Knihomolka506 komentáře u knih
život pro Christopera není a nebyl nikdy moc jednoduchý. Stejně jako Jacob z knihy Nejsem jako vy má autismus a podle mě má Aspergerův syndrom anebo aspoň jeho znaky . Ten asi nemusím nějak více definovat. Je geniální na matiku a miluje detektivky hlavně Sherlocka Holmese. Taky jako Jacob se snaží vyřešit vraždu, ale ne osoby . Tady jde o zvíře- psa. Kromě tohoto manželskou krizi mezi rodiči. A opět je stejně jako Jacob obviněný z vraždy, kterou neudělal. Autisté neumí lhát proto mluví vždy pravdu a jsou až moc upřímní, ale někdy si neuvědomují, že tím můžou druhého člověka naštvat nebo moc urazit . To jestli mu ostatní uvěří a jestli si získá důvěru rodiny si přečtete v téhle, ale citově silné knize.
Příběh podle skutečných událostí o muži, který fotil smrt. Měl ji v mysli a ve tváři, protože viděl neuvěřitelné. Fotil, ty, kteří nepřežili, aby sám žil.
Druhá nejlepší kniha od Fieldingové!! Nikdo z autorů se neumí tak dobře vcítit do svých vlastních knižních postav jako ona. Doporučuji všem koho zajímá problematika nebo chování napadených nebo znásilněných osob.
Ke knize : mladá vyšetřovatelka zažije traumatický a psychický šok , když je cizím mužem napadená a znásilněná. Co vše prožívá, z čeho všeho má až panickou hrůzu to nejde ani popsat slovy. To si člověk musí doslova zažít na vlastní kůži, aby pochopil jednání a myšlení těchto lidí.. Smutné, ale v současnosti to tak bohužel je... přečtěte si a uvidíte
KV : kniha jejíž hlavní postava je alkoholik.
Četla jsem před lety teď si kvůli výzvě dala repete. Napínavá severská detektivka od slavného autora. Může sněhulák opravdu zabíjet nebo je to jenom nějaká přezdívka sériového vraha ? Právě to se snaží zjistit detektiv Harry Hole se svou kolegyni.
Knižní výzvy: databázeknih.cz, téma č. 18= hlavní hrdina pije kávu
Jamie jako dospělý kluk vzpomíná na jednu zásadní věc ovlivňující jeho život už od narození. Mluví s mrtvými. Dokáže je slyšet a ptát se na otázky. Oni mu odpovídají. S touto zkušeností se setkal při úmrtí sousedky a poněkud více než katastrofální cestou na oslavu kamarádky ještě ve školce. Podotýkám, že Jamie dárek neodevzdal. Důvod skrytý v příběhu, který ještě zdaleka nekončí, ale je na samém začátku...
Od mámy má o svém "nadání" zakázáno mluvit, a když je o několik let později v ohrožení života, které připomíná akčňák, dojde mu, že smrt může být úplně všude a je těžké je ji postavit. Ale hlavně, že použití svého talentu někdy není až tak úplně k zahození :)
Anne opět v jiné podobě. Stejně jako dvojice francouzských autorů Sid Jacobson a Ernie Colón napsala komiksový životopis AF tak dvojice spisovatelů z různých zemí napsala ten samý příběh a také se inspirovali původním deníkem mladé školačky. V původním Deníku se sestry tolik nesrovnávají, a protože je komiksová biografie hlavně určená dětem brutality tam není zase tolik. Jedná se spíše o Anniny pocity před úkrytem, strach z antisemitistických vyhlášek, první zamilovanost v úkrytu, a poslední zápis. Mladá dívka si do deníku psala dvouleté soužití 8 lidí, jejich povahy, jejich schopnost či neschopnost přizpůsobit se ve stisnenych podmínkách ostatním, prožívání války...
Milá Anne, jsem moc ráda, že se s tebou opět (literárně) setkávám . Děkuji za Deník, jeho další zpracování a věřím, že to nebylo naše poslední setkání! Obohatila si nejen mě a za to Ti patří velký dík!
"Z doby kamenné"
Čteno v brněnské nemocnici, kde mě převezli po pádu z lezecké zdi. Nic příjemného , ale ani vážného. Četla jsem ji sestřičce tehdy ještě na dětském. Dokonce i teď ve dvaceti pořád šíleně ráda někomu čtu :-)
Rozepsaná recenze čeká , nebudeme zdržovat: bohatý pán ztroskotá na ostrově. Nejen samota a nedostatek jídla ho donutí se o sebe postarat.
Příběh nejznámějšího běžce a jeho ženy Dany v komiksovém vydání.
Kromě čtení bublin u úst hlavních a vedlejších postav se dozvíme zážitky z Emilova života , osudové setkání, z kterého se po letech vyvine svatba a něco z nelehké doby, ve které žil. Ta je také znázorněna v celém příběhu černobíle.
Spolu se stejnojmenným filmem je to skvělé doplnění znalostí.
Konečně další Bryndza z knihovny :)
Slečnu zvanou a po různých klubech, kde pracovala jako tanečnice burlesky známou jako Medový diamant jednoho dne objeví bez života na ledové zemi s proříznutým hrdlem.
Komisařka Erika může opět nastoupit do práce. Spolu se svým forenzním a krimi týmem má totiž po jednom náročném případu co dělat. Objeví se skutečností které mnohé z vás určitě překvapí a když si říkáte aha teď je případ vyřešený, tak není:D Vždycky je v této sérii nějaké To WOW, něco, co vás nakopne a přesvědčí o omylu a o tom, že děj se vyvíjí zcela jinak .
Přečtená dneska o pulnoci… Kdybych měla napsat pocity tak jsem v jedné scéně měla slzy v očích.. Někdy mi to přišlo jako Šeherezáda a pohádky tisíce a jedné noci a byla smutná, ale skvělá
První kniha od autorky. Loni jsem ji rozecetla, ale nevím proč mě nějak nechytla. Krátce před dušičkami jsem ji dala šanci znovu a tentokrát ji celou přečetla.
ke knize : Novinářka Ellie najde starý dopis adresovaný mladé ženě. rozhodně se pátrat po jeho původu, zjistí hodně souvislostí.
Teda hlavně my čtenáři, když se nám ukáže druhá historická část minulosti, kde mladá Jenny leží v nemocnici...
Jako bych četla Dopisy, které nikdo nečetl ️
Dve časové roviny , záhady na každém kroku provázené písní s tajemným názvem.
"vikendovka"
Když je bohatá dáma po smrti, nenapíše závěť a jedna z teoretických dědiček najednou zemře po tom, co sní pár sendvičů s pomazankou. A to asi není všechno... Na scénu vstupuje dobře známý malý muž s černým knírkem, aby vyřešil další záhadu.
Druhý díl série, ve které vrah používá novou a jinou techniku vraždění svých obětí- obesi je jako Loutky. Doslova. Dokážou se naši dva kolegové Baxterová a Rouche opět vyznamenat a chytit nebezpečného vraha?
Skvělý příběh jak na papíře tak na filmovém plátně. , 4 holky- ze kterých je jedna stejně dobrá a vášniva čtenářka jako já- samy s matkou, která se strachem čeká až se její muž vrátí z války a vztahy holek teda uz mladých slečen s klukama, které prožívají každá jinak.
" Z doby kamenné"
Krásný příběh pro děti o známém mravenci Ferdovi, který není jako ostatní - je jiný, ale v dobrém. Rád každému pomáhá a u toho se většinou dostane do trapasů.
KV : databáze knih, téma č. 3- kniha od J. Austen nebo S. Kinga.
Jako milovnice hororů je asi jasné, kam jsem sáhla ...
Autor opět uměl, skvělé vyvedený příběh s děsivým dějem.
Zvíře nakaženo nemocí bohužel přenosnou na člověka dokáže někdy lidem v okolí způsobit pořádnou "paseku" . Hodný bernardýn, kterého by určitě každý pohladil se během pár desítek minut proměnil na krvelačnou bestii ohrožující životy. Donna, která byla na cestě do opravny se synem Tadem zůstala uvězněná v porouchanem autě s útočným psem. Tadovi se udělá špatně, tak se Donna rozhodne situaci vzít do svých rukou.
"Je v pohodě jako škeble ve vodě."
Samantha jako ani ne dvouletá přesně taková byla. Andílek narozdíl od její starší sestry Michele. Tak by popsali své dcery Shipleyovi. Ale osud si pohrál a jedna z nich zmizela...
Měl to být skvělý večer v hotelovém apartmá oslavující kulaté výročí manželů, na který si spolu s přáteli chtěli trochu připít a sníst něco na zub jako to u podobných akcí bývá. Kontrola dětí proběhla, ale při poslední Samantha v postýlce nebyla...
Připomíná mi to kauzu dodnes probíranou- Případ Madeline McCan, ale hledat ji v tomhle případě nebylo nutné. Po 15 letech se ozvala divka, která o sobě říká, že je jejich ztracená dcera. Sblížení starší dcery s matkou na daleké cestě, nejistota a strach aneb thriller , kterým by si žádná matka nechtěla projít
"Víkendovka"
Anita, které tikají biologické hodiny zažila v životě vše možné jen ne dobré věci. Kromě toho, že si s přítelem Adamem šíleně moc přeji dítě, má poruchu úzkosti a "nevystrčí nos" z domu. Z útrob svého krakowského bytu sleduje lidi přes všemožné sledovací zařízení a hlavně využívá denní online projížďky jednou z mnoha pražských tramvají se zabudovanou kamerou. Sleduje jednoho kluka, ví o něm téměř vše, co dělá, s kým je. Ale zásadní věc ji ujde: že je tu kdosi, kdo zná její identitu, kdo o ní ví věci, které Anita neví o sobě. Napínavý thriller z pohledu více postav .
Za sebe mohu říct že jsem četla lepší, tahle kniha se zdá být více předvídatelná.