Knihomolka97 Knihomolka97 komentáře u knih

Mister Mister E. L. James (p)

Nechápu nízké hodnocení. Ano nebylo to dokonalé, pár věcí bych brala dořešit, ale jinak se mi to moc líbilo.
Originalní příběh plný touhy, vášně, lásky, hudby, Albánské kultury ale také temna, tajemství a strachu.
Prý má být natočen film, tak jsem zvědavá a těším se.

02.04.2020 5 z 5

Nenávist Nenávist Chris Carter

Nic pro slabší povahy... :D

30.03.2020 5 z 5

Dokážete udržet tajemství? Dokážete udržet tajemství? Sophie Kinsella (p)

To byla paráda! Přečteno za 3 hodinky a něco. Jednoduchá, velmi vtipná, romantická lahůdka se sympatickou, hodně ztřeštěnou a bláznivou hlavní hrdinkou, které opravdu musíte fandit.
Zasmála jsem se opravdu hodně a nahlas. :-D
Moc jsem zvědavá na filmové zpracování, (díky kterému jsem na knihu narazila), které právě běží v kinech.

08.10.2019 5 z 5

Sadie Sadie Courtney Summers

Tak to bylo pravdu něco. Jakým směrem se příběh vyvinul, jsem nečekala. Je to smutné...
Forma vyprávění mi sedla perfektně, pohled Sadie a jako podcast v rádiu. Zase něco jiného a bylo to psáno velmi napínavě. Závěr každé kapitoly nutil číst dál a dál. Kniha ještě předčila mé očekávání, moc doporučuju.

30.09.2019 5 z 5

Těžká noc Těžká noc Lenka Lanczová

Krásný příběh, nenechal mě ani na okamžik vydechnout.
Střídaly se ve mě emoce od naštvaných, šťastných až po smutné.
Ke konci jsem byla úplně naměkko. Asi proto, že jsem Erice přála, aby vše pro ni dobře dopadlo.

09.07.2019 5 z 5

Něco jako láska Něco jako láska Julie James

Příjemné počteníčko. Romantika s ,,detektivkou", sympatické postavy, humor, sarkasmy, jiskření mezi hlavními hrdiny fungovalo perfektně. Mě se to líbilo. :-)

01.07.2019 4 z 5

Rychle a vášnivě Rychle a vášnivě Kristy Bromberg

Tohle byla neuvěřitelná jízda! Lepší než první díl, příběh jak na horské dráze nahoru dolů. Bože, v jednu chvíli jsem chtěla knihu zničit, spálit, roztrhat! Takové emoce ve mě dlouho žádná kniha nezanechala. Nevím jestli Coltona milovat nebo nenávidět...
No dobřee nejde ho nemilovat... :-D
Konec opět pekně navnadil na pokračování (do kterého se okamžitě vrhnu), ale čekala jsem, že tato situace tam jisto jistě přijde.

18.03.2019 5 z 5

Cinder & Ella Cinder & Ella Kelly Oram

Tak tato kniha mě naprosto dostala!!!
Miluju příběh o Popelce v jakékoliv podobě. A tenhle moderní příběh se zařadil mezí mé nejoblíbenější. Možná úplně nejoblíbenější! Ella je pro mě neskutečně statečná hrdinka. Absolutně si nedovedu představit být na jejím místě.
Cinder alias Brian mě dostal do kolen prakticky od první stránky, kdy se objevil na scéně. Oba dohromady tvořili úžasný, vtipný pár.

Scénu, kdy zjistily ,,pravdu'' , jsem četla asi 5x za sebou! :-D

Líbilo se mi, jak všechno do sebe zapadalo. Jméno hlavní hrdinky = stejné jako oblíbená postava z jejich oblíbené knihy, atd.

Byla jsem strašně zvědavá jak to nakonec dopadne. A konec mě nezklamal. Takové vyznání lásky se jen tak nevidí. I slzička mi ukápla.

Upřímně ani nemám potřebu číst další díl, protože mi příjde úplně zbytečný. Dostala jsem konec jaký jsem chtěla hotovo. :-)

06.01.2019 5 z 5

Hospůdka v Praze Hospůdka v Praze Julie Caplin

Leo se mihl právě ve Vile v Itálii, už tam jsem si ho oblíbila a těšila se na jeho příběh. Je to sympaťák, samozřejmě fešák, velmi přátelský a komunikativní člověk, který šíří pozitivní energii.

Nejprve začnu pozitivně. Užívala jsem si prostředí Prahy, ochutnávky piva i jídla. Je znát, že se u nás autorce líbilo, protože vše popisuje s velkým nadšením. A myslím, že nejsem jediná, která při čtení dostala hlad.
Příběh se neodehrává jen v Praze, ale také na Jižní Moravě, což oceňuji, protože osobně Jižní Moravu zbožňuji.
Kromě Lea si nejde neoblíbit i vedlější postavy, které příběh hezky zpestřili.

Měla jsem ovšem probém s Annou, která mi jako hrdinka jednoduše nesedla. Ne že by byla vyloženě nesympatická, ale dost si protiřečila a působila jako chorobná žárlivka. Vzhledem k tomu, v jakém prostředí vyrůstala, se sice nebylo čemu divit, ale stejně. Tím se dostávám k romantické lince, která mě celkem zklamala. Mezi Leem a Annou to sice chvilkama hezky jiskřilo, ale jejich vztah mi nepřipadal úplně zdravý a díky rozdílným povahám mi k sobě moc nepasovali.

28.01.2025 3 z 5

Obránce mimo hru Obránce mimo hru Leah Brunner

(SPOILER) S hokejovými romancemi se roztrhl pytel. Vadí to? Ani v nejmenším!

Obránce mimo hru je moc milá, vtipná jednohubka, u které jsem se většinu času culila jak měsíček na hnoji. Je škoda, že příběh nemá třeba o 50 stran více a není rozvinutější, ale na odpočinek je ideální volba.

Kniha je bez nějakých výraznějších dramat, ale autorka se nebojí otevřít závažnější témata.

Andie mi byla sympatická, i přes její nezájem o hokej...
A Mitch? To je prostě méďa.
Oblíbila jsem si i Mitchovy spoluhráče a moc mě těší, že další díl bude o Colbym.
Snad se tedy dočkáme překladu.

Upřímně jsem čekala i nějakou tu peprnější scénku, ale i bez ní jsem se v pohodě obešla. ;)

15.06.2024 4 z 5

Volání o pomoc Volání o pomoc Wendy Dranfield

Volání o pomoc krásně navazuje na Pád do tmy.
A wow, já nemám slov. To byla zase jízda. Jízda plná zvratů, špinavostí a postav, ze kterých se mi zvedal kufr. V tomto díle Nate je trochu upozaděn, ale přesto je důležitý. Madison mi bylo fakt neskutečně líto, její bývalí kolegové mě vytáčeli do běla a vlastně všichni, co se k ní chovali hnusně.
Zvrat s Owenem byl teda mega hustý, i když jsem měla určité tušení..
Závěr a vlastně všechno, co vycházelo postupně najevo, bylo nečekané. Pár věcí jsem tedy odhadla, ale jinak jsem čučela s otevřenou pusou.
Těším se na třetí díl!

06.11.2023 5 z 5

Tanec za odpuštění Tanec za odpuštění M. K. Hardy

(SPOILER) Jack byl úžasný už v předchozím díle a na jeho příběh jsem se velice těšila.
Riley se mi od začátku zalíbila, byla sympatická, vtipná, svá, tvrdě dřela, působila rozumně. Říkala jsem si, že mi snad sedí víc než Lily. Ha! V jednom momentu se to úplně otočilo. Dá se říct, že mi to skoro zlomilo srdce. Zklamání, nevíra, lítost, vztek, kudla do zad a upřímně se mi udělalo i zle. Riley jsem nechápala a když to napíšu slušně, úplně mi odpadla od srdce. (ovšem tuhle reakci asi vystupňonala i sklenka vína, co jsem při čtení pila, ups :D )
Takovou emoční bombu jsem ale zkrátka nečekala, nebyla jsem na ni připravená a chvíli mi trvalo se z toho dostat a začít zase racionálně přemýšlet.
Před autorkou musím smeknout imaginární klobouk, protože umí ve čtenáři vyvolat opravdu spostu emocí. Chci příběh prožívat se vším všudy. Smát se, brečet, být naštvaná, dojatá.. A tenhle příběh mi to dal.
Mezi Riley a Jackem to krásně jiskřilo a jejich konverzace nejednou vykouzlily úsměv na tváři či výbuch smíchu.
Prostor dostal i Alex s Lily z předchozího dílu, což je další plus.
Jacka mi bylo tak líto. Zatracení novináři.
Maxe a jeho chování nemůže omluvit absolutně nic, pitomeček. Riley jsem nepochopila ve více věcech a bohužel se mi její chování postupně zprotivilo. S tím právě souvisí poslední cca třetina, která mě vývojem událostí docela zklamala. To je ovšem takový můj osobní problém, že tohle klišé v knihách fakt nemám ráda, takže se to snažím brát objektivněji.
Pár věcí mi taky přišlo ne uplně dotažených, takže dávám 4/5. Přece jen Haka se mi líbila více.

10.03.2023 4 z 5

Setkání v soumraku Setkání v soumraku Renáta Navrátilová

Kniha mě nalákala zajímavou anotací a příběh nezklamal. Líbilo se mi prostředí, tajemno a odhalování tajemství okolo domu, kam se přestěhovala hlavní hrdinka Rebecca. Byla velmi odvážná, houževnatá a tvrdohlavá. Já bych asi brzo zdrhla. I když.. kdyby nějaký duch vypadal jako náš pan tajemný, tak bych možná i vydržela... :D
Jeho kouzlu jsem postupně propadala stejně jako Becca, neustále jsem vyčkávala na moment, kdy se zase objeví.
Jejich konverzace a trávený čas jsem si užívala a byla jsem zvědavá, jak to celé dopadne.
Ten zvrat ke konci jsem nečekala, skvěle vymyšlené a samotný závěr to jen dovršil. Nejdřív mě ale mrzelo, že už je konec, klidně bych brala ještě pár stran.
Oddechové čtení s nádechem tajemna a romantiky určitě doporučuji.
4,5⭐️/5⭐️

15.08.2022 4 z 5

Král Král Devney Perry

Čekala jsem drsnější romantiku, což jsem taky dostala a byla to jízda. Přiznávám ale, že jsem to čekala víc drsné (třeba na Amo to v tomto směru v žádném případě nemá), ale takto to bylo perfektní. Kombinace romantiky/erotiky/a tak trochu detektivky z motorkářského prostředí. Příběh je vyprávěn v ich-formě z pohledu obou hlavních aktérů. Asi nemusím říkat, že se to čte jako po másle.
Hlavní hrdinka Bryce mi sedla od úplného začátku, byla cílevědomá a nebála se jít do všeho po hlavě, necouvla za žádnou cenu. Dash alias King byl prostě a jednoduše boží, o takovýchto chlapech chceme číst, že... :D Jiskřilo to mezi nimi od prvního setkání a já si jejich sbližování maximálně užívala.Dashe jsem v jednom momentu měla chuť něčím praštit po hlavě, ale nevydržela jsem se na něj zlobit moc dlouho.
Romantická linka za mě teda úžasná a chvilkama úplně sladká. Erotiky bylo v přiměřené míře. Co se týče "detektivní " části, tak ta mě taky bavila, nebylo to předvídatelné, měla jsem v hlavě několik teorií... Uff, těším se na Rytíře!

31.05.2022 5 z 5

Mé přítelkyně z Ravensbrücku Mé přítelkyně z Ravensbrücku Magda Knedler

Bohužel jsem zklamaná, což mě moc mrzí. V knize jsou dvě časové roviny - druhá světová válka a rok 2018.
Dlouho jsem si zvykala na styl, kterým autorka knihu psala. Přišlo mi to nezáživné, plné odboček k pro mě nezajímavým informacím, které jsem vědět "nepotřebovala". Hlavně tedy v lince z roku 2018, kde vystupovala spisovatelka Ida. Nečetlo se mi to moc dobře. :(

Osobně si myslím, že buď autorčin styl psaní sedne a nebo nesedne, což dokazuje i její první kniha Porodní sestra z Osvětimi. ‍️

Více mě rozhodně "bavila" linka z minulosti, kdy jsem se o každé z přítelkyň postupně dozvídala, jak žily před táborem a jak se tam vlastně vůbec dostaly. Bylo to zajímavé, smutné, kruté.. Jejich životy jsem s nimi prožívala a chvilkama si pro sebe nadávala.
Naštěstí tam nebylo tolik detailního popisu, jak se k nim ty zrůdné dozorkyně chovaly, jak s nimi zacházely (i těch pár momentů stačilo). Je fakt hnus, když žena ubližuje a ponižuje takovým příšerným způsoben jinou ženu. A kvůli čemu? :(

Před čtením jsem si o samotném táboru dohledala pár informací a udělala jsem dobře. V příběhu se objevila i jména skutečných vězenkyň - včetně známé češky.

Velké plus má za mě poslední třetina knihy, kterou jsem zhltla jako malinu. Kéž by to bylo tak poutavé celou dobu.
Myslím, že kniha je zbytečně dlouhá...

Slabší 3⭐/5⭐.

24.01.2022 3 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

(SPOILER) Chata ve Švýcarsku je první kniha, kterou jsem přečetla z této série. Vtipné, že je to zatím poslední sedmý díl, který je u nás vydaný. Rozhodně se ale vrhnu na další.

Na začátku jsem se dokázala naštvat do běla po tom, jak se k hlavní hrdince zachoval její přítel. To byl fakt ubožák největšího kalibru. Už proto jsem ji pak držela z celého srdce palce.
Muž, který se v příběhu později objevil, mě okouzlil od prvního momentu a čtení jsem si od té chvíle nesmírně užívala. Romantická linka, která zahřeje u srdce.
Líbilo se mi to kouzelné prostředí Švýcarska a měla čím dál větší chuť na čokoládu!! A taky sýry!
Opravdu lepší knihou jsem rok 2021 snad ani zakončit nemohla.

01.01.2022 5 z 5

Osudový dopis Osudový dopis Vi Keeland

Osudový dopis je pro mě asi největším překvapením tohoto roku a řadím ho mezi TOP 3 knihy za rok 2021. Možná je to i tím, že podobné příběhy mám ráda, jak knihy, tak filmy.
Tak nádherný příběh, který ve mě vyvolal spoustu emocí - radost, smutek, dojetí... Birdie si mě okamžitě získala svým dopisem pro Santu. Tak strašně milý, opravdu šikovná holčička! :)

Sadie si nešlo neoblíbit a o Sebastianovi ani nemluvím. Jejich sbližování jsem plně prožívala. Jak se v průběhu jeden druhému otevírali, svěřovali a přestali se bránit touze a citům. Krásné.

Na konci jsem byla tak dojatá! A taky jsem se smála jako šílenec. To co autorky vymyslely, to opravdu nemělo chybu. :D

Samozřejmě 5⭐/5⭐ a knihu moooc doporučuju!

26.10.2021 5 z 5

Nebezpečné známosti Nebezpečné známosti Pierre Choderlos de Laclos

Této knize jsem se dlouho vyhýbala, protože jsem se bála, že se bude blbě číst. Nějak jsem si nedokázala přestavit vyprávění formou dopisů...

Já naprosto žeru tento příběh o svádění, vášni, lásce, vypočítavosti, intrikách a pomstě! Zamilovala jsem se do filmů a teď i do knihy (ta je samozřejmě ještě lepší). ❤
Markýza de Merteuil je geniální manipulativní mrcha, která se neštítí snad ničeho. Svým způsobem mě ale fascinuje a je má oblíbená záporná postava. Ona je prostě dobrá❗, to se jí musí nechat! :D To samé i vikomt de Valmont.
V knize je jejich charakter tak pěkně vykreslený, že ani nevím, který z nich je zkaženější.
Vážně mě bavilo jejich dopisování. Jak se oslovovali, škádlili a hecovali. Působilo to celé tak elegantně, vznešeně, ale to je tou starší dobou.
V příběhu vystupují další důležité postavy - mladičká Cecilie, rytíř Danceny a Paní de Tourvel. S těmi si právě nepěkně "hrají" naši hlavní hrdinové.
Jenže na každou ***** se vaří voda (:D) a vikomta i madame nečeká dobrý osud. Když jsem byla mladší, konec se mi moc nelíbil...čím jsem starší, tím víc ho oceňuju.

05.01.2021 5 z 5

Kluk odvedle Kluk odvedle Kasie West

Po knihách První opravdový polibek a Štěstí v lásce si u mě autorka vylepšila reputaci.
Kluk odvedle - parádní, oddechové, milé, vtipné, romantické čtení. Jasně, od začátku víme, jak to skončí, ale to je úúplně jedno. :D
Přečteno za necelé 3 hodinky.

10.09.2020 5 z 5

Léto v síti Léto v síti Petra Martišková

Opět parádní čtení na léto. Hlavní hrdinka mi padla do oka hned od začátku, velká sympaťanda, která si nenechala nic líbit a uměla odpovědět. Párkrát jsem se nahlas zasmála, jak to bylo vtipné. Některé hlášky neměly chybu. :D Příběh to byl určitě i poučný, člověk se nad pár věcmi zamyslí. Vtipné taky bylo, že se část knihy odehrávala na cykláku. Tři dny zpátky jsem taky jela na kole a spala ve stanu, takže jsem přesně věděla, jak se postavy cítí. :D
Alex se mi líbil, ale naštval mě, jak všechny házel do jednoho pytle. Chápu, že měl špatnou zkušenost a opodstatněný důvod nenávidět sítě (lidi), ale zkrátka neznamená, že každý člověk, co má Instagram, je špatný. Tvrdohlavý mezek jeden...krásnej...vysportovanej... :P
Celkově ale romantická část moc pěkná. :)
Když jsem byla 20 stránek před koncem schválně jsem četla co nejpomaleji, nechtěla jsem, aby to skončilo. :D

06.07.2020 5 z 5