Knihontýnka Knihontýnka komentáře u knih

Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Krásný příběh nejen pro milovnice koní.

02.09.2018 4 z 5

Hrabě Monte Cristo (komplet, třísvazkové vydání) Hrabě Monte Cristo (komplet, třísvazkové vydání) Alexandre Dumas, st.

Klasika, z dnešního pohledu možná až příliš vzletná, ale stojí za to

30.08.2018 4 z 5

Něco skutečného Něco skutečného Erin Watt

Průměrná blbinka s předvídatelným dějem. Milá, příjemná, ale o den později si nevzpomenete, že jste ji četly (záměrně oslovuji jen dámy a dívky, protože ty jsou cílovka). Případné starší čtenářky upozorňuji předem: Tohle je hodně young adult :).

28.08.2018 3 z 5

Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Zajímavé, milé a vlastně i poučné čtení. I když bylo od začátku jasné, kdo je kdo (jak se Blue objevil na scéně, byť zatím pod svým pravým jménem, hned bylo jasno). Člověk si ani neuvědomuje, co všechno se může odehrávat v hlavě někoho, kdo se chystá na coming out. Nevím, kde načerpala Albertalli inside, ale z mého pohledu se jí to docela povedlo. Je trochu zvláštní číst si o lásce nebo i líbání dvou kluků, když jste hetero, ale už je na čase!

23.08.2018 4 z 5

Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Trochu zklamání. Příběh super, ale jako by mu něco chybělo, nemohla jsem se knihou prokousat. Navíc Nova neustále mění dres, jak se jí to zrovna hodí, což nedává tak úplně smysl.

17.08.2018 3 z 5

Do černého Do černého Dick Francis (p)

Trochu předvídatelné, ale super

17.08.2018 4 z 5

Dražby Dražby Dick Francis (p)

Francisovy příběhy jsou trochu jak přes kopírák, ale i tak je to velmi slušný dostih.

29.07.2018 4 z 5

Knedlíček Knedlíček Julie Murphy

Nemá to žádnou velkou hloubku, ale špatný to rozhodně nebylo. Will je celkem vtipná hrdinka, takže jako čtení na dovolenou je příběh víc než dostačující.

28.07.2018 3 z 5

Smrt favorita Smrt favorita Dick Francis (p)

Po dlouhé době jsem narazila na Francise a i když jsem knihu kdysi četla, jako by se tak nestalo. Je to klasika, která neomrzí. Jen škoda, že jsou všechna jeho dílka tak trochu na jedno brdo.

28.07.2018 4 z 5

Karlík a továrna na čokoládu Karlík a továrna na čokoládu Roald Dahl

Milá klasika, která se neomrzí. R. Dahla jsem ani neznala a musím říct, že přestože nejsem velkým příznivcem krátkých novel a povídkových knih, od něj si obojí klidně přečtu.

Milostné rošády Milostné rošády Roald Dahl

Zábavné čtení na dovolenou, které přináší trochu víc než leckterá v současnosti vydaná literatura.

22.07.2018 4 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Několik dost zásadních dějových lapsů, ale jinak slušné čtení, co má spád. Grace, Millie i Ester jsem si oblíbila.

22.07.2018 3 z 5

Omyl Omyl Elle Kennedy

Na dermatovenerologii musej mít z takových knížek radost, ale já se bavila.

Lovci duchů Lovci duchů Neil Spring

Nic, co by ve mně zanechalo hlubší stopu. Místy jsem se nudila. Příběh vyšetřování byl upozaděný na úkor příběhu “hrdinů” (sympatičtí moc nebyli) a některé zvraty byly samy o sobě na seanci, aby je i zkušený čtenář pochopil.

21.07.2018 3 z 5

Po tvém boku Po tvém boku Kasie West

Na to, že hlavní hrdinka trpí úzkostnou poruchou, je to trochu příliš soft. Taková jednoduchá jednohubka, která nikoho nezatíží.

19.07.2018 3 z 5

Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Psí poslání je moc hezká kniha, to jo. Ale přišlo mi, že ty emoce ždíme až příliš - na efekt.

03.07.2018 3 z 5

Artemis Artemis Andy Weir

Jako vám někdy nesedne člověk, kterýho vám někdo představí, stejně tak strašně nesympatická mi byla Jazz. I když to byl do velké míry autorův záměr, prostě jsem tu (jak byla ostatně i v knize opakovaně nazývána) “krávu” nemohla snést. SPOILER Kdyby na konci hrdinsky zahynula a celá kniha končila mailem asi 20 stran před koncem, i bych se plácla přes kapsu a dala 4 hvězdy.

02.07.2018 3 z 5

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Každá válka by měla být svou oběť. Chápu, že happyend je happyend, ale tohle bylo už trochu příliš. Sarah psát umí, o tom žádná, ale připadá mi, že už trochu přes byznys zapomíná na kvalitu.

25.06.2018 3 z 5

Buch! Buch! Terry Pratchett

Komorník Jeefes ozbrojený sekáčkem na led nemůže nechat nikoho chladným. Samík začíná žvatlat a starej dobrej Elán rozehraje partii s Přivolanou temnotou. Prostě Buch! Jako vždy skvělé. Díky, Terry.

19.06.2018 4 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Vzhledem k tomu, že jsem si pořídila třetí díl (ve velké slevě), rozhodla jsem se k této sérii vrátit pěkně od začátku. No, musím říct, že napodruhé to bylo ještě složitější přelouskat než napoprvé, protože je to vlastně takové "Tentkrát poprvé" (dámy, které jako děti četly Bravo, vědí). Ovšem v tomto případě je to spíš, po sedmé, po dvacáté a po sté. Musím se navíc přiznat, že logika jednání veškerých postav je... logiku postrádající.

27.05.2018 2 z 5