od autorky a určitě si přečtu všechny ostatní co napsala.

Kniha o vztahu dvou mladých lidí. Mám z ní smíšené pocity. Chyběly mi uvozovky v přímé řeči. Jsem zvědavá jaký bude seriál.

Pěkný příběh z poválečného Londýna o módě, nezaměstnanosti a rodinných vztazích. Hlavní hrdinky mi byly sympatické a určitě si přečtu i druhý díl.

Milá, pěkná kniha, která se lehce četla, ale chyběla tomu jiskra. Od autorky bych spíše doporučila knihu Červený adresář.

Tak tahle kniha se mi líbila ještě více než Růže a čokoláda. Poutavě napsán byl hlavně Sofiin deník. Knihu bych doporučila romantickým duším a těm co mají rádi rozvláčnější styl psaní.

Krásně napsaná kniha ve které se prolíná přítomnost s minulostí. Takové knihy mám moc ráda. Více se mi líbila ta minulost, tedy vyprávění Doris o lidech se kterými se v životě potkala. Čtyři hvězdičky dávám jen proto, že srovnávám s knihami Kate Mortonové.

Začnu tím, že v knize je plno chyb, což mě rušilo při čtení. Vadilo mi vyprávění z pohledu Matta a Rochelle. Minimálně bych vyměnila Rochelle za Isabellu, aby se všechny tři knihy propojily.

Tento díl se mi líbil o kousek více než ten první. Více jsem poznala Arkariana a Matta. Začínám číst třetí díl a doufám, že mě něčím překvapí.

Pěkný fantasy příběh pro mládež. Díky cestování časem se hlavní hrdinové dostávají za různými historickými postavami. Kniha se četla hezky, ale protože srovnávám s nedávno přečtenými Časoději, tak musím dát jen tři hvězdičky.

Moc pěkná kniha, při čtení cítíte vůni růží a máte chuť na čokoládu. Anna zdědí v Drážďanech vilu po svém dědečkovi a při sázení růží najde "poklad", díky němuž postupně rozkrývá tajemství své rodiny. Při čtení jsem si postupně sestavovala rodokmen rodiny.

Je to sice jednoduchý příběh, dal se lépe propracovat, ale četl se hezky. Nenáročná a odpočinková kniha, taková pohádka pro velké holky.

Čekala jsem více o Sugar a Sofii. Něco málo sice dovysvětleno bylo, ale ...

V knize je krásně zachycen viktoriánský Londýn z pohledu chudé ženy (prostitutky) Sugar. Jde o hodně rozsáhlé dílo s mnoha dlouhými popisy, ale čte se hezky. Chtěla bych pochválit i překlad. V knize nejsou žádné gramatické chyby ani překlepy, což se v dnešní době málokdy vidí.

Pěkný nadčasový vánoční příběh - pohádka pro dospělé. Četla jsem zkrácené vydání pro děti, které bylo obohacené o plno zajímavostí z Dickensova života. Ilustroval ji Andrew Wheatcroft.