Knihomolka506 Knihomolka506 komentáře u knih

Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla C. D. Payne

Kdyby ta kniha byla napsaná stylem skoro 60 letého muže řekla bych, že je to podobného jako denik maleho poseroutky ve starším vydání, ale ne. Celý příběh je napsany z pohledu starší paní- důchodkyně, která nemá ve svých letech co dělat, ale její nudný život se změní , když zdědí dům po mrtvole tetě... a byl úplně skvělý!! Smála jsem se už na první straně. Doporučuji ♥️

07.09.2020 5 z 5

Edudant a Francimor Edudant a Francimor Karel Poláček

"Z doby kamenné "
Příběh o dvou kamarádech, kteří spolu prožívají různé dobrodružství. Jeden čas to bylo jako večerníček :-)

31.05.2020 5 z 5

Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Recenze ❤
Dve mladé ženy, které se neznají jedna druhé, ale každá žije v jiné době aj když se nikdy nepotkaly mají si co říct.
Sama miluji příběhy, kde se střídá čas s minulostí a tenhle příběh byl přesně pro mě.
Děkuji ještě jednou autorce Markéta Lukašková za tak skvělý příběh.

21.05.2020 5 z 5

O jabloňce O jabloňce Eduard Petiška

Knížka o tom, jak umí být příroda krásná a jak rychle se umí měnit to zjištuje malý kluk, který čeká až vyroste jablko.

06.05.2020 4 z 5

Eliza a její nestvůry Eliza a její nestvůry Francesca Zappia

Co vznikne, když se dá dohromady internetové fórum, jedna ušlápnutá školačka , která chodí na anime srazy a hodně slavný kluk? Wow, vznikne totální bomba!
Je to fakt super, častečně napsaný formou komiksu.
Sama mám taky menší formu úzkosti - tetanii takže jsem to málem prožívala s Elizou :-)

10.02.2020 5 z 5

Potíže s mrkví Potíže s mrkví Katy Hudson

To chlupaté zvíře miluje mrkev. A kdo by jí nemiloval? I lidi jako já si na ní pochutnají. Ale ve světě zvířat není na pekáči nebo v hrnci. V noře si na ní pochutnávají králíci. Ale najednou jsou problémy. Není na ní místo, je všude. V knize na každé stránce, králík prosí o pomoc. Co dělat? Naštěstí má další kamarády, ti rádi poskytnou útočiště. Mrkvi, ne králíkovi. Jejich nory, domečky jsou tou obří zeleninou přecpané. Co s ní? Rychle do polívky, nastrouhat a jìst!

14.11.2024 5 z 5

Hospodyně Hospodyně Natalie Barelli

Kdo by chtěl mít doma někoho, kdo ho zná víc než on sám sebe? Odpověď je všem jasná...
Hanna se s Claire bavila. To bylo kdysi. Teď je vše jinak. Hanna se stala nicnetušící obětí, Claire jí vyhlíží už léta jako kondor, když vidí maso.
Má ji lapenou do svých drápů, je totiž u ní na hezky dlouhou dobu.
Služebná se z ní stala,
Hanna ještě nic nepoznala.
Ona může za Claiřin vzhled,
Claire, se lišácky směje, ale v očích a srdci má led.
Není sama, kdo ví něco a neřekne nic,
Příběh skončí, vy chtcete víc.

21.09.2024 5 z 5

Jak se máš, Eliško? Jak se máš, Eliško? Lucie Sunková

Edice :Políčko

Myška jako živá. I když plyšová, ale v očích dětských čtenářů obživne úplně všechno.
Eliška děti spolu s dospělými, kteří jim knihu možná předčítají zavede do pro ně neznámých časů, kdy se dělaly věci dnes už zvláštní , vyšlé z módy, ale tehdy si lidé nemohli přestavit žít život jinak.
Jediný den myšky Elišky v dobách valchy a kamenných pecí, na kterých se tak krásně spalo!

16.09.2023 5 z 5

Kutálí se ze dvora Kutálí se ze dvora neznámý - neuveden

Kutálí se ze dvora
Taakhle velká brambora .

Rytmické povídání, které můžete spojit s pohybem a může z toho vzniknout krátké představení na školkovskou besídku

12.07.2023 5 z 5

Noční můry nespí Noční můry nespí * antologie

Cesta rychle ubíhá, když Vás honí kniha.
Čtěte rychle , možná mezi řádky uvidíte ducha .
Jiné strašidlo můžete čekat taky ,
Nohy za vás pak utíkají jako fretky.
Řada studentů napsala povídky, kde se vypravěč nedožije konce, čtenáři asi po jejich dočtení končí v hrobce.
Jestli jsem se ho dožila já ,
To "říká" má recenze z básní složená.

10.03.2023 5 z 5

Lesní noviny Lesní noviny Ljuba Štíplová

Přečtená v knihovně 2/3
Život lesních strážců sepsaný do několika kratkych basní.

01.02.2023 5 z 5

Bavorský případ Bavorský případ Eva Bešťáková

Dvě hvězdy dolů za nepovedený a trochu zdlouhavý začátek, ale pak jsem se nemohla odtrhnout!
Mladý vyšetřovatel " nehrdina" , který zatím nechce být jmenovaný si otevírá soukromou detektivní kancelář. Na jeho jeho příjmení s poněkud vtipným významem dojde později.
S naléhavou prosbou neodkladného vyřešení rodinného dramatu přijde za soukromým detektivem německý baron, který evidentně neumí česky žbleptnout ani slovo :) Díky otci a jeho přístupu tak mladý detektiv Herman Trapný nepociťuje žádné nedostatky v jazyce, který ovládá. Jak zjistil z výpovědi německého příslušníka, jde o vydírání manželkou dopisem, ve kterém tvrdí, že je baronovo příjemní zcela určitě spojeno s příjmením muže, který je zapojený v nacistické machinaci a jedné z tehdejších stran NSDAP. Tehdejších v dnešní době, ale tenhle příběh se odehrává v době války r.1936, takže nicnetušící detektiv se zamotává do éry, ve které lidé ztrácí svou identitu...

25.01.2023 3 z 5

Lucinka a kouzelná zvířátka Lucinka a kouzelná zvířátka Eliška Mauleová

Výzvy: databázeknih, téma 17: kniha se žlutou obálkou

Tlusťoch, Dlouhán nebo Prďola. Tihle a další kamarádi poznali Lucinku. Malou, ale veselou holčičku. Spolu s její rodinou v krátkých kapitolách půjdeme mezi zvířata nebo do školy.

05.01.2023 5 z 5

Coco Coco Walt Disney

Výzvy: databazeknih, téma 16: kniha, která má na databázi štítek" tajemstvi."

film + kniha : Co vše může způsobit porušení jednoho zákazu dodržovaného již po mnoha staletí?
Hurá do Mexika ! Jak přes televizní obrazovku tak listováním stranami knížky z firmy Disney.
Málého hudebně zdatného Miguela, který vzhlíží ke svému talentu Ernestu de la Cruze čeká mnoho překvapení.
Chce se stát kytaristou , ale přes rodinný zákaz vydávání jakéhokoliv zvuku se to zdá být nemožné
Jak o pár milisekund později zjistí, slavný hudebník z utržené fotky a rozbitého rámečku patří k nim do rodiny. Nebo spíše patřil. Miguel si dal za úkol zmizení pradědečka vyřešit sám. Zjeví se v hrobce odkud mu zemřelí příbuzní ukážou cestu na "druhou stranu", kde může najít pomoc nebo taky ne. Aby se mohl dostat do světa živých je nucen se vzdát toho, co ho sem dostalo - hudby. Toho ale není schopný. Musí mu pomoct kostra... teda pardon , příbuzný , sice už není mezi živými, ale pomoci jeho slov malý chlapec pochopil, jak to celé bylo.

Na konec jen zkráceně pár slov o filmu: Líbilo se mi ztvárnění jak postav s maskami kostlivců tak připomínka svátků, že něco takového někde na světě existuje.

04.01.2023 5 z 5

Fantom školy Fantom školy Thomas Brezina

Další díl je tady zas,
špetka napětí pro každého z nás.
Návrat z prázdnin neni jednoduchý,
pátrači si pořád musí dávat pozor na duchy.
Někdo běhá po škole a skrývá se v kabinetech,
školník si tře kolena: "ach to moje revma po těch letech."
Práce zbyla na naši partu,
fantom v převleku si vybral špatnou osudovou kartu.
Chycen a odhalen,
v pasti lapen.
kdy vyjde pokračování,
další kus zábavy , který úsměvu nebrání?

26.12.2022 5 z 5

Dům pekelného Salamandra Dům pekelného Salamandra Thomas Brezina

Trávit prázdniny v Karibiku,
je mnohem lepší než sedět na gauči s pivem v ruce a v triku.
Tam se s našimi pátrači "objevime,"
co zažijeme opět nevíme.
Kamenné sochy jsou na obzoru,
není to činnost čtenářských mozkových výplodů.
Jak při bližším ohledání uvidíme jsou to mloci,
myslíte, že se objevují a útočí jen v noci?

To a nejen jejich nečekané zjevení objasní čtyři kamarádi,
policejním složkám opět ušetřili práci.

16.12.2022 5 z 5

Nestvůra z Dračího jezera Nestvůra z Dračího jezera Thomas Brezina

Zazvonil zvonec,
bohužel je téhle sérii jednou provždy konec.
Mladí detektivové jsou tentokrát na prázdninách u jezera,
kde už na ně číhá tajemná a vraždící nestvůra.
Jup je pryč,
každá zahada má klíč a tenhle super příběh není žádný kýč.
Zahada opět vyřešena , já lehce posmutnělá,
knih z této série je v knihovně méně než bych číst chtěla.
Snad časem narazím na další,
pátrači se snad do té doby neocitnou " v kaši."

11.12.2022 5 z 5

Jsme všichni sněhové vločky? Jsme všichni sněhové vločky? Holly Bourne

Mohlo mě napadnout, že autorka asi nebude psát o Vánocích. Bohužel nestalo se a já knihu otevřela s nadšením měnícím se v omylné zjištění, že jde o YA román s tématikou duševní poruchy.
Olivie stejně jako hodně dalších lidí, kteří si procházeli tím, co ona a někteří stále prochází to nemají jednoduché a po mylném škatulkování končí v táboře spolu s těmi, kteří jsou na tom lépe nebo hůře. Tábor není ledajaký a kniha s tímto příběhem také ne . Nejen, že se zasmějete, ale posmutníte nad tou skoro až brutální upřímností. Čtení zdar!

04.12.2022 5 z 5

Lopuchové pole Lopuchové pole Katarzyna Ryrych

"víkendovka"
Hřiště, pole a panelové domy kolem něj. domy ale nejsou ledajaké, každý z nich skrývá svůj příběhy který vypráví tahle tenká kniha. Každé dítě, osoby, které v nich žijí jsou svědky něčeho kouzelného a nepředvídatelného v reálném světě. Kouzla, čáry máry,
každý si užije svou chvíli slávy.
Čarodějnice hůlkou mávne,
po svém štěstí rázem každý prahne.
Dostane ho , to si pište,
vemte knihu a hlasitost televize ztište.

23.10.2022 5 z 5

Dítě s hvězdičkou Dítě s hvězdičkou Loïc Dauvillier

"Z doby kamenné "

" Simča to stihne dočíst " slyšela jsem  v knihovně,  kde jsme jednou šli se třídou a třídní učitelkou na exkurzi. Ano stihla.  Paní knihovnice o knize mluvila tak jsem  ji později ve volnu prostě musela mít.
O čem vypráví tenhle krátký ale citlivý příběh?
Babička říká vnučce něco, s čím žije celý život. Osobní příběh, na konci kterého je vnučka ráda, že dnes nežije v takové době, strachu a neustálého napětí.
Duňa nebyla jako ostatní a uvědomovala si to. Nošení hvezdy už ale nechápala... proč ji musím nosit jen my s bratrem a spolužáci ne? ptala se doma.Tatínek ji vše vysvětlil jako hru na šerifa, kdy lidé kteří ji nosí jsou vlastně o něco významnější než ostatní, aby se nebála. Ukryla se spolu s bratrem na venkov, ale i tam hrozí nebezpečí...

14.10.2022 5 z 5