KnihomolkaKatka

Dojemná a zároveň smutná kniha, která chytne za srdce. Zároveň jsou v ní i momenty, které vás potěší, pohladí po duši, ale i situace, které mě osobně nějakým způsobem naštvaly. Nebo takhle - spíš mě štvala jedna konkrétní osoba. A to manžel Janice, který měl o sobě až moc velké mínění a přitom k tomu podle mě neměl důvod.
Je to příběh lidí o jejich osudech, radostech a starostech. Příběh o životech, o tom, jak se navzájem ovlivňujeme, pomáháme si, ale umíme druhým i pěkně ublížit. Začátek byl trošičku pomalejší, ale čím více jsem se příběhem (příběhy) prokousávala, tím více jsem se nemohla odtrhnout a těšila se na každou chvíli s Janice.
Janice jsem si oblíbila, stejně jako starou paní B., se kterou bych se chtěla seznámit i ve skutečnosti. Podle mě to je postava, která má co nabídnout. Autorka do knihy prostřednictvím příběhu Janice a paní B. vložila poselství, které činí knihu tak krásnou a svým způsobem i jedinečnou. Hodnotím 4,5*.

Strašné, co si Marika musela od Pepy vytrpět. Strašně jsem s ní soucítila a fandila jí. Věřím, že kniha splní svůj účel - varuje všechny, kteří zažívají něco podobného (nebo dokonce to samé), aby včas utekli a zachránili si život.
I přes skutečnosti, které se v knize objevovaly (a často i opakovaně, Pepa byl ve svých výrazech dost neoriginální a omezený), jsem knihu přečetla poměrně rychle díky autorčinu skvělému a čtivému stylu psaní. Myslím, že si prostřednictvím knihy dala za úkol mnohým ženám otevřít oči a pevně věřím a kvůli všem obětem doufám, že to pomůže.

Tahle kniha je fakt horor. Nemohla jsem ji číst v noci, protože bych asi ani neusnula. Po téhle knize jsem ráda, že už jsem roky nebyla na horách a ani se tam v nejbližších letech nechystám. :)
Díky tomu, že to autor psal jakoby za sebe, tak jsem měla pocit, že to fakt zažil, což je ještě děsivější. Vzadu v knize je napsáno, že se inspiroval svými nočními můrami, což je hrozné, když se tohle někomu zdá. Díky tomu jsem si uvědomila, jak moc jsem ráda za svoje noční můry. :) Příběh jsem si strašně užila a fakt jsem se při něm bála, což splnilo účel žánru. Doporučuju.

Oproti původní trilogii je tato kniha lepší, přesto si s autorkou nějak moc nesedíme. :( Hodnotila bych tak na 3,5 hvězdičky. Ze začátku jsem z knihy byla docela nadšená, ale postupem čtení moje nadšení opadávalo, občas jsem se ztrácela v tom, kdo je Splátce a kdo trenér a vůbec mi tak nějak přijde, že na to, jak moc je kniha hipovaná by mohla být lépe zpracovaná.

Další velmi zdařilá autorčina kniha. Už jsem od ní přečetla Světla, která se mi moc líbila svým nápadem i stylem psaní, ale tohle?! Do tohoto jsem se prosím pěkně zamilovala od první stránky. Autorka zde kombinuje prvky z křesťanství a fantasy prvky a sedí to jak pr... na hrnec :). Miluju to. Hned po Pádu nejlepší kniha s andělskou tématikou, jakou jsem četla. Určitě se k ní vrátím.

Pěkná detektivka týkající se uprchlíků ze Somálska. S tímto tématem (čti o Somálsku), jsem ještě nic nečetla, proto pro mě bylo překvapivé a velmi šokující, jak se druzí lidé chovají právě k Somálcům v uprchlickém táboře. To je fakt hrůza.
Knihu jsem si koupila na Světě knihy dva roky zpátky a těsně před tím letošním jsem ho dočetla. A koupě nelituju. Autorčin styl psaní mi sedl, i když je spíše pomalejší, obohacený o informace o místní situaci a všechno to do sebe krásně zapadá. Byla to moje první kniha, kterou jsem od autorky přečetla a rozhodně si chci přečíst ještě nějakou. Třeba právě Spálenou oblohu. Jedná se o detektivku, kterou jsem měla přečtenou snad během tří dní a konec mě rozbrečel. Opravdu doporučuju, pokud máte rádi vyšetřování a nevadí vám pomalejší tempo. :)

Rozhodně nejlepší díl. Miluju to. Vztah mezi Paulem a Marií dostal zabrat a byl podroben zkoušce. Na druhou stranu jsem si konečně oblíbila linku Elisabeth, kterou jsem až do teď moc nemusela. Její dějovou linku miluju na téhle knize nejvíc. Kromě teda linky dětí a jejich lumpáren. A vůbec Anne Jacobsová zkrátka umí psát a já se budu těšit na každou její knihu. Jsou nenáročné, čtivé, romantické a nenudí.

Tahle kniha je vážně pecka. Přesvědčila mě, že si mám přečíst i autorčiny Strašidelné domy. Styl psaní mi sedí. Je čtivý a o napětí není nouze. Do této série autorka přidala i trošku romantiky, ale je to nenásilné a pomalé a tak jako na pozadí. V popředí je spíše opravdu to nebezpečí a boj o přežití. Těším se na další díly.

Hodnotím 4, 5 * z 5. Moc se mi líbí, jak autorka píše. Líbila se mi hate-to-love romantika i chemie mezi hlavní dvojicí. Vůbec mi nesedla postava Ronnieho. (Komu taky jo, že jo?) I přes celkem ukončený konec jsem zvědavá na další autorčin počin s názvem Tvoje vina. Téma nevlastních sourozenců a zakázané lásky mě prostě snad nikdy nepřestane bavit. Nick mi byl sympatický. Jsem jediná, koho ze začátku hodně překvapilo, že Noah je v tomhle případě holka? :)

Pěkná, čtivá, odpočinková knížka, kde nejde jen o sex. Líbilo se mi zapojení dopisů do příběhu a také mě zaujala práce hlavní hrdinky. S tím jsem se ještě v žádné jiné knize nesetkala. Toto byla první knížka, kterou jsem od autorky zatím četla, ale určitě ne poslední. Určitě se chystám minimálně na Ukradený polibek. Také oceňuji, že se vztah mezi Chasem a Maddie pomalu vyvíjí a nezažívají spolu jen růžové chvilky.
A co se mi na příběhu líbilo asi nejvíc? Ta chemie mezi nimi. Ty provokace. A že se zde řeší i vážné téma, které bohužel potkává mnoho z nás. S knížkou jsem strávila několik pěkných večerů (šetřila jsem si ji) a myslím, že se k ní za nějaký čas vrátím. Stojí za to, doporučuji.

Zatím nejlepší díl ze všech. Jako ten závěr?! Autorka mi zlomila srdce, pak ho poslepovala a pak mě dočista rozsekala. Díl plný akce i překvapivých zvratů. Dočteno symbolicky na Valentýna :). Musím říct, že to byl asi nejdelší epilog, jaký jsem kdy četla, ale to mi nevadilo. Bylo příjemné strávit s postavami o něco déle. I když na druhou stranu by stačil i kratší :)
Jsem moc zvědavá na seriál, (viděla jsem jenom první řadu zatím). Jsem zvědavá, jak se s tím poprali. A jsem ráda, že jsem si seriálem nic nevyspoilerovala. Byla jsem překvapená. Nejvíce mě dostaly poslední dvě kapitoly před epilogem. Byly napínavé, pro mě překvapivé a místy i šokující.
Kromě boje se zde vyskytují i romantické části. Co mě trošku mrzí je, že v tomto díle není tolik scén s Magnusem. Každopádně na další díly se určitě chystám a moc ráda bych si přečetla i jiné autorčiny knihy spojené se světem lovců stínů.

O Belle Gunnessové jsem se dozvěděla díky poslechu true crime podcastu Opravdové zločiny. Tohle je román inspirovaný právě Belle a autorka sama v doslovu píše, že některé věci v knize poupravila, vůbec nepoužila nebo si vymyslela. Doporučuju přečíst doslov. :)
Nakonec hodnotím 5* z pěti. I když jsem knihu četla dlouho, protože jsem si ji musela dávkovat (bylo to to nejzvrácenější, co jsem četla). Otázky, které mi autorka vyvolala v hlavě a nebyly v příběhu objasněny, mi zodpověděla v závěrečném doslovu. Skvělé.
Autorka se rozhodla knihu rozdělit do dvou ohledů a celkem tří částí. první pohled je samotné Belly, přičemž ji v první části chápeme a vzbuzuje spíše soucit, ve druhé části však přitvrdí a ve třetí části jakoby se utrhla ze řetězu a byla mi naprosto odporná.
Jako druhý vypravěč je zde Nellie, sestra Belly, obyčejná žena, žijící svým skromným životem.
To, co se v knize stane, je síla. O to větší, že je inspirovaná skutečnou osobou a jejími zlými činy. Autorka román zpracovala uvěřitelně. Věřila jsem jí každé slovo a zážitek je z toho neskutečně mrazivý. Chudáci všichni, kteří se s Bellou dostali do kontaktu. :(
Je to hnus, ale tak čtivě napsaný, že vás to prostě chytne a i když si knihu možná budete dávkovat jako já, dočtete jí a zůstanete s otevřenou pusou a pocitem: to snad není pravda, přesně jako já. Pokud nemáte slabší žaludek, rozhodně doporučuju přečíst.

Kniha je čtivá, chvílemi celkem napínavá (hlavně ke konci), líbí se mi popis Villonu, při kterém člověk musí mít trochu představivosti. Líbilo se mi, jak se Addie špičkovala s Temným. Henry byl kapitola sama o sobě. Jeho příběh mě tak nějak zasáhl. A chápala jsem ho.
Příběhu nechybí romantika, provokace, poetičnost, plynulost. Přesto se určité věci opakovali, proto jsem musela strhnout jednu hvězdičku. Základním kamenem, na kterém je příběh postaven je určitě touha. Touha a strach, že to, po čem toužíme nejvíc, možná nikdy mít nebudeme. Touha jít si za svým. Za každou cenu. A to doslova. Ochota obětovat duši.

Knížka, kterou jsem si plánovla přečíst od dob, co vyšla. Jsem ráda, že jsem si ji konečně přečetla, sice jen v elektronické podobě, ale i tak. William mi zezačátku nebyl vůbec sympatický. Myslela jsem si, že to bude jen další člověk svedený nacistickou ideologií. Jeho postava má však vývoj. Mrzí mě, že tam nebylo víc o Leně.
O válce už jsem přečetla celkem dost knih, tahle se řadí mezi ty povedenější. Bavila mě. Přesto mě nikdy nepřestane udivova ta krutost tehdejší doby i lidí jako takových. Je to vážně smutné. Tenhe příběh (respektive 3 navzájem propojené příběhy) mě chytil za srdce. Doporučuju.

Na tuhle knihu jsem se moc těšila. Neklamala. I přesto, že má oproti velikosti stránek hodně malá písmenka, měse četla překvapivě dobře. Malého Christophera jsem si zamilovala od první stánky. Kdyby nebyl tak malý, řekla bych, že je jeho postava hodně naivní, ale protože je teprve sedm, je normální, že nevnímá svět tak jak my, dospělí. Musím přiznat, že jsem se ohledně určitých věcí také jako on nechala nachytat a pevně věřím, že to jenom svědčí o kvalitě knihy. Inspiraci Stephen Kingem a Stranger Things nezapře. Vůbec mi to nevadila. Stephena mám od knihy To a Temné věže ráda a Stranger Things miluju, i když jsem se na ně původně nechtěla podívat. Skvěle propletené dějové linky postav. Moje první setkání s autorem a určitě ne poslední. :)

Bylo to čtivé, napínavé, nabité emocemi. Vždy, když čtu nebo slyším podobné příběhy, je mi smutno. Smutno, že někdo musí takhle trpět vinou rozmaru někoho jiného. Protože se to tomu tyranovi líbí nebo prostě proto, že je s prominutím magor a neumí se ovládat. Zane má můj velký obdiv za to, jaký byl. Graham by si zasloužil, aby potkal někoho povahově stejného, jako je on sám. Pak by na vlastní kůži pochopil, jak jsou jaké hloubky jsou jeho činy hrozné.
Čtenáři hodně kritizují postavu Darby, mě se její postava líbila. Jako zahradnice jsem šťastná, že autorka do příběhu zasadila toto krásné povolání, protože bohužel takových v knižním světě moc není. Přitom si myslím, že naše povolání je skvělým podkladem pro ne jeden dobrý příběh. Takže autoři, tady je inspirace :)

Tahle kniha je skvělá! Dostala jsem na ni chuť díky filmu 365 dní. Musím říct, že mě neskutečně baví i vývoj postav - ze začátku mi někteří moc neseděli (Luka), ale postupem času jsem si je celkem oblíbila. Jsem strašně zvědavá, co se stane v průběhu dalších dvou dílů. Chvílemi mi to přišlo, že to malinko zavánělo i lehkým thrillerem, což bylo taky super. Vzhledem k tomu, že jsem knihu přečetla během dvou dnů. tak rozhodně doporučuju! Myslím, že každý si tam najde to své...
PS. Hězdičky si šetřím na další díly. :)

Fuj... To byla hrůza.Ale hrůza takovým tím detektivním způsobem, takže to bylo dobré. Je to čtivá kniha je hrůza, cose tam děje. Vraha jsem neodhadla. Autorka měla super nápad s mayskými symboly. Jsou zde i kapitoly z pohledu "lumpa", což je zajímavé, jak takový člověk přemýšlí.

Trošku vybočuju z řady, když řeknu, že se mi více líbil první díl. Prvnímu dílu bych dala tak 4,5 hvězdičky, tomuhle 4*. Nevím, ale Eden mi přišla, že neví, co chce. Cvíli to jde, ale když se skoro celou knížku rozhoduje, co vlastně chce, začíná to být trochu otřepané. Tyler je zlato a miluju ho. Čtivost se nevytratila. Kdo mi dále v příběhu vadil, byl Snake. Přišel mi protivný a celkově se mi jeho postava nelíbila a moc jsem nepochopila, jakou přesně měl v příběhu úlohu. O určité úloze samozřejmě vím, ale kromě ní mi nepřišel nijak důležitý a otravoval mi zážitek ze čtení.
Tiffani je pořád stejná, vůbec mě nepřekvapila. Abych to nějak pozitivně zakončila, vztahu Tylera s Eden fandím a doufám, že vše dobře dopadne. Už kvůli Tylerovi... :)

Jsem nadšená. Jak už se mi potvrdilo u autorčiných předešlých knih, Sarah J. Maas prostě umí psát. A jak už u ní bývá zvykem, to nejlepší si nechala na konec. Na tomhle díle se mi líbí snad úplně všechno a je to opět napínák jako předchozí díl - Královna stínů. Budoucí čtenáři tohoto dílu (série) se určitě mají na co těšit. :)