knihomoli komentáře u knih
Kniha se velice dobře čte, příběh zasazený do současného děsivě totalitního režimu. Uvěřitelná touha po svobodě ,zajatecké tábory,mučení, mentalita Korejců, to vše dává knize body plus. Neuvěřitelný příběh lásky body mínus.
Čtyři eseje, čtyři názory. Byla to smutná a vypjatá doba a myslím, že odsun byl správný. Provedení už tak ne. Zajímavý pro mě byl hlavně pohled z Rakouska, kde se v podstatě nechovali o moc lépe.
Skvělá věc pro prostorové slepce jako jsem já.
Útržky ze závěrečných let tohoto velikána. Ostatně na fotce ze svatby připomíná excentrika Daliho, stejný výraz, postoj a ty oči!
Kniha čtivou formou pojednává o zlodějnách a bezohlednosti vedoucí až k úmrtí horolezců na Everestu.
Hlavně v mladším věku jsem verše Hraběte hltala, ale mám je ráda dodnes
Kniha mě nijak nenadchla, je čtivá, ale to je asi vše, Knihomoli
výborně jsem se pobavila, doporučuji
Jedná ze slabších věcí této autorky. I přes to příjemné čtení
Ke knize se určitě ještě vrátím. Mám pocit, že mi sousta myšlenek unikla. Příště už budu připravena.
Trochu kostrbatý začátek, ale pak dostala kniha spád. Výborná detektivka.
Je to deník jednoho z vrahů Rasputina, žádné umělecké dílo, ale nelituji, že jsem knihu četla
Dalo mi práci knihu přečíst. Ten nihilismus mě chvílemi odrazoval, ale zase byly části, které mě naprosto fascinovaly.
Naprosté zklamání. Gulika mám velmi ráda a tak mě zajímalo, jak si vede tento jeho pokračovatel. Zbytečně ztracený čas.
Unikátní náhled do duše autora deníku, postupná, ale rychlá, rezignace a nezájem o osudy lidí okolo, život se proměňuje pouze v přání zmizet. A taky popis přírody a těžké práce v třeskutých mrazech, nedostatek jídla a vlastně všeho. Nepředstavitelný život plný prázdnoty